Koffiecups

Filter
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin ├á caf├ę
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties
137 artikelen

Over Koffiecups

Vacu├╝m verzegelde cups gevuld met versgemalen koffie zijn een echte oplossing voor mensen die altijd onderweg zijn en toch willen genieten van heerlijke koffie van de beste kwaliteit. Het is een van de eenvoudigste en snelste manieren om een kopje koffie te zetten: plaats een koffiecup in een capsulemachine, druk op een knop en geniet van een heerlijk geurende koffie! Het is dan ook geen verrassing dat koffiecups tegenwoordig een van de populairste methoden zijn om koffie te zetten.

Deze zetmethode bespaart niet alleen veel tijd, maar is ook bijzonder schoon en handig. U hoeft het koffiedik niet van de wanden van uw kopje of koffiezetapparaat te verwijderen: al het afval blijft in de koffiecup achter. Er is ook geen dagelijks onderhoud nodig voor een capsule-koffiemachine, want u hoeft de machine alleen maar te vullen met water en de gebruikte koffiecups weg te gooien. U hoeft minder lang voor de machine te staan waardoor u meer tijd overhoudt om te doen wat u graag doet!

Dankzij de koffiecups kunnen liefhebbers van koffie ook genieten van een verscheidenheid aan drankjes, of het nu romige espresso, geurige zwarte koffie, heerlijke recepten op basis van melk of misschien cacao of warme chocolademelk is. Dankzij de vele aroma’s en smaken die verkrijgbaar zijn, zult u ongetwijfeld iets vinden dat helemaal bij u past.

De beste koffiecups voor u: Hoe kiest u de juiste?

De wereld van de koffiecups wordt vertegenwoordigd door talloze verschillende zetsystemen, merken en soorten cups. Het kiezen van de juiste koffiecup kan behoorlijk lastig zijn, dus laten we een aantal zaken bespreken waar u zeker op moet letten wanneer u hieraan begint.  

Welk capsulesysteem gebruikt u? Afhankelijk van het systeem dat u gebruikt, heeft u een bepaald soort koffiecup nodig. Dit komt omdat verschillende capsulemachines zijn uitgerust met verschillende systemen, dus wat deze zetmethode betreft, bestaat er niet zoiets als een one-size-fits-all. Er zijn twee systemen die we tegenwoordig het vaakst tegenkomen: Nescaf├ę Dolce Gusto en Nespresso.┬á

Nescaf├ę Dolce Gusto koffiemachines hebben een speels design en een verscheidenheid aan koffiecups die geschikt zijn voor tal van verschillende recepten. Met de Dolce Gusto koffiecups kunt u genieten van vrijwel elke drank die u maar kunt bedenken, van klassieke espresso en gewone zwarte koffie tot cappuccino, karamel latte macchiato en zelfs warme chocolademelk of cacao.

Nespresso koffiemachines zijn een uitstekende keuze voor echte liefhebbers van espresso en zwarte koffie. Ook de liefhebbers van dranken op basis van melk worden niet vergeten: voor hen zijn er modellen met melksystemen beschikbaar. Nespresso koffiecups zijn over de hele wereld populair, waardoor steeds meer fabrikanten ze in hun assortiment opnemen.

Coffee Friend biedt een hele reeks koffiecups aan die geschikt zijn voor een van deze systemen. Lees bij het kopen van uw koffiecups altijd de informatie op de verpakking om te voorkomen dat u cups koopt die eigenlijk niet gebruikt kunnen worden in de capsulemachine die u heeft!

Zwart, gearomatiseerd of op basis van melk? De ingredi├źnten van sommige koffiecups kunnen verschillen van die van andere. De meeste zijn gevuld met uitsluitend versgemalen koffie, terwijl andere zijn gearomatiseerd om het kopje koffie een aanvullende smaak te geven. Liefhebbers van dranken op basis van melk zullen zeker genieten van koffiecups met melkpoeder. Houd er wel rekening mee dat sommige koffiecups een mengsel van gemalen koffie en melkpoeder bevatten, terwijl andere cups de liefhebbers van koffie in cups twee aparte cups bieden. Als u deze laatste koopt, moet u uw koffie in twee stappen zetten: u bereidt de koffie en voegt daarna de melk uit de tweede cup toe.

Arabica of robusta? Net zo belangrijk bij het kiezen van koffiecups die perfect passen bij uw smaak, is de soort van de koffie die erin zit. Twee soorten domineren de moderne koffiewereld: arabica en robusta. Arabica wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan ondersoorten en smaken die over het algemeen delicater, levendiger, subtieler en fruitiger zijn dan die van robusta. Deze specifieke soort bevat ook minder cafeïne. Robusta daarentegen is aangenaam bitter, heeft een volle body en bevat tweemaal zoveel cafeïne als arabica. Liefhebbers van zwarte koffie met een uitgesproken smaak doen er dus goed aan om te kiezen voor arabica koffiecups, terwijl liefhebbers van bijzonder evenwichtige smaken, waarbij de natuurlijke fruitigheid van arabica wordt aangevuld met de bittere tonen van robusta, zeker zullen genieten van arabica en robusta melanges. Deze laatste hebben een intense smaak en een dikkere consistentie, en gaan daarom bijzonder goed samen met melk.

Espresso, americano, cappuccinoÔÇŽ? Op de verpakking van de meeste koffiecups vindt u het exacte recept waarvoor een bepaald product is ontworpen. Ook de hoeveelheid water die nodig is om de optimale smaak te verkrijgen, wordt meestal aangegeven. Het gaat niet alleen om de hoeveelheid koffie: ook de koffiesoort in de cups maakt een groot verschil.

De koffiecups bevatten, afhankelijk van het recept waarvoor ze zijn gemaakt, waarschijnlijk verschillende koffiesoorten, bonen van verschillende herkomst en vari├źrende hoeveelheden koffie. Espresso-cups worden bijvoorbeeld over het algemeen gevuld met koffie die fijn gemalen is – dit zorgt voor de vereiste bitterheid en een volle body. Andere recepten zijn beter geschikt voor grove maling: dit zijn onder meer gewone zwarte koffie en lungo.

Wat voor koffie drinkt u graag? Het lijkt wel of het nog maar gisteren was dat er van capsulekoffie geen bijzondere verwachtingen waren. Naarmate de koffiecultuur zich over de hele wereld verspreidde en specialty koffie van hoge kwaliteit steeds populairder werd, volgden alle bereidingswijzen, inclusief koffiecups, elkaar snel op. Om kwaliteitskoffie te herkennen, moet u op zoek gaan naar koffiesoorten waarbij de herkomst maximaal traceerbaar is en die veel gedetailleerde informatie op de verpakking hebben staan. Als u weet uit welke regio uw koffie precies komt, kunt u zelfs een idee krijgen van hoe deze koffie zal smaken! Koffie uit Zuid- of Midden-Amerika heeft klassieke tonen van chocolade, noten en karamel, dus als u een fan bent van traditionele smaken, probeer dan eens koffiecup met Braziliaanse, Colombiaanse of Mexicaanse koffiesoorten erin. Liefhebbers van fruitige, verfrissende koffie zullen dol zijn op koffie uit Afrika. De fruitige, bessige tonen, voortreffelijke aroma’s en lichte, thee-achtige body van koffiebonen uit Ethiopi├ź of DR Congo kunnen niet anders dan een blijvende indruk achterlaten. Als u uzelf wilt trakteren op donkerdere, diepere tonen van specerijen, kiest u het beste koffie uit Zuidoost-Azi├ź. Koffiecups met Indonesische koffie zullen u verrassen met aardse, rijke smaken, onverwachte hints en unieke aroma’s.

Het roosterprofiel is ook de moeite waard om op te letten. Voor subtiele, delicate smaken kiest u koffiecups die gevuld zijn met gemalen koffie van een lichte branding. Liefhebbers van een vollere body, aangename bitterheid en intense smaak moeten medium-dark of dark brandingen proberen. Koffie met een medium branding geeft koffiedrinkers een bijzonder evenwichtig kopje koffie.

Speciale kenmerken. Er zijn ook enkele speciale kenmerken die u misschien wilt overwegen. Laten we de cafeïnevrije koffiecups als voorbeeld nemen. Door verschillende gezondheidsproblemen, fysiologische aandoeningen of een verhoogde gevoeligheid zijn sommige mensen gedwongen om producten die cafeïne bevatten te vermijden. Dat betekent niet dat ze geen koffie mogen drinken! Er zijn verschillende cafeïnevrije koffiecups in ons assortiment beschikbaar. De cafeïne is eruit verwijderd met natuurlijke methoden, zonder gevaarlijke chemische oplosmiddelen, dus u kunt met een gerust hart genieten van cafeïnevrije koffiecups.

De manier waarop de koffie van uw keuze is verbouwd, is ook belangrijk. In ons assortiment vindt u biologische koffiecups met koffie die op verantwoorde wijze is verbouwd, zonder gebruik van kunstmest en met speciale aandacht voor het behoud van de natuurlijke omgeving rond de koffieboerderijen.

Er zijn ook koffiesoorten op de markt met het Fair Trade keurmerk erop. Deze producten maken deel uit van een wereldwijde organisatie die strijdt tegen de uitbuiting van arbeiders en die handel drijft vanuit een transparante visie. Dit helpt het leven en de lonen van de mensen die in ontwikkelingslanden werken, te verbeteren. Volgens de principes van de eerlijke handel moeten koffieboeren een eerlijke vergoeding krijgen voor hun arbeid en moet hun gegarandeerd worden dat hun arbeidsomstandigheden in overeenstemming zijn met hun mensenrechten.

Ook de certificering van de Rainforest Alliance speelt een belangrijke rol in deze missie, als het gaat om duurzame consumptie. Het logo van het label bevat een groene kikker, die hier wordt gebruikt als symbool van een gezond ecosysteem. Het label, dat op de verpakking van een bepaald product staat, geeft aan dat het product is geproduceerd volgens strenge certificeringsnormen die gericht zijn op een duurzame harmonie tussen de natuur, het sociale leven en de economische activiteiten. Gecertificeerde landbouwbedrijven zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van de biodiversiteit, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het betalen van een eerlijk loon aan hun werknemers. Ontdek de Rainforest Alliance gecertificeerde koffiecups die in onze winkel verkrijgbaar zijn.

Exclusieve aanbiedingen voor koffiecups. Om iedereen elke dag te laten genieten van zijn favoriete koffiecups, heeft Coffee Friend altijd diverse kortingen en exclusieve deals in de aanbieding. Met onze aanbiedingen voor koffiecups kunt u elke dag beginnen met heerlijke koffie zonder dat u daarvoor uw portemonnee moet plunderen. En als u lid bent van een hele familie van koffiecup-fans (of als u bang bent dat u onverwachts zonder heerlijke koffiecups komt te zitten), dan kunt u ook eens kijken naar onze sets met koffiecups. Deze sets zijn een uitstekende manier om te besparen!

De meest populaire en best beoordeelde koffiecups. Als u nog steeds moeite heeft om de juiste koffiecups voor u te kiezen, vertrouw dan op onze community van koffieliefhebbers: gebruik de sorteerfunctie om te zien welke koffiecups momenteel het populairst of het best beoordeeld zijn.

Enkele van de bekendste merken koffiecups in het assortiment van Coffee Friend

Wij zijn altijd bezig met het aanvullen van ons assortiment koffiecups en het uitbreiden van onze selectie smaken. Bij Coffee Friend vindt u zowel gevestigde, wereldberoemde merken als unieke, innovatieve nieuwkomers. Laten we deze producenten van koffiecups eens wat beter leren kennen: 

Coffee Friend: CaprissimoÔÇöeen reeks eigen melanges van Coffee Friend waar talloze liefhebbers van koffie van zijn gaan houden – is onze trots en vreugde. Het is het resultaat van vele jaren werk en inspanning. Deze koffiesoorten met verschillende smaken zijn gemaakt voor een heerlijk dagelijks kopje koffie. Naast bonen en gemalen koffie, bieden we nu ook Caprissimo koffiecups aan die compatibel zijn met Nespresso. Hou Caprissimo Dolce Gusto in de gaten: die is binnenkort ook in onze winkels te vinden!

Charles Li├ęgeois: onze vertrouwde partner en een van de grootste branders in Belgi├ź, biedt een verscheidenheid aan koffiecups voor zowel het Nescaf├ę Dolce Gusto systeem als voor Nespresso machines. Geniet van heerlijke espresso’s en zwarte koffie of trakteer uzelf op een drankje op basis van melk.

Nescaf├ę Dolce Gusto: dit merk wordt beheerd door Nestl├ę, een van ‘s werelds grootste producenten van levensmiddelen en dranken. Het aantal soorten koffiecups dat het merk aanbiedt, mag dan ook geen verrassing zijn: u kunt genieten van alles van ristretto, espresso en lungo tot cappuccino, flat white, warme chocolademelk en zelfs cacao. De speciale koffieselectie van het merk verdient een aparte vermelding: deze is gecre├źerd voor ervaren kenners en biedt koffiesoorten uit Mexico en Colombia. Er zijn ook lactosevrije opties, met verschillende plantaardige melksoorten om uit te kiezen: probeer de koffiecups met amandelmelk, havermelk of kokosmelk eens.

Starbucks: nu kunt u genieten van unieke drankjes die net zo goed smaken als de drankjes die u in uw plaatselijke koffiehuis krijgt geserveerd! Ontdek ons assortiment Starbucks koffiecups. 

Verum: dit merk, opgericht door echte koffieliefhebbers, vult heerlijke cafeïnevrije koffiecups aan met superfoods en vitamines. De unieke gezondheids- en energiecups van Verum (beide compatibel met Nespresso koffiemachines) zijn absoluut het proberen waard.

Barzini: deze Nederlandse fabrikant produceert uitstekende koffiebonen en koffiecups in Italiaanse stijl en draagt het Rainforest Alliance label. De Barzini koffiecups zijn compatibel met Nespresso machines.

Sealpod: Ontmoet de bedenkers van ‘s werelds eerste herbruikbare koffiecups! Met deze cups kunnen koffieliefhebbers zich te goed doen aan tal van verschillende smaken en tegelijk onze planeet beschermen. Kies Sealpod cups die compatibel zijn met Nescaf├ę Dolce Gusto apparaten of Nespresso koffiemachines.

Accessoires

Het assortiment van Coffee Friend bevat een aantal unieke cup-accessoires. Wij bieden elegante houders aan die gegarandeerd in elke keuken passen. Deze houders voor koffiecups zien er niet alleen mooi uit, ze besparen ook de nodige ruimte en zorgen ervoor dat u al uw cups netjes en handig kunt opbergen. U kunt kiezen uit houders in verschillende maten en vormen, geschikt voor Dolce Gusto koffiecups of Nespresso capsules.

Om af te sluiten…

We hopen dat we u in de richting van uw nieuwe favoriete koffiecups hebben kunnen begeleiden! Als u nog niet kunt kiezen, kunt u altijd contact opnemen met de adviseurs van Coffee Friend, die u graag meer advies geven.