INTERNATIONALE KOFFIEDAG
INTERNATIONALE KOFFIEDAG
Trustpilot

Thee

Een grote verscheidenheid aan theesoorten en theefabrikanten van over de hele wereld voor ieders smaak

Top thee

Top thee

Witte, rode en andere thee – welke gelijkenissen en verschillen zijn er?

Witte thee wordt, net zoals zwarte of groene thee, gemaakt van dezelfde camellia sinensis theebladeren. Voor de productie ervan worden hele jonge boomblaadjes of zelfs knoppen gebruikt en er is bijna geen fermentatieproces. Daarom wordt deze thee beschouwd als een van de gezondste en de meest natuurlijke. Witte thee heeft een uiterst milde smaak en een kalmerend effect omdat er bijna geen cafeïne in zit. In tegenstelling tot de eerder genoemde theesoorten worden voor het maken van rode thee de Aspalathus linearis bladeren gebruikt en het voornaamste land van herkomst is Zuid-Afrika. Rode thee (ook wel Rooibos genoemd) kan rijk zijn aan vitamines en andere nuttige stoffen - calcium, fluor, zink, ijzer, magnesium, vitamine A, E en P. Bovendien heeft het een sterk effect op de darmflora en helpt het de spijsvertering, zodat het wordt aanbevolen voor mensen die willen afvallen of spijsverteringsziektes hebben. Het is in de wereld aanvaard om plantaardige dranken in twee soorten onder te verdelen - koffie en thee. Men zegt dat alles wat we verzamelen, drogen en roosteren voor gebruik - later koffie wordt (eikel, wortel, koffieboon of zelfs paardenbloemwortel), terwijl al het andere - waar alleen rauwe of gedroogde grondstoffen voor gebruikt worden, aan thee toegeschreven wordt. Daarom is de Chinese term "thee" geschikt voor alle afkooksels van planten (kamille, lindebloesem, eikenschors, enz.)

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Wat maakt groene thee uniek?

Hoewel groene thee van dezelfde camellia sinensis theebladeren gemaakt wordt als zwarte thee, is de fermentatie ervan veel geringer. De methode van het stomen van theebladeren is heel gebruikelijk in Japan, waardoor thee (Sencha, Genmaicha) van oorsprong uit dit land een helderder groene kleur heeft. Chinese thee daarentegen (Gunpowder, Longjing) wordt in een speciale pan gedroogd. Er is nog een andere soort Chinese thee - Puer. De bereidingswijze ervan is anders dan die van alle andere theebereidingen want de geoogste bladeren worden vochtig geperst en pas later gedroogd. De positieve effecten die juist deze thee op het lichaam heeft, worden beschouwd als een van de sterkste van alle groene theesoorten. Hoewel groene thee als gezonder wordt beschouwd, zeggen deskundigen dat het allemaal afhangt van de kwaliteit van de thee en hoe hij bereid wordt. Groene thee bevat iets minder cafeïne, is rijk aan vitamines zoals B2, C en foliumzuur. Om alle positieve eigenschappen van deze thee te verkrijgen en de sterkste smaak te ervaren, is het aan te bevelen hem te zetten met water dat niet warmeris dan 80 ° C.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Wat u zeker moet weten over zwarte thee?

Zwarte thee wordt gemaakt van bladeren van de camellia sinensis-theeboom. Het is de meest gefermenteerde thee, omdat deze na het plukken lang moet drogen, waardoor het een donkerbruine kleur en een zeer rijke smaak krijgt. Vergeleken met andere theesoorten bevat zwarte thee de grootste hoeveelheid cafeïne en is het de populairste thee ter wereld. Vaak wordt zwarte thee gebruikt als basis voor het maken van theemelanges. De smaak van zwarte thee kan worden beïnvloed door het soort thee (Darjeeling, Asaam, Ceylon) of door de toegevoegde stoffen die worden gebruikt om de kenmerkende smaak te verkrijgen. Earl Grey, bijvoorbeeld, is een melange van zwarte thee en bergamot, en de wereldberoemde ""English breakfast""-thee is een evenredige combinatie van Asaam, Ceylon en Keniaanse thee.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder

Hoe kunt u thee van goede kwaliteit onderscheiden van thee van slechte kwaliteit?

De kwaliteit is het gemakkelijkst vast te stellen aan de hand van losse of niet fijngemalen thee. Als de thee na wrijven tussen uw vingers zeer snel tot poeder uiteenvalt, betekent dit dat de thee bij een zeer hoge temperatuur is gedroogd of al vrij oud is. Deze thee zal zeker niet van de beste kwaliteit zijn. Telkens wanneer de verpakking wordt geopend, moet de thee een aangenaam aroma verspreiden. Als het aroma zwak of doordringend is, zal de smaak ook slecht zijn. Thee van hoge kwaliteit kan van nature zoet, zuur of fruitig bitter zijn. Dergelijke thee heeft geen andere toevoegingen nodig - zoals citroen, suiker of andere zoetmiddelen. Het enige wat u hoeft te doen is uw favoriete theesoort te kiezen en ervan te genieten. Ook de verpakking van thee is zeer belangrijk. Hoe hoger de kwaliteit van de thee, hoe waarschijnlijker het is dat deze gemalen, los en in een uiterst luchtdichte verpakking verpakt wordt. Als de thee van goede kwaliteit is, zal het volume van de thee 3-4 keer toenemen wanneer deze met water wordt overgoten. Als u echter kiest voor thee in zakjes, moet u letten op de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Zijden theezakjes voegen het minste extra aroma toe aan de thee, dus om te genieten van thee van goede kwaliteit kiest u thee die in dergelijke zakjes is verpakt.

Is deze opmerking nuttig?
Meer informatie Toon minder