APRIL TOPPER 
Trustpilot

Specialty koffiebonen Kenya Kariru, 250 g

Hoeveelheid
14.90
Op voorraad in ons centrale magazijn (beschikbaar om online te kopen).
paypal Visa maestro mastercard american express

Levering duurt 1 – 4 werkdagen *88% van de bestellingen worden binnen 2 werkdagen geleverd.

Waar kunt u het product bekijken?
Märkische Str. 117, Dortmund, Deutschland
Ja
Specialty koffiebonen Kenya Kariru, 250 g
Specialty koffiebonen Kenya Kariru, 250 g
Op voorraad
14.90

Specificaties

Over het product

Milde en goed uitgebalanceerde smaak van koffie. De zoetheid doet denken aan rijpe frambozen en appels, evenals het milde zuur van rode bessen. Valt op door zijn lang aanhoudende en extreem zoete bessenachtige nasmaak.

Kenia wordt steeds bekender in de koffiewereld vanwege de kenmerkende levendige smaak van de lokaal geteelde koffie, die door koffieleuten over de hele wereld wordt gewaardeerd. Deze SL 34 en SL 28 koffiebonen worden geteeld op de Kariru boerderij van Baragwi Cooperative. Deze bevindt zich op de vruchtbare vulkanische gronden van de Kirinjaga regio, op de hellingen van Mount Kenya (1800-1900m boven de zeespiegel). Bovendien wordt alleen zuiver water van de Kamweti-rivier gebruikt voor de koffieverwerking, en worden de bonen op natuurlijke wijze gedroogd onder de hete Afrikaanse zon.

Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 87,5 op 100.

LAND: Kenia

REGIO: Kirinyaga

FARM: Baragwi coop. 

HOOGTE: 1800-1900 m 

RAS: SL 34, SL 28

VERWERKING: gewassen

ROAST PROFIEL: Medium

SMAAK PALAAT: Framboos, aalbes, appel

Smaak-gids
Aalbes
Appel
Framboos

Koffiepaspoort

Soort koffie
Single-origin
Regio van herkomst koffie
Kenia
Roosterniveau
Gemiddeld

Vaak gestelde vragen

Waar wordt deze koffie gebrand?

Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.

Is dit antwoord nuttig? Nee(1) Nee(0)
Voor welke zetmethoden zijn deze koffiebonen geschikt?

Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filterkoffie of rechtstreeks in een kopje zetten.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Welke invloed heeft de gewassen verwerkingsmethode op de smaak van de koffie?

Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Wat is het verschil tussen specialty koffiebonen en gewone?

Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt ze en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Zijn er voorgemalen bonen verkrijgbaar?

Ja, u kunt deze koffie in voorgemalen vorm hier vinden: https://www.coffeefriend.nl/p/specialty-ground-coffee-kenya-kariru-250-g/.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)

Stel uw vraag over het product

Verzend uw vraag

Beoordelingen

0
0 beoordeling(en)
0%
0%
0%
0%
0%

Wees de eerste om “Specialty koffiebonen Kenya Kariru, 250 g&rdquo te beoordelen;

Vertel ons meer over de goederen of diensten die je bij Coffee Friend hebt gekocht. Jouw mening doet ertoe!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling

Dit product uitgeprobeerd? Laat een beoordeling achter