11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Gemalen koffie

Prijs
Merken
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Filter 
Sorteer
Filter 

Getoonde 1-24 resultaten van 43 totale resultaten.

Wanneer de keuze aan gemalen koffie erg groot is, kan het moeilijk zijn om jouw favoriet te vinden. Om verstandig te kunnen kiezen, moet je een paar dingen weten: gemalen koffie en koffiebonen mogen niet te warm worden, want dan kan de koffie zijn aroma verliezen. De smaak en intensiteit van echte koffie hangt af van de maalgraad. Er zijn twee soorten: grove maling met grotere koffiedeeltjes en middelgrove maling, ook wel espresso genoemd, die fijner en zachter is. In onze winkels vind je niet alleen bekende merken zoals Café Liégeois, maar ook onze unieke koffiemelanges. Onze melanges onderscheiden zich door versheid – deze koffies worden in kleine hoeveelheden gebrand en gemalen.

Hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt?

Cafeïne - is een in water oplosbare stof, dus de…
Meer informatie

Cafeïne - is een in water oplosbare stof, dus de extractie ervan uit koffie is heel eenvoudig en natuurlijk. Groene (ongebrande) koffiebonen worden geweekt. Daarvoor wordt stoom en water gebruikt. Later blijft met behulp van actieve koolfilters de cafeïne in het water en worden de gedroogde bonen geroosterd. Het eindresultaat kan echter nog een klein beetje cafeïne bevatten - tot 0,1 pct. (3mg). Het is belangrijk te vermelden dat cafeïne zelf smaak- en geurloos is. De extractie ervan uit koffie heeft dus geen noemenswaardig effect op de smaak. Wie op zoek is naar zijn favoriete cafeïnevrije koffie moet het volgende weten - net als alle andere koffiesoorten kunnen ze in verschillende landen verbouwd worden, van verschillende soorten zijn of een verschillende brandingsgraad hebben.

Was het nuttig?
Toon minder

Welke gemalen koffie is het beste als geschenk?

Als je de hobby's kent van de persoon aan wie…
Meer informatie

Als je de hobby's kent van de persoon aan wie je de koffie schenkt - dan zal het kiezen van koffie gemakkelijker zijn. Je kunt kiezen op basis van het land van herkomst of de koffie van de hoogste kwaliteit als cadeautje kopen. Heb je echter niet zoveel informatie en wil je dat de koffie voor iedereen geschikt is - let dan goed op de keuze en dat de overheersende smaak zoetheid zou zijn, geen fruitigheid. Vooral populaire melanges voor veelzijdige geschenken komen uit de Amerikaanse of Aziatische streken. Ondertussen raden we voor koffieleuten meestal aan om koffie te kiezen die in Afrika verbouwd is of die het certificaat voor biologische koffie heeft. Deze koffie heeft fruitigheid en een sterke, expressieve smaak en aroma.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe kies je gemalen koffie?

Bij het kiezen van gemalen koffie is het raadzaam te…
Meer informatie

Bij het kiezen van gemalen koffie is het raadzaam te bedenken wat je ervan verwacht en op welke manier hij gezet zal worden. Elke koffie heeft unieke smaken, aroma's en afhankelijk van de koffiesoort, de mate van branding, de verwerking en het zetten kan hij verschillende kleuren onthullen. Voor overgiet-koffie is het bijvoorbeeld aan te bevelen om medium gebrande en medium gemalen koffie te gebruiken omdat deze gemalen koffies makkelijker bezinken en de temperatuur van het ingeschonken water ze niet verbrandt. Als gemalen koffie echter gebruikt wordt met een espressomachine of met een koffiepers, kun je fijner gemalen koffie kiezen. Bij het zetten van koffie op deze manieren wordt druk gebruikt, wat betekent dat het hete water vrij snel door samengeperste gemalen koffie wordt geperst, maar zich toch aroma's en smaken toeëigent. Opgemerkt moet worden dat bij het maken van dranken van gemalen koffie, hoe heter het water - hoe meer bitterheid het in de drank zal creëren. Ook geldt dat hoe fijner de maling is, hoe langzamer het water er doorheen sijpelt waardoor de koffie intenser, geuriger en sterker van smaak zal zijn. Als je aarzelt welke koffie uit de beschikbare selectie het beste is voor de koffiezetmethode die jouw voorkeur heeft, helpen onze medewerkers je altijd bij het uitzoeken, telefonisch of in de dichtstbijzijnde winkel.

Was het nuttig?
Toon minder