Horeca koffiemachines voor café en bar

Filter
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties
78 artikelen

Over horeca koffiemachines voor café en bar

Horeca koffiemachines voor café en bar zijn gespecialiseerde koffiezetsystemen met hoge prestaties die ontworpen zijn om aan de eisen van commerciële koffiegelegenheden te voldoen. Deze machines vormen de ruggengraat van elk succesvol café en bieden de mogelijkheid om een uitgebreid aanbod aan koffiedranken met precisie en consistentie te bereiden. Ze zijn uitgerust met geavanceerde functies, zoals meerdere koppen per zetgroep, stoompijpjes en een nauwkeurige temperatuurregeling, zodat barista’s uitzonderlijke espresso’s, lattes, cappuccino’s en nog veel meer kunnen bereiden.

Hoe een professionele espressomachine kiezen?

Van alle professionele koffiemachines zijn horeca koffiemachines de beste keuze voor bedrijven die espressodranken van topkwaliteit willen bereiden. De grootte en het type van uw bedrijf spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de meest geschikte machine.

Professionele espresso machine voor een kleiner aantal klanten

Cafés hebben vaak veelzijdige espressomachines nodig die verschillende hoeveelheden van klanten aankunnen. Kies, afhankelijk van de grootte van het café, voor een machine met één of twee koppen per zetgroep als het café matig tot weinig klanten over de vloer krijgt. De Rancilio espresso koffiemachines zijn een uitstekende keuze voor dit scenario. Als u echter een groter aantal bezoekers verwacht, kunnen de grotere La Marzocco modellen van pas komen.

Richt u daarnaast op het gebruiksgemak en de consistentie in de extractie, aangezien het personeel in cafés verschillende niveaus van barista-expertise zal hebben. Kies een machine met programmeerbare instellingen en volumetrische dosering voor consistentie. Houd rekening met de grootte van de barista koffiemachine  aangezien de ruimte in cafés vaak beperkt is.

Cafe bar koffiemachine voor een groter aantal klanten

Bij het kiezen van een professioneel barista koffiemachine voor een groter café of grotere bar, moet u rekening houden met een aantal belangrijke factoren. Beoordeel eerst het verwachte aantal klanten tijdens piekuren en kies een machine met voldoende zetgroepkoppen om efficiënt aan deze vraag te kunnen voldoen. Als uw café druk bezocht wordt, zijn de La Marzocco koffiemachines met 2, 3 of 4 zetgroepen een uitstekende keuze.

Bovendien zijn deze machines uitgerust met programmeerbare knoppen, PID-temperatuurregelingsfuncties en gemakkelijk hanteerbare stoompijpjes. Dit zijn allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een barista koffiemachine van hoge kwaliteit die niet alleen het werk gemakkelijker maakt, maar ook helpt om de beste kwaliteit te behalen.

Restaurant koffiemachine

In een restaurant worden horeca koffiemachines vaak gebruikt als aanvulling op de restaurantervaring. Houd rekening met de grootte en het type van uw restaurant, meestal is een machine met twee zetgroepen voldoende, maar grotere restaurants hebben misschien meer capaciteit nodig. Focus op het gebruiksgemak van de machine, aangezien het restaurantpersoneel verschillende vaardigheidsniveaus kan hebben. Kies modellen met een snelle opwarmtijd zodat u de koffie meteen na de maaltijd kunt serveren. Bovendien moet de koffiemachine perfect geïntegreerd zijn in de inrichting van het restaurant en een ontwerp hebben dat de omgeving aanvult.

Horeca espressomachine voor bar

Espressomachines in pubs en bars worden meestal gebruikt voor een beperkte koffiekaart of om cocktails op basis van koffie te maken. Daarom zou voor een lage behoefte een Rocket Espresso machine met één zetgroep voldoende zijn. Vergeet ook niet om prioriteit te geven aan gebruiksgemak, aangezien barmedewerkers misschien geen uitgebreide barista-training hebben gehad. Kies modellen die melk kunnen opschuimen voor dranken zoals Irish coffee of espresso martini’s. Zorg er daarnaast ook voor dat de bar koffiemachine past binnen de beschikbare ruimte op het werkblad en het interieur aanvult.

Wat is een groepskop (Group Head) bij een espressomachine en welke moet ik kiezen? 

Het aantal groepskoppen op een professionele koffiemachine voor café bepaalt hoeveel espressoshots er tegelijkertijd gezet kunnen worden. Het heeft dus een directe invloed op het verwachte productievolume en het aantal barista’s dat in uw koffiezaak werkt.

1 groeps espressomachine

Als u een klein café heeft, is een horeca koffiemachine met 1 groep een geschikte optie voor u. Deze machines zijn relatief compact vergeleken met hun grotere tegenhangers en kunnen koffievolumes van 5 kg per week aan. Bovendien is een 1 groeps espressomachine vaak gebruiksvriendelijk, met basisfuncties voor het zetten van espresso en stomen van melk.

Ascaso en La Marzocco bieden de grootste keuze aan machines met 1 zetgroep, maar ook de Elektra espresso koffiemachines zijn het overwegen waard.

2 groeps espressomachine

Dubbele groepskoppen zijn typisch voor de meeste horeca koffiemachines voor café en bar. Een 2 groeps espressomachine uit het assortiment van Rancilio of La Marzocco kan tot 10 kg koffie per week verwerken. Bovendien zijn ze geschikt voor zaken met weinig werkruimte en bieden ze meestal een hogere capaciteit en een grotere veelzijdigheid.

3 groeps espressomachine

Voor drukke plaatsen waar veel koffie wordt geproduceerd, kunt u overwegen om een 3 groeps espressomachine aan te kopen. Dankzij de vaardigheden van een getrainde barista kunnen deze machines tot 60 kopjes koffie per uur zetten. Op dit punt moet u echter overwegen of u de ruimte en het stevige aanrechtblad heeft dat nodig is voor een zwaar barista koffiezetapparaat. 

In ons assortiment bieden La Marzocco modellen, koffiemachines met 3 of zelfs 4 groepen. Door het filter bovenaan de pagina te gebruiken, kunt u de machines van deze merken filteren en hun overeenkomsten, verschillen en eigenschappen bekijken.

Horeca espresso machine boilers

Het boilersysteem in een commercieel cafe bar koffiemachine is belangrijk voor het handhaven van de watertemperatuur die nodig is voor het zetten van espresso, wat een directe invloed heeft op de kwaliteit en consistentie van de koffie.

Espressomachine met één boiler

De espressomachine met één boiler vereist dat de gebruiker schakelt tussen de zet- en de stoommodus, wat resulteert in enige onderbreking tussen de taken. Hoewel het een kosteneffectieve oplossing is voor bedrijven met een matige vraag naar espresso en beperkte ruimte, is het misschien niet ideaal voor koffiezaken met hoge volumes of bedrijven waar een snelle service zeer belangrijk is. U vindt dit systeem meestal in Ascaso modellen en bij andere espresso machines voor thuisgebruik.

Dubbele boiler espresso apparaat

Een dubbele boiler espresso apparaat is een geavanceerde koffiemachine die ontworpen is voor professioneel gebruik in cafés en koffiegelegenheden die veel koffie moeten zetten. Deze machines hebben twee aparte boilers: één voor het zetten van espresso en de andere voor het stomen van melk. Het grote voordeel is de mogelijkheid om gelijktijdig espresso te zetten en melk te stomen, waardoor de productiviteit tijdens piekuren aanzienlijk toeneemt. Deze machines bieden een nauwkeurige temperatuurregeling, waardoor u verzekerd bent van consistente koffiedranken van topkwaliteit. Bovendien is dit het populairste systeem dat u in de meeste van onze horeca koffiemachines zult aantreffen.

Espressomachine met warmtewisselaar 

Een warmtewisselaar espressomachine maakt gebruik van één enkele boiler waar een koperen pijp doorheen loopt. De pijp maakt gelijktijdig koffiezetten en stomen mogelijk door de warmte van de stoomboiler te gebruiken om het water voor de koffie te verwarmen. De warmtewisselaar espressomachines bieden een balans tussen betaalbaarheid en prestaties, waardoor ze voor veel bedrijven een populaire keuze zijn.

Geavanceerde instellingen

Als u een bijzondere koffie wilt bereiden ten opzichte van de concurrentie, heeft u een horeca espressomachine nodig met een nog betere temperatuurregeling, drukprofilering, meerdere boilers, geavanceerde PID- en programmeeropties, pre-infusie en andere soortgelijke functies. Alle bovengenoemde functies zorgen voor optimale prestaties en resulteren in consistentere en smaakvollere espressoshots. Controleer bovendien of de horeca koffiemachines voor café een eco-modus heeft want deze helpt uw energierekening te verlagen en uw ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Hoe een horeca koffiemachine voor café reinigen?

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor koffiemachines, vooral voor professionele koffiezetapparaten, om hun levensduur en prestaties te garanderen. Spoel elke dag het filter en het mandje, veeg de buitenkant van het stoompijpje en het barista koffiezetapparaat schoon en spoel de kop van de zetgroep met heet water. Maak het stoompijpje na elk gebruik schoon en veeg het af. Spoel het portafilter om de paar dagen door met een leeg blind mandje, voeg reinigingsmiddel toe zoals aangegeven, sluit het portafilter af en laat water door de kop van de zetgroepen lopen om deze grondig te reinigen. Laat de kop van de zetgroepen, het portafilter en het mandje wekelijks weken en reinig deze. Reinig maandelijks het waterreservoir, het lekbakje en de verwijderbare onderdelen, en controleer indien van toepassing het waterfilter. Alle benodigde hulpmiddelen vindt u in het gedeelte koffiemachine reinigingsmiddelen.

Als u hulp nodig heeft

Coffee Friend biedt een assortiment horeca koffiemachines voor café en bar, op maat gemaakt om te voldoen aan de eisen van veeleisende koffieliefhebbers en bedrijven. Onze toewijding aan kwaliteit en prestaties zorgt ervoor dat u altijd bijzondere espresso kunt zetten. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het selecteren van de juiste espressomachine die aan uw behoeften voldoet, staat ons team van ervaren Coffee Friend adviseurs klaar om u te helpen. Naast espressomachines bieden we ook een divers aanbod van andere koffiemachines, waaronder bean-to-cup, inbouw-, koffiepad- en filterkoffiemachines, om tegemoet te komen aan de voorkeuren van elke koffieliefhebber.