11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Koffiebonen

Prijs
Merken
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Filter 
Sorteer
Filter 

Getoonde 1-23 resultaten van 144 totale resultaten.

Vers gemalen koffiebonen zorgen voor een geweldige smaak en versheid van jouw koffie, ontworpen voor degenen die echte luxe waarderen. Onze koffiebonen zijn niet kunstmatig gearomatiseerd en alle smaaknoten zijn natuurlijk. Hoewel koffiebonen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van aromanoten: traditioneel Italiaans, exotisch Braziliaans, historisch Ethiopisch en andere bekende nasmaken van over de hele wereld, blijven de drie belangrijkste en populairste koffieboonsoorten de volgende: arabica, liberica, robusta. Bij het zoeken naar de perfecte smaak is het belangrijk om te weten dat bonen niet alleen van elkaar verschillen qua vorm, maar ook qua smaak. Arabica-koffiebonen zijn milder en hebben zoetere, suikerachtige aroma’s van bessen en fruit, met behoud van een wijnachtige zuurheid in tegenstelling tot robusta-bonen. Robusta heeft meestal een sterke smaak van noten en tarwe, wat een licht bittere nasmaak aan je koffie geeft. Liberica heeft een vrij eenvoudig, mild aroma en wordt daarom vaak gebruikt om oploskoffie te maken. Als je op zoek bent naar een onconventionele smaak, bieden wij koffiemelanges van verschillende bonen, die zorgvuldig worden geselecteerd, zodat elke smaaknoot elkaar aanvult en een rijk en harmonisch aroma ontstaat. Zo worden nieuwe, rijke en zoete koffiemelanges gemaakt. In onze winkels vind je alleen koffiebonen van de hoogste kwaliteit, afkomstig van de beroemdste koffiebranders ter wereld. Vind jouw nieuwe favoriete smaken. Proost!

Hoeveel kopjes koffie kunnen uit 1 kg koffiebonen gemaakt worden?

Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12…
Meer informatie

Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12 g koffie, dus uitgaande van het gemiddelde kunnen uit 1 kg ongeveer 100 kopjes koffie gemaakt worden. Deze berekening kan verschillen naargelang de gekozen koffiesterkte, d.w.z. de hoeveelheid gemalen koffie.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe herken je koffie van hoge kwaliteit?

De koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand.…
Meer informatie

De koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand. Bijgevolg zullen zijn kleurtonen altijd lichtbruin zijn. Bonen van hoge kwaliteit zullen een klassieke vorm hebben, gezond, zonder noemenswaardige beschadigingen. Het aroma zal altijd aangenaam zijn en lijken op natuurlijke, in de natuur bestaande geuren - bloemen, vruchten, hout, aarde. Terwijl bonen van lage kwaliteit olieachtig zijn, vochtig zijn en schimmelgeur kunnen hebben. Verbrande bonen worden ook als koffie van lage kwaliteit beschouwd. Ze hebben een doordringende smaak, niet alleen na het openen van de verpakking, maar ook na het zetten van de koffie. Alleen bij koffie van lage kwaliteit zijn bitterheid en onaangename zuurheid tegelijk voelbaar. Deze, tijdens de verwerking ontwikkelde zuurheid, heeft niets te maken met de fruitige zuurheid van limoen, framboos, veenbes of andere vruchten en bessen.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat maakt specialty koffiebonen uitzonderlijk?

Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden…
Meer informatie

Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden specialty coffee genoemd. Dit keurmerk wordt toegekend aan koffiebonenproducenten die zorgen voor een hoge kwaliteit van de groei van de koffiebonen, van de oogst, van de verwerking, en op het eind resulteren in goed uitgebalanceerde smaken en aroma's. Deze soort koffiebonen zal altijd de juiste vorm hebben, droog zijn (niet olieachtig) en geurig. Deze koffiecategorie omvat alleen de koffie die een score van meer dan 80 punten heeft behaald. "Ethiopië Burtukaana" wordt bijvoorbeeld beoordeeld met 88 punten, en "Kenia Kariru" met 87,5 punten. Specialty koffie kan ook een limited edition zijn, in bijzondere omstandigheden verbouwd, verzameld en verwerkt. Een van deze koffiesoorten "Kivu" is uniek in die zin dat hij alleen bij het Kivu meer, in de democratische republiek Congo, wordt verbouwd. Een andere koffie die opvalt door zijn buitengewone groeiplaats heet "Blue mountain". De koffiebonenstruiken ervan groeien in een bergachtig gebied, vandaar dat het oogsten ervan uiterst moeilijk is. Bovendien wordt de status van "blue mountain" alleen gegeven aan koffie die op 910 m en hoger boven de zeespiegel groeit. Doordat hij in deze omstandigheden groeit, blinkt deze koffie uit door zijn uitzonderlijke smaak en wordt hij zeer gewaardeerd door koffieliefhebbers. Vanwege de unieke manier waarop de koffiebonen verwerkt worden, wordt "Kopi Luwak" beschouwd als een van de duurste koffiesoorten ter wereld. Deze koffie geeft meer om fair trade en dierenmishandelingsvrije handelscertificaten dan om andere kwaliteitsvalidaties. Zo wordt "Kopi Luwak" zelfs zonder de hoogste beoordeling een speciale, limited edition koffie genoemd.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat is arabica en robusta?

Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica-koffiebonen hebben de neiging…
Meer informatie

Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica-koffiebonen hebben de neiging intenser van smaak te zijn, fruitiger, en hebben een van nature zoete smaak. Terwijl Robusta koffiebonen bitterder zijn en tot 2 keer meer cafeïne bevatten. Door het hoge cafeïnegehalte hebben schadelijke plagen de neiging om geen schade aan Robusta-bonen te veroorzaken, zodat ze gemakkelijker te verbouwen zijn. Arabicakoffie is bijzonder populair. Maar nu wordt vaker dan vroeger Robusta aan koffiebonenmengsels toegevoegd. Als ze goed uitgebalanceerd zijn, kunnen deze twee koffieboonsoorten een geweldige koffie opleveren, vol met gebrande karamel of zwarte chocolade bitterheid smaak, donkere kleur en een drankje dat bijzonder goed samengaat met melk.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe kies je koffiebonen uit?

Om je favoriete koffie te vinden, moet je jezelf de…
Meer informatie

Om je favoriete koffie te vinden, moet je jezelf de volgende vraag stellen - welke koffie vind ik het lekkerst? Geef je de voorkeur aan een lichte, maar fruitige zurigheid of aan een sterke, misschien een beetje bittere smaak? Of geef je misschien de voorkeur aan gewoon een goede en eenvoudige kop zwarte koffie? Of drink je hem met melk? Het is belangrijk te vermelden dat de smaak van koffie beïnvloed wordt door een paar factoren:

  • KOFFIEBOONSOORT: Arabica is zachter, wat zoeter, geuriger. Terwijl melanges met Robusta bitterder, harder zijn en meer cafeïne bevatten.
  • LAND VAN HERKOMST: Afhankelijk van het land van herkomst kunnen de overheersende smaken en aroma's in koffie verschillen. Een eervolle plaats in de koffiewereld wordt ingenomen door koffiemelanges. Daarin proberen producenten de beste combinaties van verschillende koffiebonen te vinden en, met de juiste keuze van brandingsomstandigheden, een evenwichtige smaak te verkrijgen.
  • ROOSTERING: Licht roosteren helpt om de natuurlijke koffiesmaak te behouden - zachte fruitigheid, geur en lichtbruine koffieboontonen. Hoe sterker de koffiebonen gebrand worden, hoe donkerder, sterker en bitterder de koffiesmaak wordt.
Als het echter moeilijk is koffie te kiezen op basis van de informatie in de beschrijving, kun je altijd onze fysieke winkels bezoeken. We veranderen voortdurend de koffie die we aan onze klanten aanbieden, dus elke maand kun je proeven en vertrouwd raken met verschillende koffieboonsoorten.

Was het nuttig?
Toon minder