NESCAFÉ® Dolce Gusto® cups

Filter
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties
54 artikelen

Over NESCAFÉ® Dolce Gusto® koffie

Koffie – een drank die tegenwoordig zo onlosmakelijk verbonden is met ons dagelijks genot – is er in verschillende vormen: bonen, gemalen koffie, oploskoffie, pads en, natuurlijk, capsules, ook wel koffiecups genoemd. Er zijn talloze verschillende cups op de markt, ontworpen voor verschillende zetsystemen. Ondanks deze overweldigende variatie blijven de Nescafé Dolce Gusto cups, die bedoeld zijn om te worden gebruikt in gelijknamige capsule-koffiemachines, het meest populair. Ze worden gemaakt door Nestlé en zijn uniek door de bijzonder ruime keuze aan smaken die de nieuwsgierige koffiekenner kan ontdekken.

Nescafé is een merk dat over de hele wereld bekend is en dat al sinds 1938 een leidende positie inneemt op de markt van oploskoffie. De producten van het bedrijf zijn altijd al bijzonder innovatief en gebruiksvriendelijk geweest, maar in 2006 zette de fabrikant nog een stap vooruit door zijn fans kennis te laten maken met een nieuw koffiezetsysteem: het kreeg de naam Dolce Gusto (Italiaans voor ‘zoete smaak’) en gebruikte koffiecapsules die er speciaal voor waren ontwikkeld. De Nescafé Dolce Gusto koffiemachines zijn in staat om met één druk op de knop verschillende dranken te produceren, zowel espresso, cappuccino, latte macchiato, lungo als tal van andere koffiedranken. Deze gebruiksvriendelijke apparaten kunnen ook liefhebbers van zoetigheden bekoren met warme chocolademelk of heerlijke cacao.

Wat is er zo speciaal aan Nescafé Dolce Gusto Cups?

Deze cups hebben een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Bij de productie ervan denkt het bedrijf aan alles, zelfs de kleinste details:

Eerst selecteren de makers van de Nescafé Dolce Gusto koffiecups zorgvuldig de koffiebonen die in verschillende uithoeken van de wereld en door tal van verschillende boeren worden geteeld: ze doen dat op basis van de smaken die deze bonen kunnen vrijgeven. De verschillende koffiesoorten  worden dan gecombineerd, wat resulteert in rijke, goed uitgebalanceerde melanges. Ervaren branders kiezen een brandingsprofiel dat het best bij de bonen in kwestie past en maken de melange zo nog lekkerder.

Verschillende koffiecups bevatten bonen met verschillende maalgraden. Espresso en vergelijkbare dranken vereisen over het algemeen een fijnere maling, die bijdraagt aan de bittere, rijke smaak die kenmerkend is voor deze dranken. Andere recepten zijn beter geschikt voor een grove maling: deze zorgen voor een delicate, heerlijk fruitige zwarte koffie of lungo. De optimale smaak is onlosmakelijk verbonden met de optimale maling. Om een maximale precisie te garanderen, gebruikt Nescafé Dolce Gusto de nieuwste lasertechnologie voor het malen van de koffiebonen.

Nadat de koffie is gemalen, wordt deze in speciale capsules gedaan. Deze bestaan uit een uitwendig omhulsel, een kleine piramidevorm, met een aluminium beklede plaat op de bodem, een geperforeerd membraan en een bovenmembraan. De piramidevormige plaat zorgt voor een constante druk in de hele capsule, terwijl het zachte membraan boven de koffie het instromende water gelijkmatig verdeelt. De Nescafé Dolce Gusto capsules zijn hermetisch afgesloten om ze te beschermen tegen de effecten van lucht en vochtigheid – dit garandeert een langdurige versheid en voorkomt dat de koffie na verloop van tijd een deel van zijn smaken en aroma’s verliest.

Hoe kiest u de Dolce Gusto Cups die het best bij u passen? 

Nescafé Dolce Gusto biedt een bijzonder ruim assortiment koffiecups aan. Dit kan de keuze voor u behoorlijk moeilijk maken, dus om u te helpen, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Gewone koffie, oploskoffie, gearomatiseerd of melkachtig? De verschillende Nescafé Dolce Gusto koffiecups hebben verschillende ingrediënten. De meeste van deze cups zijn gevuld met uitsluitend versgemalen koffie, d.w.z. dat er geen extra ingrediënten in zitten. Maar om uw kopje koffie nog uitzonderlijker te maken, bevatten sommige van deze koffiecups gearomatiseerde koffie. Belangrijk om weten is dat de absolute meerderheid van de aroma’s die in Nescafé cups worden gebruikt, volledig natuurlijk zijn. Als u een fan bent van koffie op basis van melk, kunt u de koffie en melkpoeder cups eens proberen: het melkpoeder kan in een aparte capsule zitten of in dezelfde capsule worden voorgemengd met de koffie (in dat geval wordt er oploskoffie gebruikt). Als u aparte capsules gebruikt om een drank op basis van melk te bereiden, moet u ze na elkaar gebruiken. In totaal zitten er 16 capsules in zo’n verpakking: acht ervan zijn gevuld met koffie en de andere acht bevatten melkpoeder.

100% arabica of een arabica en robusta melange? Er zijn tegenwoordig twee belangrijke koffiesoorten in de wereld: arabica en robusta. Arabica kent talrijke subsoorten die worden gekenmerkt door verschillende aroma’s. In vergelijking met robusta is arabica over het algemeen delicater, subtieler en het heeft meer fruitige tonen. Robusta daarentegen is intenser, bitterder en wordt gekenmerkt door de smaak van graan en heeft een beperkter smaakpalet in het algemeen. Bovendien bevat robusta meer cafeïne.

Al met al moeten liefhebbers van espresso, zwarte koffie en een ruimere keuze aan smaken waarschijnlijk kiezen voor arabica koffiecups, terwijl degenen die hun kopje koffie graag rijk en wat meer bitter drinken, waarschijnlijk zullen genieten van arabica en robusta melanges.

Espresso, cappuccino, karamel latte macchiato of nog iets anders? Het recept waarvoor een bepaalde Nescafé Dolce Gusto variant is gemaakt, staat altijd op de verpakking vermeld, dus u hoeft hier niet naar te raden. Ook de exacte hoeveelheid die wordt aanbevolen voor de optimale smaak staat erop vermeld. Bij koffiecups zijn dit natuurlijk niet de enige variabelen: de herkomst van de gebruikte koffie, de exacte melange, de hoeveelheid koffie en de maalgraad verschillen van cup tot cup. Om het wat makkelijker te maken, kunnen alle Nescafé Dolce Gusto cups in de volgende categorieën worden ingedeeld:

Espresso en ristretto cups zijn ontworpen voor kleine, maar intense porties. Ons Nescafé Dolce Gusto assortiment omvat Espresso, Espresso Intenso, Doppio Espresso, Ristretto Ardenza en Ristretto Barista capsules.

Lungo cups zijn perfect voor wie graag wat langer van zijn koffie geniet: kies uit Grande, Grande Intenso, Lungo, Lungo Colombia en Grande Mexico.

Op melk gebaseerde cups zullen fans van dranken op basis van melk blij maken. We hebben al opgemerkt dat u voor sommige van deze drankjes twee aparte capsules moet gebruiken: Dit zijn Cappuccino, Latte Macchiato en Latte Macchiato Caramel. Andere op melk gebaseerde cups bevatten een combinatie van oploskoffie en melkpoeder, dus als u liever een enkele capsule gebruikt, kijk dan eens naar Café Au Lait, Cortado, Flat White, Almond Flat White, Coconut Flat White en Oat Flat White.

Cups voor het maken van andere dranken maken ook deel uit van het Nescafé Dolce Gusto assortiment. Probeer de warme chocolademelk eens, of geniet van een kopje Nesquik cocoa!

Wat bepaalt de smaak van uw koffie? Nescafé Dolce Gusto gebruikt koffie van over de hele wereld, dus als u weet wat de belangrijkste eigenschappen zijn van bonen uit verschillende regio’s, kan dat u helpen om de juiste koffiecups te kiezen. Zuid-Amerikaanse koffie wordt meestal gekenmerkt door tonen van chocolade, noten en karamel, dus liefhebbers van traditionele smaken kiezen best voor koffiecups met Braziliaanse of Colombiaanse koffie. Als u op zoek bent naar iets exotischer, kies dan voor koffie uit Centraal-Amerika. Liefhebbers van fruitige, verfrissende smaken zullen waarschijnlijk de Afrikaanse koffiesoorten perfect vinden, terwijl liefhebbers van specerijen de koffie uit Zuidoost-Azië zeker zullen waarderen.

De brandingsgraad is ook belangrijk. Als u de voorkeur geeft aan een delicate smaak, kies dan capsules met een medium branding. Voor een vollere body, een beetje bitterheid en over het algemeen intensere smaken, kunt u koffiesoorten met een dark branding overwegen. Let ook op de intensiteit die op de verpakking wordt vermeld.

Decaf dranken. Geen fan van koffie? Geen nood: Nescafé Dolce Gusto heeft ook iets voor u! Probeer de Chococino warme chocolademelk cups of de Nesquik cocoa cups. Chococino is een bijzonder verwennende chocoladedrank die wordt bereid met behulp van twee capsules. Eén ervan bevat chocoladepoeder, terwijl de andere gevuld is met heerlijke volle melk. Nesquik daarentegen – zoete cacao overgoten met een zijdezachte schuimlaag – heeft slechts één capsule nodig om u (of uw kleintjes) ervan te laten genieten.

Biologische koffie. Wie houdt van biologische producten, zal de biologische Nescafé Dolce Gusto cups zeker waarderen: ze bevatten koffie die geteeld wordt op duurzaam werkende boerderijen, zonder gebruik van chemische meststoffen en met bijzondere aandacht voor de bescherming van het milieu. Nescafé Dolce Gusto “Grande Mexico Organic” is gemaakt van een mengeling van biologische arabica en robusta bonen uit de Mexicaanse deelstaat Chiapas, de streek die bekend staat als Soconusco, waar de koffiebessen, omgeven door weelderige bossen, volop de tijd krijgen om te rijpen in het stralende zonlicht. Er is ook Nescafé Dolce Gusto “Lungo Colombia”, gemaakt van biologische arabica bonen die in Colombia geteeld worden, met respect voor de unieke lokale tradities.

De beste Nescafé Dolce Gusto aanbiedingen. Om u te laten genieten van uw favoriete koffiecups wanneer u er zin in heeft, biedt Coffee Friend verschillende kortingen en geweldige aanbiedingen. Bekijk de Nescafé Dolce Gusto cup aanbiedingen en koop een paar goedkope Dolce Gusto cups. Er is ook iets speciaals voor de hele familie die bestaat uit capsule-liefhebbers, of degenen die zich altijd zorgen maken dat hun favoriete drankje op is: die mensen zullen gegarandeerd dol zijn op sets met capsule. De Nescafé Dolce Gusto set met koffiecups zijn een uitstekende manier om te besparen!

Onze populairste en best beoordeelde koffie. Als u niet kunt kiezen, kunt u altijd rekenen op onze community van koffieliefhebbers om u te helpen: gebruik de sorteerfunctie om te zien welke cups momenteel het populairst zijn en het best worden beoordeeld.

Geniet nog meer van uw koffie met verschillende accessoires en extra’s

In het assortiment van Coffee Friend vindt u ook handige accessoires, zoals koffiecuphouders. Cuphouders zijn een uitstekend hulpmiddel bij het organiseren van uw koffiecups: met deze houders zijn uw cups niet alleen gemakkelijk te zien en te bereiken, maar bespaart u ook wat kostbare ruimte op uw aanrecht. En niet te vergeten: de gerangschikte cups zien er prachtig uit en kunnen een uniek interieuraccent vormen!

Wie graag wat extra smaak aan zijn drankjes toevoegt, is van harte welkom om ons assortiment siropen te ontdekken. Gebruik ze om uw espresso’s, zwarte koffie en dranken op basis van melk op smaak te brengen en zo unieke koffiecocktails te creëren!

Om af te sluiten…

U heeft nu alle belangrijke informatie over de Nescafé Dolce Gusto koffiecups! Vergeet niet dat ons assortiment een verscheidenheid aan cups bevat die geschikt zijn voor de Dolce Gusto koffiemachines, maar ook worden geproduceerd door andere populaire fabrikanten. Als u moeite heeft met kiezen, neem dan gerust contact op met de adviseurs van Coffee Friend: zij staan altijd klaar om u te helpen!