11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Thee

Een grote verscheidenheid aan theesoorten en theefabrikanten van over de hele wereld voor ieders smaak

Thee

Witte, rode en andere thee – wat verbindt ze en hoe verschillen ze?

Witte thee wordt, net als zwarte of groene thee, gemaakt…
Meer informatie

Witte thee wordt, net als zwarte of groene thee, gemaakt van dezelfde camellia sinensis theebladeren. Voor de productie ervan worden heel jonge boomblaadjes of zelfs knoppen gebruikt en er is bijna geen fermentatieproces. Daarom wordt deze thee beschouwd als een van de gezondste en de meest natuurlijke. Witte thee heeft een uiterst milde smaak en een kalmerend effect omdat er bijna geen cafeïne in zit. In tegenstelling tot de eerder genoemde theesoorten worden voor het maken van rode thee de Aspalathus linearis bladeren gebruikt en het voornaamste land van herkomst is Zuid-Afrika. Rode thee (ook wel Rooibos genoemd) kan rijk zijn aan vitamines en andere nuttige stoffen - calcium, fluor, zink, ijzer, magnesium, vitamine A, E en P. Bovendien heeft het een sterk effect op de intestinale microflora en helpt het de spijsvertering, zodat het wordt aanbevolen voor mensen die willen afvallen of spijsverteringsziekten hebben. Het is in de wereld aanvaard om plantaardige dranken in twee soorten te verdelen - koffie en thee. Men zegt dat alles wat we verzamelen, drogen en roosteren voor gebruik - later koffie wordt (eikel, wortel, koffieboon of zelfs paardenbloemwortel), terwijl al het andere - waar alleen rauwe of gedroogde grondstoffen voor gebruikt worden, aan thee toegeschreven wordt. Daarom is de Chinese term "thee" geschikt voor alle afkooksels van planten (kamille, lindebloesem, eikenschors, enz.)

Was het nuttig?
Toon minder

Wat maakt groene thee uniek?

Hoewel groene thee van dezelfde camellia sinensis theebladeren gemaakt wordt…
Meer informatie

Hoewel groene thee van dezelfde camellia sinensis theebladeren gemaakt wordt als zwarte thee, is de fermentatie ervan veel geringer. De methode van het stomen van theebladeren is heel gebruikelijk in Japan, waardoor thee (Sencha, Genmaicha) van oorsprong uit dit land een helderder groene kleur heeft. Chinese thee daarentegen (Gunpowder, Longjing) wordt in een speciale pan gedroogd. Er is nog een andere soort Chinese thee - Puer. De bereidingswijze ervan is anders dan die van alle andere theebereidingen want de geoogste bladeren worden vochtig geperst en pas later gedroogd. De positieve effecten die juist deze thee op het lichaam heeft, worden beschouwd als een van de sterkste van alle groene theeën. Hoewel groene thee als gezonder wordt beschouwd, zeggen deskundigen dat het allemaal afhangt van de kwaliteit van de thee en hoe hij bereid wordt. Groene thee bevat iets minder cafeïne, is rijk aan vitamines als B2, C en foliumzuur. Om alle positieve eigenschappen van deze thee te verkrijgen en de sterkste smaak te ervaren, is het aan te bevelen hem te zetten met water dat niet heter is dan 80 ° C.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat is het weten waard over zwarte thee?

Zwarte thee wordt gemaakt van camellia sinensis theebladeren. Het is…
Meer informatie

Zwarte thee wordt gemaakt van camellia sinensis theebladeren. Het is de meest gefermenteerde thee omdat ze na het plukken lang te drogen worden gelegd en zo een donkerbruine kleur en een uiterst rijke smaak krijgen. Vergeleken met andere theesoorten bevat zwarte thee de grootste hoeveelheid cafeïne en is het de populairste in de wereld. Vaak wordt zwarte thee gebruikt als basis voor het maken van theemengsels. De smaak van zwarte thee kan beïnvloed worden door de soort (Darjeeling, Asaam, Ceylon) of door de toevoegingen die gebruikt worden om de kenmerkende smaak te verkrijgen. Earl Grey, bijvoorbeeld, is een mengsel van zwarte thee en bergamot, en de wereldberoemde "English breakfast" thee is een evenredige combinatie van Asaam, Ceylon en Keniaanse thee.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe kun je thee van goede kwaliteit onderscheiden van thee van slechte kwaliteit?

De gemakkelijkste manier om de kwaliteit van een thee te…
Meer informatie

De gemakkelijkste manier om de kwaliteit van een thee te herkennen is als hij los of niet gemalen is. Als de thee heel snel tot een poeder breekt nadat je hem tussen je vingers gewreven hebt, betekent dit dat hij bij een heel hoge temperatuur gedroogd is of dat hij vrij oud is. Zulke thee zal zeker niet van de hoogste kwaliteit zijn. De thee moet een aangenaam aroma afgeven telkens als de verpakking geopend wordt. Als het aroma zwak of scherp is zal de smaak ook slecht zijn. Thee van hoge kwaliteit kan van nature zoet zijn, zuur of een fruitige bitterheid hebben. Zulke thee heeft geen andere toevoegingen nodig - zoals citroen, suiker of andere. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete theesoort te kiezen en ervan te genieten. Ook de verpakking van thee is erg belangrijk. Hoe hoger de kwaliteit van de thee is, hoe groter de kans dat hij gemalen, los en in een uiterst luchtdichte verpakking verpakt is. Als de thee van goede kwaliteit is zal bij overgieten met water het volume van de thee 3-4 maal toenemen; zulke thee wordt dus zelden in theezakjes verpakt. Als je echter voor thee in zakjes gaat, moet je op de materialen waarvan ze gemaakt zijn letten. Zijden theezakjes voegen het minste extra smaak aan de thee toe, dus om van thee van goede kwaliteit te genieten kies je er een die in zulke zakjes is verpakt.

Was het nuttig?
Toon minder