Levering duurt 1 – 4 werkdagen * 88% van de bestellingen worden binnen 2 werkdagen geleverd.

Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Milde en goed uitgebalanceerde smaak van koffie. De zoetheid doet denken aan rijpe frambozen en appels, evenals het milde zuur van rode bessen. Valt op door zijn lang aanhoudende en extreem zoete bessenachtige nasmaak.
Kenia wordt steeds bekender in de koffiewereld vanwege de kenmerkende levendige smaak van de lokaal geteelde koffie, die door koffieleuten over de hele wereld wordt gewaardeerd. Deze SL 34 en SL 28 koffiebonen worden geteeld op de Kariru boerderij van Baragwi Cooperative. Deze bevindt zich op de vruchtbare vulkanische gronden van de Kirinjaga regio, op de hellingen van Mount Kenya (1800-1900m boven de zeespiegel). Bovendien wordt alleen zuiver water van de Kamweti-rivier gebruikt voor de koffieverwerking, en worden de bonen op natuurlijke wijze gedroogd onder de hete Afrikaanse zon.
Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 87,5 op 100.
LAND: Kenia
REGIO: Kirinyaga
FARM: Baragwi coop.
HOOGTE: 1800-1900 m
RAS: SL 34, SL 28
VERWERKING: gewassen
ROAST PROFIEL: Medium
SMAAK PALAAT: Framboos, aalbes, appel
Vaak gestelde vragen
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.
Deze bonen zijn geschikt voor handmatig zetten, filterkoffiezetapparaten en rechtstreeks in een kopje zetten.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
Ja, u vindt de bonen hier: https://www.coffeefriend.nl/p/specialty-coffee-beans-kenya-kariru-250-g/.
Stel uw vraag over het product
Reviews