Koffiebonen
-
Specialty koffiebonen Goat Story Walking on Sunshine Seasonal Blend, 250 g
€9.10 €13.00 -30%
In winkelwagen-
Top
Koffie Adventskalender Coffee Friend Premium (koffiebonen)
€38.49 €69.99 -45%
In winkelwagenKoffiebonen Charles Liegeois Espresso, 500 g
€10.34 €15.90 -35%
In winkelwagen-
ALLEEN E-SHOP
-
Nieuw
Koffiebonen JACOBS BARISTA CREMA ITALIANO, 1 kg
€15.99In winkelwagen-
ALLEEN E-SHOP
-
Nieuw
Koffiebonen JACOBS CREMA, 1 kg
€15.99In winkelwagen-
ALLEEN E-SHOP
-
Nieuw
Koffiebonen JACOBS BARISTA ESPRESSO, 1 kg
€15.99In winkelwagen-
ALLEEN E-SHOP
Koffiebonen Lavazza Super Crema, 1 kg
€15.00 €18.00 -17%
In winkelwagen-
ALLEEN E-SHOP
Koffiebonen Illy Intenso, 250 g
€10.99 €15.99 -31%
In winkelwagen-
ALLEEN E-SHOP
Koffiebonen Illy Classico, 250 g
€8.99 €9.99 -10%
In winkelwagenKoffiebonen Caffe Barzini Dark Roast, 1 kg
€29.50In winkelwagenKoffiebonen Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg
€13.49 €15.99 -16%
In winkelwagenKoffiebonen Tchibo Barista Caffè Cream, 1 kg
€19.99In winkelwagenKoffie Tasting box No. 1
Niet geproduceerd-
ALLEEN E-SHOP
Set specialty koffiebonen Nicaragua Maragogype + Papua New Guinea Sigri + Guatemala La Hermosa
Krijg een offerte-
Top
Limited edition Paaskoffiebonen Easter Coffee, 250 g
UitverkochtSingle origin koffiebonen Kopi Luwak, 250 g
UitverkochtKoffiebonen Mokito Aromatico, 1 kg
UitverkochtKoffie Tasting box No. 2
Uitverkocht-
ALLEEN E-SHOP
Specialty koffiebonen Crooked Nose Papua New Guinea Elimbari, 200 g
UitverkochtSpecialty koffiebonen Crooked Nose „Brazil Sunset, 200 g
Uitverkocht-
ALLEEN E-SHOP
Specialty koffiebonen El Salvador El Rosario Sarchimor, 250 g
Hoeveel kopjes koffie kan u zetten met 1kg koffiebonen?
Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12gr koffie, dus uitgaande van het gemiddelde kunnen met 1kg koffiebonen ongeveer 100 kopjes koffie gezet worden. Deze berekening kan verschillen afhankelijk van de gekozen koffiesterkte, d.w.z. de hoeveelheid gemalen koffie.
Is deze opmerking nuttig?Meer informatie Toon minderHoe herkent u koffie van hoge kwaliteit?
Koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand. De kleurtinten zijn dan ook altijd lichtbruin. Bonen van hoge kwaliteit hebben een klassieke vorm, zijn gezond en hebben geen ernstige beschadigingen. Het aroma is altijd aangenaam en doet denken aan natuurlijke, in de natuur aanwezige geuren - bloemen, fruit, hout, aarde. Bonen van lage kwaliteit kunnen olie-achtig en vochtig zijn en een schimmelgeur met zich meebrengen. Verbrande bonen worden ook herkend als koffie van lage kwaliteit. Ze hebben een doordringende smaak, niet alleen na het openen van de verpakking, maar ook na het zetten van de koffie. Alleen bij koffie van lage kwaliteit zijn bitterheid en onaangename zurigheid tegelijkertijd aanwezig. Deze, tijdens de verwerking ontwikkelde zuurheid, heeft niets te maken met de zuurheid van limoen, framboos, cranberry of andere vruchten en bessen.
Is deze opmerking nuttig?Meer informatie Toon minderWat maakt specialty koffiebonen uitzonderlijk?
Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden Specialty koffie genoemd. Dit keurmerk wordt toegekend aan koffiebonenproducenten die zorgen voor een hoge kwaliteit van de groei van de koffiebonen, van de oogst, van de verwerking, en op het eind resulteren in goed uitgebalanceerde smaken en aroma's. Deze soort koffiebonen zullen altijd de juiste vorm hebben, droog zijn (niet olieachtig) en geurig. Deze koffiecategorie omvat alleen de koffie die een score van meer dan 80 punten heeft behaald. "Ethiopië Burtukaana" wordt bijvoorbeeld beoordeeld met 88 punten, en "Kenia Kariru" met 87,5 punten. Specialty koffie kan ook een limited edition zijn, in bijzondere omstandigheden verbouwd, verzameld en verwerkt. Een van deze koffiesoorten "Kivu" is uniek in die zin dat hij alleen bij het Kivu meer, in de democratische republiek Congo, wordt verbouwd. Een andere koffie die opvalt door de plaats waar hij verbouwd wordt heet "Blue mountain". De koffiebonenstruiken groeien in een bergachtig gebied, vandaar dat het oogsten ervan uiterst moeilijk is. Bovendien wordt de status van "Blue mountain" alleen gegeven aan koffie die op 910m en hoger boven de zeespiegel groeit. Doordat hij in deze omstandigheden groeit, blinkt deze koffie uit door zijn uitzonderlijke smaak en wordt hij zeer gewaardeerd door koffieliefhebbers. Vanwege de unieke manier waarop de koffiebonen worden verwerkt, wordt "Kopi Luwak" beschouwd als een van de duurste koffiesoorten ter wereld. Deze koffie geeft meer om fair trade en dierenmishandeling vrije handel certificaten, dan om welke andere kwaliteit waarderingen dan ook. Daarom wordt "Kopi Luwak", zelfs zonder de hoogste waardering, aangeduid als een specialty, limited edition koffie.
Is deze opmerking nuttig?Meer informatie Toon minderWat is Arabica en Robusta?
Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica koffiebonen zijn intenser van smaak, ze zijn fruitiger en hebben van nature een zoetere smaak. Terwijl Robusta koffiebonen bitterder zijn en tot 2 keer meer cafeïne bevatten. Door het hoge cafeïnegehalte hebben schadelijke insecten de neiging om geen schade aan Robusta bonen te veroorzaken, zodat ze gemakkelijker te verbouwen zijn. Arabica koffie is bijzonder populair. Maar tegenwoordig wordt er steeds vaker Robusta aan koffiebonenmengsels toegevoegd. Als deze twee koffieboonsoorten goed in balans zijn, kunnen ze een geweldige koffie opleveren, vol met een gebrande karamel- of pure chocoladebitterheid, een donkere kleur en een drank die bijzonder goed samengaat met melk.
Is deze opmerking nuttig?Meer informatie Toon minderHoe kiest u koffiebonen?
Om uw favoriete koffie te vinden, moet u uzelf de volgende vraag stellen - welke koffie vind ik het lekkerst? Geeft u de voorkeur aan een lichte, maar fruitige zurigheid of aan een sterke, misschien een beetje bittere smaak? Of geeft u misschien de voorkeur aan gewoon een goede en eenvoudige kop zwarte koffie? Of drinkt u hem met melk? Het is belangrijk te vermelden dat de smaak van koffie beïnvloed wordt door een paar factoren:
- SOORT KOFFIEBONEN: Arabica is zachter, wat zoeter, geuriger. Terwijl melanges met Robusta bitterder, harder zijn en meer cafeïne bevatten.
- LAND VAN HERKOMST: Afhankelijk van het land van herkomst kunnen de overheersende smaken en aroma's in koffie verschillen. Koffiemelanges nemen een belangrijke plaats in, in de koffiewereld. Producenten proberen om de beste combinaties van verschillende koffiebonen te vinden en, met de juiste keuze van brandingsomstandigheden, een evenwichtige smaak te verkrijgen.
- ROOSTERPROFIEL: Een licht roosterprofiel helpt om de natuurlijke koffiesmaak te behouden - zachte fruitigheid, geur, en licht bruine koffieboon tinten. Hoe sterker de koffiebonen gebrand worden, hoe donkerder, sterker en bitterder de koffiesmaak wordt.
Is deze opmerking nuttig?Meer informatie Toon minderWe hebben ons cookiebeleid bijgewerktOptiesCookies! Ze zijn altijd nuttig, maar we kunnen ze niet gebruiken zonder uw toestemming.U kunt kiezen welke cookies u wilt gebruiken. Sommige zijn verplicht en kunnen niet worden uitgezet.