Speciale gemalen koffie Kenya Kariru, 250 g

Niet geproduceerd

Details

Milde en goed uitgebalanceerde smaak van koffie. De zoetheid doet denken aan rijpe frambozen en appels, evenals het milde zuur van rode bessen. Valt op door zijn lang aanhoudende en extreem zoete bessenachtige nasmaak.

Kenia wordt steeds bekender in de koffiewereld vanwege de kenmerkende levendige smaak van de lokaal geteelde koffie, die door koffieleuten over de hele wereld wordt gewaardeerd. Deze SL 34 en SL 28 koffiebonen worden geteeld op de Kariru boerderij van Baragwi Cooperative. Deze bevindt zich op de vruchtbare vulkanische gronden van de Kirinjaga regio, op de hellingen van Mount Kenya (1800-1900m boven de zeespiegel). Bovendien wordt alleen zuiver water van de Kamweti-rivier gebruikt voor de koffieverwerking, en worden de bonen op natuurlijke wijze gedroogd onder de hete Afrikaanse zon.

Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 87,5 op 100.

LAND: Kenia

REGIO: Kirinyaga

FARM: Baragwi coop. 

HOOGTE: 1800-1900 m 

RAS: SL 34, SL 28

VERWERKING: gewassen

ROAST PROFIEL: Medium

SMAAK PALAAT: Framboos, aalbes, appel

Extra informatie

Land van herkomst

Litouwen

Specification

Gewicht
0.25 kg
Type koffie

Gemalen koffie

Soort koffie

Single-origin

Fabrikant

Coffee Friend

Regio van herkomst koffie

Kenia

Land van herkomst

Litouwen

EAN

0646847409851

Gewicht

250 g

SCA-score

87.5000

Proces

Gewassen

Arabica koffiesoort

Andere

Bediening & Onderhoud

Waar wordt deze koffie gebrand?

Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.

Welke invloed heeft de gewassen verwerkingsmethode op de smaak van de koffie?

Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.

Voor welke zetmethoden zijn deze koffiebonen geschikt?

Deze bonen zijn geschikt voor handmatig zetten, filterkoffiezetapparaten en rechtstreeks in een kopje zetten.

Wat is het verschil tussen specialty koffiebonen en gewone?

Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.

Is deze koffie ook verkrijgbaar in de vorm van koffiebonen?

Beoordelingen

0
0 beoordelingen
0%
0%
0%
0%
0%

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Speciale gemalen koffie Kenya Kariru, 250 g” te beoordelen