PASEN TOP
Trustpilot

Specialty koffiebonen Nicaragua LimSpecialty koffiebonen Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 goncillo Ethiosar, 200 g

  • ALLEEN E-SHOP
Hoeveelheid
-30%
14.90 10.43
Op voorraad in ons centrale magazijn (beschikbaar om online te kopen).
paypal Visa maestro mastercard american express

Levering duurt 1 – 4 werkdagen *88% van de bestellingen worden binnen 2 werkdagen geleverd.

Waar kunt u het product bekijken?
Märkische Str. 117, Dortmund, Deutschland
Ja
Specialty koffiebonen Nicaragua LimSpecialty koffiebonen Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 goncillo Ethiosar, 200 g
Specialty koffiebonen Nicaragua LimSpecialty koffiebonen Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 goncillo Ethiosar, 200 g
Op voorraad
-30%
14.90 10.43

Specificaties

Over het product

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. BIJZONDERE KOFFIEVERHALEN.

Hoofdstuk 13

De Black Crow presenteert: 

Er hangt een verleidelijk aroma van rijpe peren en zure kersen in de lucht, vergezeld van betoverende tonen van rode wijn…

Deze exotische smaken zijn afkomstig van de Limoncillo Estate, hoog in de bergen van Matagalpa, Nicaragua. De weelderige koffieplantages liggen 1100 meter boven de zeespiegel en behoren toe aan de familie Mierisch, die in de 19e eeuw vanuit Duitsland naar Zuid-Amerika verhuisde. Bruno Mierisch Boettiger, een Duitse geoloog, verhuisde hierheen om de lokale bevolking te helpen met de aanleg van de nationale spoorweg. Toen zijn werk klaar was, kreeg Bruno wat land in Matagalpa als dank. Gelukkig was hij dapper genoeg om in Zuid-Amerika te blijven en op zijn eigen koffieplantage te gaan werken. Vandaag de dag kan men Bruno’s moedige, avontuurlijke geest nog steeds voelen wanneer hij hoog over dit land vliegt: het combineren van de hybride arabica subsoort Ethiosar met de trendy anaerobe verwerkingsmethode vereist immers wel wat moed en een serieuze bereidheid om te experimenteren!

Uw Black Crow

Samenvatting

Land van herkomst | Nicaragua

Regio | Matagalpa

Producent | Limoncillo Landgoed

Hoogte | 1110 m

Arabica koffiesoort | Ethiosar

Verwerking | Natuurlijk anaeroob

Roosterprofiel | Medium

SCA-score | 87,5 op 100

Smaaktonen | Peren, kersen, rode wijn

Aanbevolen zetmethoden: alle zetmethodes, inclusief espresso. 

Ingrediënten: gebrande koffiebonen.

Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.

*****

De “Black Crow White Pigeon’ is hier om u te verwennen met buitengewone koffieverhalen. De hoofdpersonen in dit verhaal – de Black Crow en de White Pigeon – belichamen het opmerkelijk gevarieerde smaakpalet van specialty koffiesoorten: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma’s. Elk mogelijk smaakwonder past in dit verhaal dat begint met ondoorgrondelijke duisternis en langzaam overgaat in het soort wit dat uw de adem beneemt. Elke koffie, samen met zijn unieke verhaal, zit verstopt in een prachtige verpakking die u doet denken aan een nieuw hoofdstuk in een boek dat u aan het lezen bent: deze hoofdstukken zijn zorgvuldig genummerd en gaan van 1 tot 24. Duik diep in nieuwe ervaringen met de “Black Crow White Pigeon”: ontdek de verhalen die elk hoofdstuk u te vertellen heeft, dompel uzelf onder in unieke smaken en maak een reis die zo geurig is dat u het onmogelijk kunt vergeten. Voel u vrij om uw eigen persoonlijke reis te beginnen vanaf elk hoofdstuk…

Smaak-gids
Kers
Peer

Koffiepaspoort

Soort koffie
Single-origin
Regio van herkomst koffie
Centraal Amerika, Nicaragua
Roosterniveau
Gemiddeld

Vaak gestelde vragen

Waar wordt deze koffie gebrand?

Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.

Is dit antwoord nuttig? Nee(1) Nee(0)
Voor welke zetmethoden zijn deze koffiebonen geschikt?

Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filter of rechtstreeks in een kopje zetten.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Wat is het verschil tussen specialty koffiebonen en gewone?

Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die zij gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die door de Specialty Coffee Association (SCA) is opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Wat maakt de anaerobe verwerkingsmethode zo bijzonder?

Deze verwerkingsmethode wordt de laatste tijd steeds populairder. Het gaat om zuurstofloze fermentatie. Daardoor worden de smaken die in de bonen verborgen zitten nog levendiger, wordt de koffie fruitiger en komen er veel intrigerende nieuwe smaaktonen aan het licht.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Zijn dit arabica koffiebonen?

Dit zijn arabica bonen van de subsoort Ethiosar, een Ethiopische koffiesoort die is aangepast aan het klimaat van Nicaragua.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)

Stel uw vraag over het product

Verzend uw vraag

Beoordelingen

0
0 beoordeling(en)
0%
0%
0%
0%
0%

Wees de eerste om “Specialty koffiebonen Nicaragua LimSpecialty koffiebonen Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 goncillo Ethiosar, 200 g&rdquo te beoordelen;

Vertel ons meer over de goederen of diensten die je bij Coffee Friend hebt gekocht. Jouw mening doet ertoe!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling

Dit product uitgeprobeerd? Laat een beoordeling achter