Percolators en Moka potten

Filter
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties
28 artikelen

Over moka koffiepotten

De moka koffiepot – ook bekend als het Italiaanse koffiezetapparaat of de espresso koffiepot – is tegenwoordig een van de meest trendy zetapparaten. Er wordt gezegd dat dit iconische koffiezetapparaat in 9 van de 10 Italiaanse keukens te vinden is en deze tendens verspreidt zich snel over de hele wereld. Wat moka koffiepotten zo opvallend populair maakt, is hun stijlvolle uiterlijk, compactheid, eenvoud en natuurlijk de intense zelfgemaakte koffie.

Het moka koffiezetapparaat bestaat uit drie afzonderlijke delen: het onderste gedeelte voor het water, de metalen filter in het midden voor de gemalen koffie en het bovenste gedeelte voor de bereide drank. Eigenlijk is het allemaal heel eenvoudig: u hoeft alleen maar het onderste gedeelte met water te vullen, de gemalen koffie in het metalen mandje te doen, de pot op het fornuis te zetten en dan te wachten tot het kokende water door de koffie trekt en het bovenste gedeelte bereikt. In slecht enkele minuten heeft u een heerlijk kopje koffie om van te genieten!

Een korte geschiedenis van de moka koffiepotten

Het verhaal van dit legendarische koffiezetapparaat begon in 1933 in Italië, waar ingenieur Alfonso Bialetti en uitvinder Luigi De Ponti dit innovatieve apparaat om thuis koffie te zetten introduceerden als alternatief voor de professionele espressomachines die in cafés gebruikt werden. Huishoudelijke bean-to-cup koffiemachines waren toen natuurlijk nog een droom! Hoewel moka koffiepotten technisch gezien geen espresso’s zetten (dit komt omdat deze potten slechts een druk van een paar bar kunnen genereren in plaats van de 8-9 bar die nodig is voor echte espresso), waren ze door hun intensiteit toch vergelijkbaar met het klassieke recept. Daarom wordt de moka koffiepot soms nog steeds de “espresso koffiepot” genoemd: het is ook nu nog steeds een uitstekend alternatief voor duurdere koffiemachines.

De eerste moka koffiepot ooit kreeg de naam Bialetti Moka Express. De moderne versie hiervan (die eigenlijk niet veel veranderd is) is ook in ons assortiment te vinden. Het is interessant om te weten dat veel andere bedrijven geprobeerd hebben om hun eigen versie van het klassieke koffiezetapparaat te maken, maar dat geen enkele poging zo succesvol was als de Bialetti: de oorspronkelijke fabrikant maakt al tientallen jaren de bekendste en populairste moka koffiepotten en wij zijn trots dat we een aantal van deze koffiepotten in onze selectie te hebben!

De beste moka koffiepot voor u: hoe kiest u de juiste?

Op het eerste gezicht lijkt het alsof alle moka koffiepotten, met uitzondering van het ontwerp, vrijwel hetzelfde zijn. Dit is echter niet helemaal waar. Om de pot te vinden die echt geschikt is voor u, moet u rekening houden met enkele van de criteria die we hieronder voor u hebben opgesomd. 

Hoeveel koffie wilt u in één keer zetten? Moka koffiepotten variëren in grootte. Voordat u een bepaalde moka koffiepot kiest, moet u nadenken over hoeveel koffie u in één keer wilt zetten. De afmetingen worden uitgedrukt in het aantal standaard kopjes dat u met de pot kunt zetten: u kunt kiezen uit moka koffiepotten die geschikt zijn voor 2, 3, 4, 6, 9, 10 of 12 kopjes. Houd er rekening mee dat de standaard kopjes die hiervoor worden gebruikt ongeveer 40-50 ml per kopje bevatten. Dit betekent dat u met een koffiepot voor 2 kopjes 90 ml koffie kunt zetten, ofwel 2 kopjes espresso; een moka koffiepot voor 3 kopjes is geschikt voor 130 ml koffie, ofwel 3 kopjes espresso; een koffiepot voor 4 kopjes is goed voor 190 ml koffie (4 kopjes espresso); een koffiepot voor  6 kopjes is goed voor 270 ml, of 6 kopjes espresso; een koffiepot voor 9 kopjes zet 420 ml, of 9 kopjes espresso; een koffiepot voor 10 kopjes is geschikt voor 460 ml (10 kopjes espresso); en, tenslotte, de grootste beschikbare moka koffiepot voor 12 kopjes heeft een capaciteit van 600 ml, of 12 kopjes espresso. U denkt misschien dat het een goed idee is om een grotere pot te kopen – u hoeft hem toch niet helemaal te vullen? Nou, dat is niet helemaal correct. De grootte van het mandje voor gemalen koffie hangt af van de totale grootte van de pot en om uw koffie juist te zetten, moet u dit mandje volledig vullen. U kunt het best het formaat kiezen dat past bij het aantal kopjes koffie dat u gewoonlijk in één keer zet.

Een traditionele moka koffiepot, inductie-koffiepot of een elektrische koffiepot? Wanneer u een moka koffiepot kiest, moet u ook letten op het type. Traditionele koffiepotten zijn van aluminium en dus niet geschikt voor inductiekookplaten. Als u dat in huis heeft, kies dan voor een inductie-koffiepot. In tegenstelling tot hun traditionele tegenhangers zijn inductie moka koffiepotten gemaakt van roestvrij staal. Houd er echter rekening mee dat de vorm en het ontwerp van de inductiemodellen verschillen van die van traditionele koffiepotten, dus liefhebbers van traditionele koffiezetapparaten kunnen ook kiezen voor een traditionele aluminium moka koffiepot en deze combineren met een adapter voor de inductiekookplaat. Als u geen fornuis wilt gebruiken, probeer dan eens een elektrische moka koffiepot. Deze is uitgerust met een handig LCD-scherm, zodat u uw koffie tot 30 minuten na het zetten warm kunt houden of gebruik kunt maken van andere extra functies.

Een traditioneel of vernieuwd klepje? Het klepje van het Bialetti Brikka model verschilt van die van andere koffiepotten. Dankzij de verbeterde eigenschappen creëert dit klepje extra druk, waardoor de koffie voller is van smaak en bedekt wordt met een dikkere crèmelaag. Sommige liefhebbers van moka koffie zijn van mening dat dit soort crème geuriger is en een nog intensere smaak heeft dan normaal. Anderen zijn het daar echter niet mee eens en blijven trouw aan traditionele koffiepotten met een gewoon klepje, dat voor een fijnere smaak zorgt. 

Een klassiek ontwerp of eigentijdse stijl? De kenmerkende vorm van de klassieke moka koffiepot wordt nu overal ter wereld herkend. Dit is het ontwerp van de Bialetti Moka Express lijn: een achthoekig onder- en bovengedeelte, een zwarte knop en een gebogen zwart handvat. Traditioneel zijn deze koffiepotten zilverkleurig, maar er zijn ook zwarte en rode verkrijgbaar. Als eerbetoon aan het land Italië is er ook een prachtig model uitgebracht, in de kleuren van de Italiaanse vlag: dit model heet de Bialetti Moka Express Italia. Andere lijnen worden gekenmerkt door verschillende vormen, knop- en handvatontwerpen en extra opschriften. Bent u op zoek naar iets anders, kijk dan eens naar de Fiametta, Rainbow of Lovers. Wie op zoek is naar een inductie-koffiepot kan de modellen Venus, Musa en Induction bekijken. De uitzonderlijke Mini Express verdient een aparte vermelding. In plaats van heerlijke koffie in het bovenste gedeelte te verzamelen, schenkt dit prachtige model de koffie rechtstreeks in twee handige kopjes. Als u iemand bent die waarde hecht aan de schoonheid van zetrituelen, dan is deze koffiepot iets voor u!

Profiteer van exclusieve aanbiedingen op moka koffiepotten! Naast een duizelingwekkend aanbod aan koffiepotten biedt Coffee Friend ook enkele exclusieve aanbiedingen. Om te zien of er momenteel moka koffiepotten met korting in de aanbieding zijn, klikt u hier

De populairste en best beoordeelde espresso koffiepotten. Als u nog steeds moeilijk kunt kiezen, vertrouw dan op onze gemeenschap van koffieliefhebbers: gebruik de sorteerfunctie om te zien welke moka koffiepotten momenteel het meest populair zijn of het best beoordeeld worden.

Wat moet u naast uw moka koffiepot kopen?

Om een echt voortreffelijk kopje koffie te zetten, heeft u meer nodig dan alleen een moka koffiepot. Sommige van deze extra’s zijn absoluut noodzakelijk (zoals de koffie zelf, bijvoorbeeld), maar andere zijn er om uw zetritueel nog uitzonderlijker te maken. Laten we ze eens van wat dichterbij bekijken.

Een lekker kopje koffie begint bij… Nou, de koffie zelf, natuurlijk! Voor het beste resultaat gebruikt u altijd vers gemalen koffiebonen. Als u dranken maakt in een moka koffiepot, kunt u het best kiezen voor koffie met een medium of dark branding. En hoewel moka koffiepotten traditioneel worden gebruikt in combinatie met koffiemelanges, kiezen meer en meer mensen nu voor koffie van single-origin (dat raden wij ook aan!). Als u de voorkeur geeft aan voorgemalen koffie, kijk dan eens naar de Bialetti lijn met gemalen koffie, die speciaal voor dit koffiezetapparaat gemaakt en gemalen is.

Koffiemolen. Wie besluit om voor koffiebonen te kiezen, heeft beslist een koffiemolen nodig. Bepaal eerst of u een manuele of een elektrische koffiemolen verkiest. Als u eenmaal de juiste gekozen en gekocht heeft, kies dan een medium of grovere maling voor uw moka koffie.

Melkopschuimer voor liefhebbers van dranken op basis van melk. We hebben al gezegd dat koffie gezet in een moka koffiepot erg lijkt op espresso en dat betekent dat dit goed samengaat met melk. Als u een fan bent van koffie op basis van melk, wilt u misschien zelf uw melkschuim proberen te maken. Dit is waar melkopschuimers van pas komen. 

Maak uw koffie nog lekkerder. Een mooi kopje zorgt ervoor dat uw koffie nog lekkerder smaakt! Het assortiment van Coffee Friend bevat tal van kopjes van ‘s werelds bekendste fabrikanten. Afhankelijk van uw favoriete recept, kunt u kijken naar espressokopjes, kopjes voor zwarte koffie, cappuccinokopjes of latte-kopjes.

Een adapter voor de inductiekookplaat. Nogmaals, als u een inductiekookplaat heeft, maar toch al gevallen bent voor de klassieke aluminium moka koffiepot, vergeet dan niet om ook een adapter aan te kopen.

Vergeet de afdichtingen en de filterplaat niet! Als u wilt dat uw moka koffiepot u jarenlang heerlijke koffie blijft serveren, moet u af en toe de filterplaat en afdichtingen vervangen. Houd er rekening mee dat deze reserveonderdelen verschillen naargelang het materiaal van uw pot en de grootte ervan. Ons assortiment omvat aparte sets voor aluminium moka koffiepotten van 3, 4, 6 en 12 kopjes, inductie-koffiepotten van 3 en 6 kopjes en roestvrijstalen koffiepotten van 4 kopjes.

Nu hoeft u alleen nog maar heerlijke koffie te zetten!

Om af te sluiten…

We hopen dat u uw toekomstige moka koffiepot al heeft gekozen! Mocht u toch nog twijfels of vragen hebben, geen nood: neem contact op met de adviseurs van Coffee Friend want zij helpen u graag verder.