APRIL TOPPER 
Trustpilot

Inbouw koffiemachines

Filters

Show:

Filters
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties

Over inbouw koffiemachines

Inbouw koffiemachines zijn recent enorm populair geworden, door de groeiende trend van het moderniseren van woninginterieurs met ingebouwde huishoudelijke apparatuur. Dus als je van minimalisme en koffie houdt, overweeg dan een inbouw koffiezetapparaat te kopen.

Ingebouwde vs vrijstaande koffiemachine

Inbouw koffiemachines verschillen op diverse manieren van vrijstaande modellen. Aanrecht machines zijn compacter en over het algemeen beschikbaar voor betaalbare prijzen, vaak vanaf een paar honderd euro. Je kunt het volledige aanbod ontdekken in de sectie met ‘volautomatische koffiemachines‘. Aan de andere kant begint de prijs van een ingebouwde koffiemachine meestal vanaf 1.500 euro. Een inbouw koffiezetapparaat vervangen in de keuken kan een hele uitdaging zijn, waarbij je een apparaat van dezelfde afmetingen nodig hebt of alles moet aanpassen. Desalniettemin bieden ze geavanceerde personalisatie, waarbij je de controle hebt over de sterkte, watertemperatuur en brouwtijd van de koffie.  

Vind de beste inbouw koffiemachine voor jou

Op zoek naar de perfecte inbouwkoffiemachine? Wij laten je de top keuzes en functies zien van de beste inbouw koffiezetapparaten op de markt, terwijl we je assisteren in het vinden van de ideale aanvulling voor jouw keuken.

Maler

Koffiebonen verliezen snel hun smaak en aroma nadat ze worden gemalen. Door een koffiemachine met bonen te nemen, kun je jouw bonen malen vlak voordat je gaat brouwen, waardoor je een zo vers mogelijke kop koffie kunt zetten. Sommige fabrikanten zoals Siemens en Bosch hebben inbouw koffiemachines ontworpen met hele stille en duurzame keramische molens die geen hard geluid produceren. Daarmee zal het proces van koffiezetten een waar genot worden.     

Melksysteem

Zorg ervoor dat je aan het melksysteem denkt van het inbouw koffiezetapparaat wat je wilt kiezen – dit moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. In ons assortiment kun je koffiemachines met melkopschuimer pijpjes, melktanks of opschuimers vinden. Geïntegreerde modellen bevatten normaal gesproken een container of verborgen buis. Bosch inbouw koffiemachines hebben bijvoorbeeld een verborgen melkcontainer die je gemakkelijk kunt verbinden met de melkpijp om verschillende drankjes op basis van melk te bereiden. Wanneer deze niet in gebruik is, kun je de melkcontainer in de koelkast bewaren om de melk langer vers te houden. Siemens inbouw koffiemachines hebben ook een erg gemakkelijk melksysteem met een geïntegreerde melkpijp die kan worden ingebracht direct in de melkverpakking (of de bijgevoegde melkcontainer).       

We raden echter aan om aandacht te besteden aan het melksysteem van Electrolux koffiemachines. Hier zijn de mogelijkheden om melkdrankjes te maken nog veel breder. Deze koffiemachines hebben een krachtige melkopschuimer, waarmee je melk voor je latte, cappuccino of andere drankjes op basis van melk handmatig kunt opschuimen. En als je de melk zelf niet wilt opschuimen, geen zorgen; Electrolux koffiemachines bieden ook een thermische melkkan die, wanneer gevuld en geïntegreerd in de machine, automatisch de melk zal opschuimen. Je hebt dus een uitstekende keuze – schuim de melk zelf op of vertrouw dit proces toe aan de koffiemachine zelf. Gebruik het filter om te ontdekken welk melksysteem jouw droommachine heeft.

Koffie recepten

De meeste inbouw koffiemachines kunnen een verscheidenheid aan op melk gebaseerde drankjes en klassieke koffierecepten zoals espresso of zwarte koffie brouwen. Je moet er echter ook aan denken om te controleren of de ingebouwde koffiemachine die je wilt kopen ook je favoriete drankje kan brouwen.  

De simpele Bosch en Siemens inbouw koffiezetapparaat modellen bieden 7 vooraf geprogrammeerde koffierecepten en 17 aanvullende recepten via een mobiele app. Aan de andere kant heeft Electrolux 9-10 vooraf geprogrammeerde koffierecepten (afhankelijk van het gekozen model), maar in tegenstelling tot andere merken, kun je hiermee ook een volle pot koffie zetten.

Aanvullende Functies

Inbouw koffiemachines hebben vaak unieke functies. Blijf op de hoogte van moderne technologieën wanneer je op zoek gaat naar het ideale apparaat voor in jouw woning. Als je bijvoorbeeld een fan bent van sterke koffie, zul je zeker blij worden van de Aroma Double Shot functie in een Siemens inbouw koffiezetapparaat. Het laat je extra sterke koffie zetten door slechts een knopje in te drukken zonder extra bitterheid. Als je daarbij ook een voorkeur hebt voor het gemak van het beheren van jouw apparaat met een smart app, zijn deze opties bij Siemens en Bosch koffiemachines beschikbaar.

Ontwerp

Als laatste mogen we zeker het ontwerp van jouw inbouw koffiemachine niet vergeten. Kies een stijl die de algehele esthetiek van jouw keuken complimenteert. Vergeet ook niet dat hetzelfde model in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Misschien dat een zwarte inbouw koffiemachine er het beste uitziet in jouw keuken, of wellicht is je huis het meest geschikt voor een zwarte geïntegreerde koffiemachine met zilveren of witte details.

Reiniging inbouwkoffiemachine

Het schoonmaken van je inbouw koffiezetapparaat is cruciaal wanneer je dit optimaal wilt laten blijven presteren zodat je iedere keer weer van heerlijke koffie verzekerd bent. Na ieder gebruik is het essentieel om de lekbak, koffieresidubak en andere verwijderbare onderdelen weg te halen en schoon te maken. De meeste inbouw koffiemachines hebben onderdelen die je gewoon in de vaatwasser kunt schoonmaken voor nog meer gebruiksgemak. Als jouw inbouw koffiezetapparaat een uitneembare zeteenheid heeft, zorg er dan voor dat je deze eruit haalt en met warm water schoonspoelt. Leeg en verschoon regelmatig de watertank met warm water en sop om de groei van bacteriën te voorkomen.       

P.S. als je het zekere voor het onzeker wilt nemen met onderhoud, zijn er bepaalde modellen die geautomatiseerd ontkalk-, schoonmaak- en spoel programma’s bieden. Met een ingebouwde koffiemachine van Bosch en Siemens kun je kiezen voor een spoelprogramma wanneer deze uit staat en deze maakt ook het melksysteem schoon na iedere keer dat er een drankje met melk wordt klaargemaakt.

Als je hulp nodig hebt

Als je al naar het Coffee Friend’s assortiment met koffiemachines hebt gekeken, maar toch nog vragen en twijfels hebt, neem dan contact op met onze consultants: zij staan altijd klaar om je te helpen met het creëren van het perfecte ingebouwde koffiestation! 

Meer informatie