11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Espresso koffiemachines

Prijs
Merken
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Acties
Filter 
Sorteer
Filter 

Getoonde 1-24 resultaten van 64 totale resultaten.

Wanneer je naar cafés of bars gaat, zie je vaak hoe koffie wordt bereid: koffiebonen worden vers gemalen, terwijl het aroma al snel de kamer vult. De gemalen koffie wordt vervolgens toegevoegd aan het filter, samengeperst met een speciale tool, en na enkele ogenblikken kun je genieten van je heerlijke bakkie. Deze apparaten zijn halfautomatische koffiezetapparaten. Het zijn espressomachines die koffie maken van gemalen bonen. Dergelijke koffiezetapparaten zijn bedoeld voor wie zelf aan de bereiding wil meewerken en de baristakunst wil leren. Koffiebonen moeten worden gemalen voordat je koffie zet. Als je dat niet zelf wilt doen, kies dan voor een halfautomatische koffiemachine die gebruik maakt van koffiepads met al voorgemalen koffie. Je kunt ook melk opschuimen met een stoompijpje om koffies met melk te bereiden. Tegelijkertijd is dit apparaat een stijlvol interieurstuk. Bij het kiezen van een halfautomatisch koffiezetapparaat is het belangrijk om een paar dingen te weten. Als je de functie Steam Espresso in het apparaat aantreft, betekent dit dat de koffie wordt bereid bij een temperatuur van 100° C en een hoger cafeïnegehalte heeft, evenals een minder intense smaak, en als er Pump Espresso staat, betekent dit dat de koffie wordt bereid bij een hoge druk en een lagere temperatuur van 87-95° C, zodat de koffie een duidelijker aroma heeft. Er wordt ook aangenomen dat koffie zetten met een metalen filter resulteert in een sterkere en lekkerdere drank. Ons assortiment omvat halfautomatische koffiezetapparaten voor cafés, kantoren en voor thuis.

Wat zijn de regels voor het zetten van koffie met een handmatige espresso-koffiemachine?

De basis van de handmatige espresso-koffiemachine is een echte, van…
Meer informatie

De basis van de handmatige espresso-koffiemachine is een echte, van oorsprong Italiaanse espresso. Daarom zijn de belangrijkste regels voor het maken van koffie gebaseerd op de verhoudingen van deze drank. Als je dus wilt weten of je bereide espresso koffie van topklasse is, weet dan - dat je 25 ml koffie-extract moet krijgen, dat bij een druk van 8-9 bar in 20-30s is geëxtraheerd. Deze exacte parameters worden in de koffiewereld als klassiek beschouwd. Wetende dat espresso de basis is voor alle andere koffiedranken en als je eenmaal geleerd hebt hoe je hem goed kunt bereiden, zul je verder kunnen experimenteren.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat zijn de verschillen tussen handmatige espresso-koffiemachines?

Handmatige espresso-koffiezetapparaten zijn ontworpen voor thuisgebruik of voor professioneel gebruik,…
Meer informatie

Handmatige espresso-koffiezetapparaten zijn ontworpen voor thuisgebruik of voor professioneel gebruik, d.w.z. voor horecagelegenheden - restaurants, cafés, enz. Natuurlijk kun je, als je je koffiezetten thuis wilt verbeteren, ook altijd een professioneel model vinden dat geschikt is voor thuis. Om koffie van goede kwaliteit te maken, moet je leren hoe je op de juiste manier maalt, perst en het water op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid naar beneden duwt. Handmatige espresso-koffiemachinemodellen, ontworpen voor thuis, zijn wat vereenvoudigd en hun gebruik verschilt niet veel van een automatische koffiemachine. Maar in tegenstelling tot de automatische koffiemachine vereist deze versgemalen koffie (zo vers mogelijk) en de juiste druk. En door de gewenste waterhoeveelheid voor te programmeren, kun je het elke keer herhalen met slechts één druk op de knop.

Was het nuttig?
Toon minder

Waarom is het de moeite waard om voor een espresso (handmatige) koffiemachine te kiezen?

Als je nog meer houdt van het proces van koffie…
Meer informatie

Als je nog meer houdt van het proces van koffie zetten dan van de koffie zelf, dan is een handmatige espresso-koffiemachine iets voor jou! Bij het koffiezetten met dit type koffiemachine heb je de vrijheid om te improviseren en te experimenteren. Om de perfecte koffie te maken moet je echter wel wat moeite doen - je vertrouwd maken met de regels van het koffiezetten, de juiste maalgraad van de koffie vinden en je bekwaamheid testen door de koffie goed te zetten. Dus als je bereid bent meer dan een paar minuten te besteden aan koffie zetten, kies dan gerust uit de categorie espresso (handmatige) koffiezetapparaten.

Was het nuttig?
Toon minder