Koffiepads

Filter
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties
9 artikelen

Over Koffiepads

Voordat u een bepaalde koffie gaat kopen, moet u eerst beslissen hoe u deze gaat zetten. Koffie is er in verschillende vormen, dus de koffie die u uiteindelijk kiest, moet geschikt zijn voor uw apparaat of uw favoriete zetmethode. Wij nodigen u uit om meer te weten te komen over een van de eenvoudigste en meest moeiteloze vormen van koffie die er bestaan – koffiepads, die speciaal zijn gemaakt voor Senseo koffiemachines.

Wat zijn koffiepads precies en wat maakt ze speciaal? 

Koffiepads zijn in feite gemalen koffie, verpakt in papieren zakjes die eruit zien als theezakjes. Maar laat u niet in verwarring brengen: hoewel deze pads op thee lijken, zijn ze niet bedoeld om in een kopje te hangen en te laten trekken. In plaats daarvan is dit type koffie speciaal ontworpen voor Senseo padkoffiemachines. Senseo, dat in 2001 werd geïntroduceerd, is een gepatenteerd koffiezetsysteem dat is ontwikkeld door twee beroemde Nederlandse bedrijven, Philips en Douwe Egberts. De verrassend compacte padkoffiemachines zetten dranken met een bijzonder lage druk van ongeveer 1,5-3 bar. Dergelijke koffie is dikker dan een typische filterkoffie of een gelijksoortige drank, en de zachte druk die bij het koffiezetten wordt gebruikt, zorgt voor een zijdezacht crèmelaagje.

Dankzij de betaalbaarheid, snelheid, eenvoud en het gemak van deze zetmethode, duurde het niet lang voordat het de harten veroverde van duizenden liefhebbers van Senseo in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en talloze andere landen. Volgens Philips zelf werden er in 2005 wereldwijd maar liefst tien miljoen Senseo koffiemachines verkocht, terwijl het aantal verkochte koffiepads opliep tot een nog indrukwekkender aantal van 4 miljard stuks. Terwijl deze golf van populariteit bleef toenemen, bleef ook het aanbod aan pads toenemen, met verschillende koffiefabrikanten die zich aansloten. Vandaag is er een ruime keuze aan koffiepads, zodat iedereen wel iets vindt dat perfect bij zijn of haar smaak past, of zelfs bij de stemming van het moment!

De juiste koffiepads voor u: Hoe vindt u deze? 

Er is een ruim assortiment koffiepads, dus het kan best lastig zijn om de geschikte koffiepad te kiezen. Hieronder bespreken we een aantal zaken die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Melk of geen melk? Koffiepads (ook bekend als zachte koffiepods voor Senseo machines) zijn in feite gemalen koffie verpakt in een papieren zakje. Met de meeste pads zet u zwarte koffie die u vervolgens op smaak kunt brengen met allerlei extra ingrediënten, zoals gewone of plantaardige melk, suiker of diverse siropen. Onze selectie bevat ook koffiepads met melkpoeder, dus ga u gang en probeer ze eens als u een gezworen fan bent van latte, cappuccino of andere recepten op basis van melk.

Arabica of robusta? Vergeet bij het bekijken van de aangeboden pads niet rekening te houden met de koffiesoort van uw voorkeur. Als u houdt van een bijzonder geurige, delicate en medium intense koffie, kies dan voor koffiepads met gemalen arabica. Liefhebbers van pittigere, rijkere en intensere koffiesoorten moeten de robusta koffiepads eens proberen: robusta bevat twee keer zoveel cafeïne als arabica en zorgt bovendien voor een dikkere consistentie van de koffie.

Verscheidenheid aan smaken. De smaak van uw koffie hangt af van veel verschillende factoren, maar de belangrijkste zijn de regio waar de bonen zijn geteeld en het brandprofiel dat door de branders is gekozen. Als u de herkomst en de branding van uw koffie kent, krijgt u al een idee van het smaakprofiel voordat u deze proeft. Zuid-Amerikaanse koffie wordt meestal gekenmerkt door natuurlijke tonen van chocolade en noten, Centraal-Amerikaanse koffiesoorten kunnen uitpakken met levendige, onverwachte smaken, Afrikaanse koffiesoorten zijn bijzonder bessig en fruitig, terwijl Aziatische koffie over het algemeen rijke tonen van specerijen bevat. Wat het brandingsprofiel betreft, kiest u voor licht gebrande koffie als u van fruitige, subtiel zure koffie houdt; gaat u voor dark-roasted koffie als u uw drankjes graag sterk en bitter heeft; of u kunt kiezen voor de bijzonder evenwichtige smaken van pads met medium gebrande koffie voor iets ertussenin.

Extra kenmerken. Misschien bent u ook geïnteresseerd in enkele extra eigenschappen waar sommige van onze koffiepads trots op zijn:

  • Duurzaamheid. Een deel van alle koffiebonen die wereldwijd worden geproduceerd, wordt duurzaam verbouwd op gecertificeerde biologische boerderijen. Kies voor biologische koffiepads en wees gerust: uw koffie is volkomen vrij van chemicaliën en wordt verbouwd met milieuvriendelijke methoden.
  • Fair Trade certificering. Koffiepads die Fair Trade gecertificeerd zijn, bevatten koffie die geproduceerd is volgens de principes van de eerlijke handel, waarvan er één bepaalt dat koffieboeren een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun arbeid. 
  • Rainforest Alliance certificering. Koffiepads met het Rainforest Alliance keurmerk zijn uitsluitend gevuld met koffie die op verantwoorde wijze en volgens de principes van sociale rechtvaardigheid is verbouwd, waarbij de gemeenschappen van koffieboeren worden gesteund.
  • Cafeïnevrije koffie. Wie van zijn koffie wil genieten zonder zich achteraf extra alert te voelen, moet eens cafeïnevrije koffiepads proberen. De cafeïne is uit deze pads verwijderd volgens een natuurlijke methode die erop gericht is de natuurlijke aroma’s en smaken te behouden.

Het aantal pads in een enkele verpakking. Sommige verpakkingen bevatten meer koffiepads, terwijl andere er minder bevatten. Dit aantal kan variëren van 18 tot 48 of meer. Op zoek naar een extra grote verpakking? Kijk dan eens bij Coffee Premium “Strong” met maar liefst 100 pads erin! Om het nog beter te maken, zijn al deze pads apart verpakt, waardoor uw koffie langer vers en geurig blijft.

Koffiepad aanbiedingen. Coffee Friend biedt altijd een heleboel exclusieve kortingen voor koffiepads, dus sla uw favoriete koffie in of probeer eens iets nieuws! U vindt alle koffiepad aanbiedingen hier

De populairste en best beoordeelde koffie. Nog steeds moeite met het kiezen van de beste koffiepads? Geen zorgen: u kunt altijd vertrouwen op onze community van koffieliefhebbers en de sorteerfunctie gebruiken om te zien welke pads momenteel het populairst of het best beoordeeld zijn.

Koffiepads vs. koffiepods

Koffiepads worden vaak verward met koffiepods, dus we willen u hier het verschil uitleggen. Het is eigenlijk heel eenvoudig: koffiepods worden uitsluitend gemaakt voor espresso-apparaten die dranken zetten met een druk van ongeveer 8-9 bar. Deze koffiemachines voor pods zijn uitgerust met speciale E.S.E. (Easy Serving Espresso) podfilters. Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten koffie is dus het feit dat pads uitsluitend zijn ontworpen voor Senseo apparaten, terwijl pods bedoeld zijn voor gebruik in halfautomatische apparaten met E.S.E.-filters. Ze verschillen ook in grootte (koffiepods zijn kleiner) en in aandrukking (terwijl pads losse koffie bevatten, is de koffie in E.S.E.-pods vaster aangedrukt).

Enkele van de bekendste koffiepad merken in het assortiment van Coffee Friend

Wij zijn er altijd op gericht om ons assortiment uit te breiden en onze klanten kennis te laten maken met nieuwe, verrassende smaken. Hier bij Coffee Friend vindt u enkele van de bekendste merken die momenteel op de markt zijn, maar ook producten die minder bekend zijn, maar beslist uniek. Laten we deze koffiepad merken eens wat beter leren kennen:

Charles Liégeois is een Belgisch bedrijf opgericht door de familie Liégeois dat ontstaan is uit een ware passie voor kwaliteitskoffie. Het merk biedt de koffieliefhebbers een duizelingwekkende verscheidenheid aan aroma’s en smaken. Het brandt al sinds 1955 uitstekende koffie en is erin geslaagd de harten te veroveren van talrijke koffieliefhebbers in eigen land, maar ook in heel Europa. Naast koffiebonen, gemalen koffie, koffiecapsules en koffiepods biedt het bedrijf ook koffiepads aan. Er is veel om uit te kiezen: liefhebbers van intense smaken zullen zeker genieten van Sublime, Puissant en Magnifico, terwijl fans van subtiele smaken er geen spijt van zullen krijgen om Subtil en Équilibré eens te proberen. Wie waarde hecht aan duurzaamheid en de koffieboeren wil steunen, moet eens een kijkje nemen bij Mano Mano en Chiapas. Voordat u enkele van deze pads in uw mandje legt, moet u wel rekening houden met de grootte van de verpakking: sommige bevatten 18 pads, terwijl andere uit wel 30 of 40 pads bestaan.

Coffee Premium is een ander merk van de familie Liégeois. De pads van Coffee Premium zijn bedoeld voor wie van veel lekkere koffie wil genieten zonder de bankrekening te plunderen. Er zijn 4 verschillende producten in het assortiment: Regular is perfect voor wie de voorkeur geeft aan koffie van gemiddelde sterkte, Strong is gemaakt voor liefhebbers van intense koffie, Decaf is bedoeld voor wie op zoek is naar heerlijke cafeïnevrije koffie, terwijl Mega Pack zeker mensen tevreden zal stellen die hun koffie sterk, betaalbaar en in overvloed willen hebben. Om ervoor te zorgen dat uw koffie langer vers en geurig blijft, kiest u de extra grote Strong optie met 100 individueel verpakte koffiepads erin.

Jacobs Douwe Egberts (of kortweg JDE) is een dochteronderneming van JDE Peet’s, ‘s werelds grootste producent van pure koffie en thee, die al 250 jaar succesvol actief is. Tegenwoordig beheert JDE talloze verschillende merken, waaronder L’OR, Jacobs, Tassimo, Pickwick, Douwe Egberts en natuurlijk Senseo. Ja, dat klopt: dit bedrijf werkte samen met Philips bij het ontwerpen van de allereerste padkoffiemachines en hun unieke zetsysteem! Wat het JDE Senseo koffiepadassortiment onderscheidt van de rest, is de toevoeging van een optie op basis van melk. De Senseo® “Caffe Latte” van het merk bestaat uit oploskoffie, melkpoeder en suiker. Eén zo’n pad resulteert in één portie heerlijke latte. Fans van sterkere koffie kunnen kiezen uit arabica- en robustamelanges, waaronder de dark Strong en de medium Classic, terwijl degenen die de voorkeur geven aan geurige en subtiele 100% arabica zeker verliefd zullen worden op een ander medium gebrand aanbod, genaamd Gold.

Om af te sluiten…

Hopelijk bent u nu goed op weg om uw favoriete koffiepads te ontdekken! Als u toch nog moeite heeft met kiezen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de adviseurs van Coffee Friend en vraag hen om advies: zij helpen u  graag verder!