MEI TOPPER
Trustpilot

Professionele koffiemachines

Filters

Show:

Filters
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeĂŻneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties

Over professionele koffiemachines

Professionele koffiemachines zijn de werkpaarden van de koffiebranche, ontworpen om te voldoen aan de eisen van cafés, restaurants, kantoren en andere plaatsen waar veel mensen langskomen. Deze robuuste en veelzijdige machines zijn gebouwd om consistent hoge kwaliteit koffie te leveren, of het nu gaat om een perfect gebrouwde espresso, een rijke cappucino, of een stomende kop met filterkoffie. Met verschillende soorten en maten beschikbaar, voorzien professionele koffiemachines in een groot aantal behoeften, van smalle koffie boetiekjes tot groot opgezette kantoorgebouwen.

Welke professionele koffiemachine kopen?

Afgaande op hun werkingsprincipe, zijn professionele koffiezetapparaten verder verdeeld in twee aparte categorieën. Dit zijn semi-automatische horeca espressomachines en volledig automatische professionele volautomatische koffiemachines. Voor de eersten zijn de vaardigheden en constante inzet van een professionele barista nodig, terwijl de tweede ook prima te bedienen is zonder de hulp van een barista.

Professionele espressomachines

Apparaten van dit type worden gezien als horeca koffiemachines voor cafĂ© en bar ontworpen om te worden bediend door getrainde barista’s. Als koffie van hoge kwaliteit een belangrijk onderdeel is van de menukaart van jouw zaak, zul je zeker een professioneel espresso apparaat nodig hebben. Denk aan de volgende criteria bij het maken van je keuze:

De omvang van jouw bedrijf

Vraag jezelf hoe vaak jouw horeca espressomachine koffie moet serveren tijdens de drukste momenten van de dag. Kies daarna een boiler maat, en het aantal groepen en stoompijpjes, afhankelijk van je antwoord.

Iedere keer dat we heet water afnemen van een professionele espressomachine wordt het vervangen door koud water, dat het hitte element dan weer moet verwarmen om de gewenste temperatuur te bereiken. Als je bijvoorbeeld een 1-groep professionele espresso machine kiest met een slimme boiler, zal deze meer tijd nodig hebben om het inkomende koude water te verhitten tot de gewenste temperatuur. Daarom is dit het meest geschikt wanneer je lage volumes koffie serveert (rond de 100-150 kopjes per dag).

Als je intentie echter is om een groter aantal klanten te bedienen, voor aantallen vanaf 150 tot 400 koppen koffie per dag, kun je het beter gaan voor een professionele espressomachine die is uitgerust met meerdere groepen. Deze keuze biedt je baristas de mogelijkheid grote hoeveelheden koffie te bereiden. Met een 3-groep machine kun je bijvoorbeeld tot 6 kopjes koffie tegelijkertijd maken, wat de tijd voor bereiding verminderd tot slechts een paar minuten.

Optie om de machine aan te sluiten

Een bedrijf runnen is erg tijdrovend, dus je moet ieder moment koesteren. Als je jouw professioneel espresso apparaat in wilt laten bouwen zodat je niet dag in dag uit de watertank zelf hoeft te vullen, kies dan een model dat meteen kan worden verbonden met de waterkraan. Je kunt deze informatie vinden in de productbeschrijvingen. 

Kosten

De volgende stap is om te bepalen wat je ongeveer hebt of wilt besteden aan een nieuwe professionele espressomachine. Dit zal je in de richting wijzen van de middenklasse of premium modellen. Deze kenmerken zich door een bijzonder eenvoudige bediening (display en programmeer opties), een breed scala aan functies waarmee je elke stap van het brouwproces kunt beheren (zoals bv. Infusie, brouw druk, watertemperatuur enz.), net als geautomatiseerde onderhoudsprogramma’s. Premium professionele koffiemachines onderscheiden zich normaal gesproken ook door luxueuze ontwerpoplossingen, waarmee apparaten uiteraard omgetoverd worden tot in het oog springende interieurstukken of zelfs het middelpunt van de aandacht.     

Als je zoekt naar een meer betaalbare professionele espressomachine, kunnen Elektra machines deze bieden. Ondertussen begint La Marzocco vanaf 3.400 euro, maar je kunt ze daar vinden van 1 tot 4 groeps koffie machines. Aan de andere kant beginnen Rocket Espresso modellen bij 5.000 euro en kunnen de prijzen oplopen tot 19.600 euro voor een zeer geavanceerde 3-groeps espresso machine.

Professionele volautomatische koffiemachines

Professionele koffiemachines voor kantoor kun je vaak ook terugvinden in hotels, tankstations, fastfood restaurants en op plekken voor zelfbediening. Ze zijn ontworpen om grote hoeveelheden heerlijke koffie snel en gemakkelijk te serveren met een druk op de knop. Dus, wat is de beste koffiemachine voor kantoor en waar moet je op letten wanneer je een keuze gaat maken voor een van jouw bedrijven? We hebben hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet:

Productiviteit

Net als in het geval van semi-automatische professionele espressomachines, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen hoeveel koppen koffie per dag je verwacht te gaan brouwen. Kies een professionele volautomatische koffiemachine gebaseerd op de productiviteit. Je kunt het aanbevolen aantal dagelijkse kopjes zien aangeduid in de beschrijving van de machine tussen de technische specificaties.

Een koffiemachine voor kleine bedrijven kan bijvoorbeeld tussen de 20 en 30 kopjes per dag zetten. Een model als Saeco Royal is een uitstekende keuze voor dit doel. Als je zaak echter groter is en je tussen de 150 en 300 koppen per dag zet, is het de moeite waard om voor een meer krachtige koffie machine optie te gaan. 

Koffie drankjes

Het is ook cruciaal om te bepalen of je vooral zwarte koffie nodig hebt (misschien is jouw kantoor exclusief bezet door echte fans van espresso?) of dat je ook drankjes op basis van melk gaat serveren voor je medewerkers en klanten. Als alleen zwarte koffie serveren je prioriteit is, kun je overwegen een espresso machine of het Saeco Royal volautomatische model te nemen. Als drankjes op basis van melk echter ook belangrijk zijn voor jou, ga dan voor een goede professionele koffiemachine met een melkopschuimer. De rest van de commerciële volautomatische modellen bieden koffie met melk, dus je hoeft alleen de optie te kiezen die je recepten voor drankjes biedt die passen bij je behoeften.

Optie om de machine aan te sluiten

Net zoals espresso professionele koffiemachines moet je kiezen tussen het gebruik van hervulbare containers of aansluiten op de waterkraan. Sommige professionele volautomatische koffiemachines hebben twee verschillende versies, dus zorg ervoor dat je dit controleert in de productspecificaties voordat je een aankoop doet.

Koffiemolens en koffiebonen bakken

In ons aanbod kun je een professionele koffiemachine met bonen vinden en zelfs met twee containers voor de bonen. Dit biedt flexibiliteit in het selecteren van de koffie bonen wanneer er verschillende enthousiastelingen zijn van diverse soorten geroosterde bonen of koffiesmaken. Deze functie is echter alleen beschikbaar op een paar machines. Als deze functie belangrijk is voor jou, kun je het filter gebruiken bovenaan de pagina.

Makkelijk onderhoud

Gemakkelijke onderhoud opties voor zowel semi-automatische en professionele volautomatische koffiemachines bevatten functies zoals uitneembare componenten die veilig zijn voor de vaatwasser, automatische schoonmaakprogramma’s en ingesproken onderhoudsmeldingen. Het vereenvoudigt schoonmaken en onderhoud, zodat de apparaten efficiĂ«nt blijven werken en de koffiekwaliteit zal behouden. In ons aanbod kun je alle koffiemachine reinigingsmiddelen vinden. Dus vergeet niet om deze gespecialiseerde producten te gebruiken en de koffiemachine schoon te maken zoals aanbevolen in de instructies. Hiermee zal je koffiezetapparaat vloeiend kunnen blijven lopen en blijft de smaak van je koffie onveranderd.    

Nitro cold brew koffie automaten

Er is een ander zeer interessant apparaat te vinden in ons aanbod – de Nitro cold brew dispenser. Deze machine is de perfecte aanvulling voor bedrijven die graag hun koffie aanbod willen verbeteren, zeker in trendy cafĂ©s en luxe koffiezaken. Nitro koffiemachines infuseren cold brew koffie met nitrogen gas, wat resulteert in een zachte, romige en licht schuimvormende koffie ervaring. In ons aanbod bieden we met trots Brood nitro koffie dispensers aan, bekend vanwege hun vakmanschap en precisie. Deze apparaten werken met het onder druk zetten van cold brew koffie met nitrogen gas, normaal gesproken opgeslagen in een container, waarna het gedoseerd wordt door een speciaal tap systeem. Dit creĂ«ert een klaterend effect en een fluweelzachte smaak die de smaak van de koffie verbetert. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die graag een unieke en onvergetelijke koffie ervaring willen bieden.

Beste professionele koffiemachine merken

Als het aankomt op professionele koffiemachines, bestaat er een groot aanbod aan respectabele merken, die allemaal strijden om aan de unieke vereisten te kunnen voldoen van bedrijven in de koffiebranche. 

Coffee Friend’s assortiment bevat zowel betaalbare professionele koffiemachine opties zoals Elektra. Ze variëren onderling qua aantal groepen, boilercapaciteit, materiaal en geavanceerde functies. Bij beide opties zal jouw klant uiteraard kunnen genieten van heerlijke koffie. 

Wanneer je automatische koffiemachines voor kantoor overweegt, heb je de optie om te kiezen uit merken als Saeco. Elk merk biedt een verscheidenheid aan koffie recepten en functies, inclusief innovatieve melksystemen, touch displays en meer.

Als je nieuwsgierig bent naar de professionele koffiemachine prijs, begint ons aanbod vanaf 700 euro. Ter aanvulling stellen we voor om de filteroptie te gebruiken op onze website, welke je toe zal staan om te zoeken afhankelijk van je voorkeuren en budget.

Indien je hulp nodig hebt

Coffee Friend’s assortiment bestaat uit beschikbare professionele koffiemachines voor variërende prijsklassen. Als je op zoekt bent naar de beste koffiemachine voor kantoor of in een café, staan onze Coffee Friend consultants voor je klaar om je tijdens het gehele proces te begeleiden. Daarbij biedt ons uitgebreide aanbod aan koffiemachines diverse opties om te ontdekken. Hoewel een specifiek apparaat misschien niet geschikt is voor jouw bedrijf, kun je voor thuis wel de ideale match vinden!

Meer informatie