FEBRUARI TOP
Trustpilot

Koffie

Meer dan 100 verschillende koffiesoorten voor alle zetmethodes en koffiemachinetypes

Top koffies

Top koffies
  • Biologisch

Biologische koffiebonen Redbeans Gold, 1 kg

21.63 30.90 -30%

Koffie Nieuws

Koffie Nieuws

FAQ

Hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt?

Cafeïne - is een in water oplosbare stof, dus de extractie ervan uit koffie is heel eenvoudig en natuurlijk. Groene (ongebrande) koffiebonen worden geweekt door gebruik te maken van stoom en water. Later blijft met behulp van actieve koolfilters de cafeïne in het water achter en worden de gedroogde bonen geroosterd. Het eindresultaat kan echter nog een klein beetje cafeïne bevatten - tot 0,1%. (3mg). Het is belangrijk te vermelden dat cafeïne zelf smaak- en geurloos is. De extractie ervan heeft dus geen noemenswaardig effect op de smaak van de koffie. Wie op zoek is naar zijn favoriete cafeïnevrije koffie moet het volgende weten - net als alle andere koffiesoorten kunnen ze in verschillende landen verbouwd worden, van verschillende soorten zijn of een verschillende brandingsgraad hebben.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoe kies je gemalen koffie?

Bij het kiezen van gemalen koffie is het raadzaam te bedenken wat u ervan verwacht en hoe de koffie gezet gaat worden. Elke koffie heeft unieke smaken en aroma's en afhankelijk van het koffietype, de brandingsgraad, de verwerking en het zetten kunnen verschillende kleuren zichtbaar worden. Voor pour-over koffie is het bijvoorbeeld aan te bevelen om koffie met een medium roast en een medium maling te gebruiken, omdat deze koffiesoorten makkelijker bezinken en niet verbranden door de temperatuur van het gietwater. Als gemalen koffie echter wordt gebruikt met een espressomachine of een french press koffiezetapparaat, kunt u kiezen voor een fijnere maling. Bij het zetten van koffie op deze manieren wordt er druk gebruikt, wat betekent dat het hete water vrij snel door de gemalen koffie wordt geperst, maar zich toch aroma's en smaken toe-eigent. Let op, bij het maken van dranken van gemalen koffie, hoe heter het water is - hoe meer bitterheid er in de drank waarneembaar zal zijn. Ook geldt dat hoe fijner de maling is, hoe langzamer het water er doorheen loopt waardoor de koffie intenser, geuriger en sterker van smaak zal zijn. Als u aarzelt welke koffie uit de beschikbare selectie het beste is voor de koffiezetmethode die uw voorkeur heeft, helpen onze medewerkers u altijd bij het uitzoeken, telefonisch of in de dichtstbijzijnde winkel.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Waarom verschillen de prijzen van koffiecapsules van verschillende producenten/ Is het de moeite waard goedkopere alternatieven voor capsules te zoeken?

De prijs van de koffiecapsules hangt af van verschillende factoren. Ten eerste - de koffiesoort en de kwaliteit ervan. Hoe hoger de kwaliteit, hoe zeldzamer, hoe interessanter - hoe hoger de prijs. Ook moet er aandacht worden besteed aan de kwaliteit van de capsules en waar ze van gemaakt zijn. Momenteel zijn de duurdere koffiecapsules diegene die van biologisch afbreekbaar plastic zijn gemaakt ("milieuvriendelijk zijn"). In de gemiddelde prijsklasse vindt u " geteste" koffiecapsules en koffiecapsules die de klant verkiest, vanwege de kwaliteit-prijsverhouding. Natuurlijk zijn er ook bijzonder goedkope alternatieven op de markt. Tijdens het koffiezetten kunnen ze echter in sommige gevallen stuk gaan. Dit kan niet alleen de smaak van de koffie beïnvloeden, maar ook de werking van de koffiemachine. De achtergebleven restjes koffiecapsules kunnen ernstige schade aanrichten. Helaas geldt in dit geval de garantie van de onderhoudsvoorwaarden niet.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Bevatten koffiecapsules oploskoffie?

Of koffiecapsules oploskoffie bevatten, hangt af van de producent en het soort drank. Gewoonlijk wordt het niet gebruikt voor zwarte koffiedranken, terwijl koffiecapsules voor dranken met melk wel oploskoffie kunnen bevatten.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Welke koffiecapsules zijn geschikt voor mijn koffiemachine?

Voordat u koffiecapsules koopt, is het belangrijk te weten voor welke koffiemachine ze zullen worden gebruikt. Wij bieden twee soorten koffiecapsules aan - Dolce Gusto en Nespresso. Precies deze namen geven de vorm van de capsules aan. Deze informatie kunt u vinden op onze website onder elke beschrijving van de koffiecapsules.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoeveel kopjes koffie kan u zetten met 1kg koffiebonen?

Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12gr koffie, dus uitgaande van het gemiddelde kunnen met 1kg koffiebonen ongeveer 100 kopjes koffie gezet worden. Deze berekening kan verschillen afhankelijk van de gekozen koffiesterkte, d.w.z. de hoeveelheid gemalen koffie.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Heeft het branden invloed op de koffiesmaak?

Bij het kiezen van koffie is het raadzaam om op de brandingsgraad te letten. Deze stap in de verwerking van de bonen is heel belangrijk en kan de smaken onthullen en in evenwicht brengen of ze verpesten. Kies licht gebrande koffie als u de echte smaak uit de natuur wilt proberen. Meestal worden licht gebrande bonen van hoge kwaliteit gebruikt, om al hun fijnste kwaliteiten te benadrukken en naar voren te brengen. Medium roast is erg populair in melanges, wanneer de smaak van verschillende soorten of bonen die in verschillende regio's geteeld worden in evenwicht worden gebracht. Dark roast kan resulteren in een donkere kleur en chocoladeachtige bitterheid, en is daarom bijzonder geschikt voor Italiaanse, Belgische en Franse koffiemelanges. Dark roast moet echter niet worden verward met verbrande koffiebonen. Zeer olie-achtige en scherpe koffiebonen hebben niets gemeen met dark roasts van hoge kwaliteit. Dit soort producten kan tegen een zeer lage prijs worden gevonden, maar de smaak zal niet zo aangenaam zijn.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Welke invloed heeft de herkomst op koffie?

Het is belangrijk te vermelden dat de beste omstandigheden voor het verbouwen van koffie in de buurt van de evenaar liggen, daarom is het aantal landen waar u koffieplantages kunt vinden - zeer beperkt. Dit gebied wordt de "Koffiegordel" genoemd. Door de eigenaardigheden van bodem en klimaat zijn de plaatselijke boeren echter geneigd de meest opbrengstgevende plantensoorten te kiezen (er zijn ongeveer 150 Arabica soorten en 50 Robusta soorten in de wereld). Om deze reden is koffie in elke streek heel verschillend. Koffie, afkomstig uit verschillende Amerikaanse streken, heeft bijvoorbeeld de neiging een tamelijk universele smaak te hebben. De meeste hebben weinig zuurheid (fruitigheid), de overheersende smaken zijn nootachtig, en u proeeft misschien ook een lichte bitterheid en bloemenaroma's. Het is ook belangrijk te vermelden dat het grootste deel van alle wereldkoffie in Brazilië wordt verbouwd, daarom wordt de koffie uit dat land als een klassieke smaakstandaard beschouwd. Koffie die in Afrikaanse streken wordt verbouwd is fruitiger, de smaak kan een zachtere of sterkere zuurtegraad hebben. Deze koffie heeft een gemiddelde intensiteit en valt vooral in de smaak bij koffie-experts. De rijkst smakende koffie uit deze streek komt vaak uit Ethiopië, dus om kennis te maken met de smaken van deze streek kiest u koffie uit dit land. Intussen is de koffie die in Azië verbouwd wordt meestal de "zwaarste". Als deze koffie gezet is, heeft hij een donkere, intense kleur en de koffie heeft een lange nasmaak. Overheersende tonen - chocolade, kruiden en ze kunnen zelfs aarde- of houtaroma's bevatten. Koffie uit Sumatra bijvoorbeeld heeft door zijn streek van herkomst, maar ook door de speciale plaatselijke verwerking, bijna geen zuurtegraad. Bruine suiker, kaneel en karamel zijn in deze koffiesoort waarneembaar. Als u de voorkeur geeft aan een klassieke koffiesmaak - kan koffie uit Sumatra uw startpunt worden om kennis te maken met kwaliteitskoffie.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoe herkent u koffie van hoge kwaliteit?

Koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand. De kleurtinten zijn dan ook altijd lichtbruin. Bonen van hoge kwaliteit hebben een klassieke vorm, zijn gezond en hebben geen ernstige beschadigingen. Het aroma is altijd aangenaam en doet denken aan natuurlijke, in de natuur aanwezige geuren - bloemen, fruit, hout, aarde. Bonen van lage kwaliteit kunnen olie-achtig en vochtig zijn en een schimmelgeur met zich meebrengen. Verbrande bonen worden ook herkend als koffie van lage kwaliteit. Ze hebben een doordringende smaak, niet alleen na het openen van de verpakking, maar ook na het zetten van de koffie. Alleen bij koffie van lage kwaliteit zijn bitterheid en onaangename zurigheid tegelijkertijd aanwezig. Deze, tijdens de verwerking ontwikkelde zuurheid, heeft niets te maken met de zuurheid van limoen, framboos, cranberry of andere vruchten en bessen.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Wat maakt specialty koffiebonen uitzonderlijk?

Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden Specialty koffie genoemd. Dit keurmerk wordt toegekend aan koffiebonenproducenten die zorgen voor een hoge kwaliteit van de groei van de koffiebonen, van de oogst, van de verwerking, en op het eind resulteren in goed uitgebalanceerde smaken en aroma's. Deze soort koffiebonen zullen altijd de juiste vorm hebben, droog zijn (niet olieachtig) en geurig. Deze koffiecategorie omvat alleen de koffie die een score van meer dan 80 punten heeft behaald. "Ethiopië Burtukaana" wordt bijvoorbeeld beoordeeld met 88 punten, en "Kenia Kariru" met 87,5 punten. Specialty koffie kan ook een limited edition zijn, in bijzondere omstandigheden verbouwd, verzameld en verwerkt. Een van deze koffiesoorten "Kivu" is uniek in die zin dat hij alleen bij het Kivu meer, in de democratische republiek Congo, wordt verbouwd. Een andere koffie die opvalt door de plaats waar hij verbouwd wordt heet "Blue mountain". De koffiebonenstruiken groeien in een bergachtig gebied, vandaar dat het oogsten ervan uiterst moeilijk is. Bovendien wordt de status van "Blue mountain" alleen gegeven aan koffie die op 910m en hoger boven de zeespiegel groeit. Doordat hij in deze omstandigheden groeit, blinkt deze koffie uit door zijn uitzonderlijke smaak en wordt hij zeer gewaardeerd door koffieliefhebbers. Vanwege de unieke manier waarop de koffiebonen worden verwerkt, wordt "Kopi Luwak" beschouwd als een van de duurste koffiesoorten ter wereld. Deze koffie geeft meer om fair trade en dierenmishandeling vrije handel certificaten, dan om welke andere kwaliteit waarderingen dan ook. Daarom wordt "Kopi Luwak", zelfs zonder de hoogste waardering, aangeduid als een specialty, limited edition koffie.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Wat is Arabica en Robusta?

Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica koffiebonen zijn intenser van smaak, ze zijn fruitiger en hebben van nature een zoetere smaak. Terwijl Robusta koffiebonen bitterder zijn en tot 2 keer meer cafeïne bevatten. Door het hoge cafeïnegehalte hebben schadelijke insecten de neiging om geen schade aan Robusta bonen te veroorzaken, zodat ze gemakkelijker te verbouwen zijn. Arabica koffie is bijzonder populair. Maar tegenwoordig wordt er steeds vaker Robusta aan koffiebonenmengsels toegevoegd. Als deze twee koffieboonsoorten goed in balans zijn, kunnen ze een geweldige koffie opleveren, vol met een gebrande karamel- of pure chocoladebitterheid, een donkere kleur en een drank die bijzonder goed samengaat met melk.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoe kiest u koffiebonen?

Om uw favoriete koffie te vinden, moet u uzelf de volgende vraag stellen - welke koffie vind ik het lekkerst? Geeft u de voorkeur aan een lichte, maar fruitige zurigheid of aan een sterke, misschien een beetje bittere smaak? Of geeft u misschien de voorkeur aan gewoon een goede en eenvoudige kop zwarte koffie? Of drinkt u hem met melk? Het is belangrijk te vermelden dat de smaak van koffie beïnvloed wordt door een paar factoren:

  • SOORT KOFFIEBONEN: Arabica is zachter, wat zoeter, geuriger. Terwijl melanges met Robusta bitterder, harder zijn en meer cafeïne bevatten.
  • LAND VAN HERKOMST: Afhankelijk van het land van herkomst kunnen de overheersende smaken en aroma's in koffie verschillen. Koffiemelanges nemen een belangrijke plaats in, in de koffiewereld. Producenten proberen om de beste combinaties van verschillende koffiebonen te vinden en, met de juiste keuze van brandingsomstandigheden, een evenwichtige smaak te verkrijgen.
  • ROOSTERPROFIEL: Een licht roosterprofiel helpt om de natuurlijke koffiesmaak te behouden - zachte fruitigheid, geur, en licht bruine koffieboon tinten. Hoe sterker de koffiebonen gebrand worden, hoe donkerder, sterker en bitterder de koffiesmaak wordt.
Als het echter moeilijk is om koffie te kiezen op basis van de informatie in de beschrijving, kunt u altijd onze fysieke winkels bezoeken. We veranderen steeds de koffie die we aan onze klanten aanbieden, dus elke maand kunt u proeven en vertrouwd raken met verschillende koffieboonsoorten.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder