MEI TOPPER
Trustpilot

Koffiebonen

Filters

Show:

Filters
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties

Hoeveel kopjes koffie kan u zetten met 1kg koffiebonen?

Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12gr koffie, dus uitgaande van het gemiddelde kunnen met 1kg koffiebonen ongeveer 100 kopjes koffie gezet worden. Deze berekening kan verschillen afhankelijk van de gekozen koffiesterkte, d.w.z. de hoeveelheid gemalen koffie.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoe herkent u koffie van hoge kwaliteit?

Koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand. De kleurtinten zijn dan ook altijd lichtbruin. Bonen van hoge kwaliteit hebben een klassieke vorm, zijn gezond en hebben geen ernstige beschadigingen. Het aroma is altijd aangenaam en doet denken aan natuurlijke, in de natuur aanwezige geuren - bloemen, fruit, hout, aarde. Bonen van lage kwaliteit kunnen olie-achtig en vochtig zijn en een schimmelgeur met zich meebrengen. Verbrande bonen worden ook herkend als koffie van lage kwaliteit. Ze hebben een doordringende smaak, niet alleen na het openen van de verpakking, maar ook na het zetten van de koffie. Alleen bij koffie van lage kwaliteit zijn bitterheid en onaangename zurigheid tegelijkertijd aanwezig. Deze, tijdens de verwerking ontwikkelde zuurheid, heeft niets te maken met de zuurheid van limoen, framboos, cranberry of andere vruchten en bessen.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Wat maakt specialty koffiebonen uitzonderlijk?

Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden Specialty koffie genoemd. Dit keurmerk wordt toegekend aan koffiebonenproducenten die zorgen voor een hoge kwaliteit van de groei van de koffiebonen, van de oogst, van de verwerking, en op het eind resulteren in goed uitgebalanceerde smaken en aroma's. Deze soort koffiebonen zullen altijd de juiste vorm hebben, droog zijn (niet olieachtig) en geurig. Deze koffiecategorie omvat alleen de koffie die een score van meer dan 80 punten heeft behaald. "Ethiopië Burtukaana" wordt bijvoorbeeld beoordeeld met 88 punten, en "Kenia Kariru" met 87,5 punten. Specialty koffie kan ook een limited edition zijn, in bijzondere omstandigheden verbouwd, verzameld en verwerkt. Een van deze koffiesoorten "Kivu" is uniek in die zin dat hij alleen bij het Kivu meer, in de democratische republiek Congo, wordt verbouwd. Een andere koffie die opvalt door de plaats waar hij verbouwd wordt heet "Blue mountain". De koffiebonenstruiken groeien in een bergachtig gebied, vandaar dat het oogsten ervan uiterst moeilijk is. Bovendien wordt de status van "Blue mountain" alleen gegeven aan koffie die op 910m en hoger boven de zeespiegel groeit. Doordat hij in deze omstandigheden groeit, blinkt deze koffie uit door zijn uitzonderlijke smaak en wordt hij zeer gewaardeerd door koffieliefhebbers. Vanwege de unieke manier waarop de koffiebonen worden verwerkt, wordt "Kopi Luwak" beschouwd als een van de duurste koffiesoorten ter wereld. Deze koffie geeft meer om fair trade en dierenmishandeling vrije handel certificaten, dan om welke andere kwaliteit waarderingen dan ook. Daarom wordt "Kopi Luwak", zelfs zonder de hoogste waardering, aangeduid als een specialty, limited edition koffie.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Wat is Arabica en Robusta?

Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica koffiebonen zijn intenser van smaak, ze zijn fruitiger en hebben van nature een zoetere smaak. Terwijl Robusta koffiebonen bitterder zijn en tot 2 keer meer cafeïne bevatten. Door het hoge cafeïnegehalte hebben schadelijke insecten de neiging om geen schade aan Robusta bonen te veroorzaken, zodat ze gemakkelijker te verbouwen zijn. Arabica koffie is bijzonder populair. Maar tegenwoordig wordt er steeds vaker Robusta aan koffiebonenmengsels toegevoegd. Als deze twee koffieboonsoorten goed in balans zijn, kunnen ze een geweldige koffie opleveren, vol met een gebrande karamel- of pure chocoladebitterheid, een donkere kleur en een drank die bijzonder goed samengaat met melk.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoe kiest u koffiebonen?

Om uw favoriete koffie te vinden, moet u uzelf de volgende vraag stellen - welke koffie vind ik het lekkerst? Geeft u de voorkeur aan een lichte, maar fruitige zurigheid of aan een sterke, misschien een beetje bittere smaak? Of geeft u misschien de voorkeur aan gewoon een goede en eenvoudige kop zwarte koffie? Of drinkt u hem met melk? Het is belangrijk te vermelden dat de smaak van koffie beïnvloed wordt door een paar factoren:

  • SOORT KOFFIEBONEN: Arabica is zachter, wat zoeter, geuriger. Terwijl melanges met Robusta bitterder, harder zijn en meer cafeïne bevatten.
  • LAND VAN HERKOMST: Afhankelijk van het land van herkomst kunnen de overheersende smaken en aroma's in koffie verschillen. Koffiemelanges nemen een belangrijke plaats in, in de koffiewereld. Producenten proberen om de beste combinaties van verschillende koffiebonen te vinden en, met de juiste keuze van brandingsomstandigheden, een evenwichtige smaak te verkrijgen.
  • ROOSTERPROFIEL: Een licht roosterprofiel helpt om de natuurlijke koffiesmaak te behouden - zachte fruitigheid, geur, en licht bruine koffieboon tinten. Hoe sterker de koffiebonen gebrand worden, hoe donkerder, sterker en bitterder de koffiesmaak wordt.
Als het echter moeilijk is om koffie te kiezen op basis van de informatie in de beschrijving, kunt u altijd onze fysieke winkels bezoeken. We veranderen steeds de koffie die we aan onze klanten aanbieden, dus elke maand kunt u proeven en vertrouwd raken met verschillende koffieboonsoorten.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Vers gemalen koffiebonen zorgen voor een geweldige smaak en versheid van uw koffie, ontworpen voor degenen die echte luxe waarderen. Onze koffiebonen zijn niet kunstmatig gearomatiseerd en alle smaaktonen zijn natuurlijk. Hoewel koffiebonen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van aromatonen: traditioneel Italiaans, exotisch Braziliaans, historisch Ethiopisch en andere bekende nasmaken van over de hele wereld, blijven de drie belangrijkste en populairste koffieboonsoorten de volgende: arabica, liberica, robusta. Bij het zoeken naar de perfecte smaak is het belangrijk om te weten dat bonen niet alleen van elkaar verschillen qua vorm, maar ook qua smaak. Arabica koffiebonen zijn milder en hebben zoetere, suikerachtige aroma’s van bessen en fruit, met behoud van een wijnachtige zuurheid in tegenstelling tot robusta bonen. Robusta heeft meestal een sterke smaak van noten en tarwe, wat een licht bittere nasmaak aan uw koffie geeft. Liberica heeft een vrij eenvoudig, mild aroma en wordt daarom vaak gebruikt om oploskoffie te maken. Als u op zoek bent naar een ongewone smaak, bieden wij koffiemelanges van verschillende bonen, die zorgvuldig worden geselecteerd, zodat alle smaaktonen elkaar aanvullen en er een rijk en harmonisch aroma ontstaat. Zo worden nieuwe, rijke en zoete koffiemelanges gemaakt. In onze winkels vindt u alleen koffiebonen van de hoogste kwaliteit, afkomstig van de beroemdste koffiebranders ter wereld. Vind uw nieuwe favoriete smaken. Proost!

Meer informatie