Black Crow White Pigeon
Black Crow White Pigeon
Bijzondere koffieverhalen



De Black Crow White Pigeon vertelt bijzondere koffieverhalen. De hoofdpersonen in en de vertellers van dit verhaal - de Black Crow en de White Pigeon - belichamen de smaaktonen van specialty koffie: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma's. Beginnend met een volledige duisternis en uiteindelijk transformerend in het soort wit dat u de adem beneemt, elke smaak past op deze schaal. Ga met deze personages mee op een onvergetelijke smaakreis.
Creëer uw eigen bijzondere koffieverhaal
Elke koffie vertelt een uniek verhaal en is daarom verpakt in een zakje dat doet denken aan een hoofdstuk uit een boek: deze hoofdstukken zijn zorgvuldig genummerd van 1 tot 24. U kunt beginnen met uw eigen bijzondere koffieverhaal, waarbij u kunt beginnen bij het hoofdstuk dat u verkiest.
Specialty koffie is het soort koffie dat door gecertificeerde koffieproevers (ook wel Q-graders genoemd) is beoordeeld aan de hand van een speciale schaal die door de Specialty Coffee Association (SCA) is ontwikkeld, en vervolgens 80 of meer punten op 100 heeft gescoord. Tijdens dit proces worden verschillende kenmerken beoordeeld, waaronder aroma, smaak, nasmaak, zuurtegraad, body, balans van smaken, zoetheid, hoe "zuiver" de smaak is... Het is vermeldenswaard dat specialty koffie slechts 10% van alle wereldwijd geproduceerde koffie vertegenwoordigt, wat betekent dat dit echt 's werelds beste koffiesoorten zijn.
Het is belangrijk om te begrijpen dat de smaaktonen van specialty koffie geen kunstmatige smaken zijn. In plaats daarvan zijn het natuurlijk voorkomende, subtiele hints. Dus in plaats van duidelijk de smaak van bijvoorbeeld bosbessen of melkchocolade te herkennen, kunt u bij het drinken van specialty koffie iets proeven dat lijkt op bosbessen of melkchocolade. U kunt dergelijke beschrijvingen zien zoals smaaktonen die vermeld staan op heerlijke wijnen of theesoorten.
De smaaktonen van specialty koffie is zeer gevarieerd: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma's. We hebben onze koffiesoorten gegroepeerd op basis van hun dominante smaken: de witte verpakking vertegenwoordigt een fruitiger profiel met een groter aantal bloemen- of bessentonen, terwijl de zwarte vepakkingen meer aarde-achtige koffiesoorten bevatten die meer naar chocolade kunnen smaken.
Als u zin heeft om te experimenteren, kunt u met elk van deze koffiesoorten beginnen! Als u op zoek bent naar iets bijzonder verrassends, kunt u het best Afrikaanse koffie proberen: deze is bijzonder levendig en kan u zelfs doen twijfelen of het wel echt koffie is dat u drinkt. Als u echter met iets veiligers wilt beginnen, raden we aan om de Brazil Santa Luzia te proberen, een echte Braziliaanse klassieker.
Let bij het kiezen van de juiste specialty koffie op de details in de productbeschrijving of op de verpakking van de soort die u op het oog heeft:
1. Regio waar de koffie verbouwd wordt. Het is zeker waar dat elke specialty koffie zijn eigen unieke universum vertegenwoordigt, maar er zijn bepaalde tonen die vaker voorkomen in koffiesoorten die uit specifieke regio's of continenten komen. Afrikaanse koffiesoorten zijn meestal bijzonder exotisch: ze hebben tonen van bessen, fruit, bloemen, en zelfs thee of wijn. Aziatische koffiesoorten worden gekenmerkt door een groter aantal bittere, bijzonder "zware" smaaktonen: u kunt smaken van kruiden, chocolade, tabak, rode wijn of hout herkennen. Koffiesoorten uit Zuid-Amerika zijn evenwichtig en van nature zoet: ze worden gekenmerkt door tonen van chocolade, noten en fruit. Deze soorten zijn over het algemeen minder zuur dan Afrikaanse en subtieler dan Aziatische koffiesoorten. Centraal-Amerikaanse koffie ten slotte is bijzonder helder en levendig: smaaktonen van tropisch fruit en noten komen vaak voor.
2. Hoogte. Alle specialty koffiesoorten worden op grote hoogte verbouwd. Hoe hoger de hoogte, hoe langer de bessen nodig hebben om te rijpen en hoe complexer de resulterende smaak is. Koffie die in de hooglanden wordt verbouwd, wordt daarom gekenmerkt door een rijk smaakpalet en heerlijke zoete toetsen.
3. Verwerkingsmethode. Koffie die op natuurlijke wijze wordt verwerkt, heeft meestal een vollere body en een zoetere, sappigere smaak. De gewassen methode daarentegen geeft de bonen een bijzonder zuiver smaakprofiel: dergelijke koffiesoorten hebben meestal een lichtere, delicatere body en een hogere mate van fruitigheid. Het honingproces geeft de koffie een gemiddelde body, zoetere smaaktonen en een theeachtige nasmaak, terwijl de anaerobe methode bijzonder fruitige, exotische smaken oplevert.
4. SCA-score. Hoe hoger de SCA-score, hoe gunstiger de koffie is beoordeeld door experts - en dus hoe intrigerender en verrassender het smaakprofiel.
5. Roosterprofiel en aanbevolen zetmethoden. Lichte brandingen zijn meestal geschikt voor filterkoffie en koffiezetten direct in kopjes, terwijl de medium en dark brandingen in ons specialty assortiment uitstekend werken, ongeacht hoe u ze zet. U vindt de aanbevolen zetmethoden terug in elke koffiebeschrijving.
6. Smaaktonen. Aandacht besteden aan de smaaktonen is zeker ook een goed idee.
6. Skonio natos. Atkreipkite dėmesį į skonio profilį pagal įvardintas skonines natas.