Specialty koffiebonen Java Ruby Rimbun, 200 g
-
ALLEEN E-SHOP
Levering duurt 1 – 4 werkdagen *88% van de bestellingen worden binnen 2 werkdagen geleverd.
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Deze koffie van het afgelegen eiland Java zal u verrassen met zijn zoete tonen van bessen en een uitzonderlijke zachte smaak. Eerst proeft u de smaak van bosbessen en pruimen, daarna neemt de zoete smaak van rode druiven het over en deze blijft nog geruime tijd na het drinken in uw mond aanwezig.
Een eeuw geleden werd arabicakoffie uit West-Java beschouwd als de beste van de wereld. De koffie werd echter een tijdje vergeten omdat hij werd vervangen door thee. Maar in 2002, toen de koffiemarkt weer begon te bloeien, keerde arabicakoffie geleidelijk terug naar de velden van West-Java. Dankzij de klimaatomstandigheden en een goed beheer begonnen de arabica-koffieplantages in deze regio al snel grote hoeveelheden specialty premiumkoffie te produceren. De Rimbun Jaya Abadi boerderij, waar deze koffie vandaan komt, ligt in het berggebied van Kamojang. Hier worden de koffiebessen met de hand geplukt en verwerkt zodat hun opmerkelijke aroma’s vrijkomen, die het resultaat zijn van het groeien op een hoogte van 1650 meter boven de zeespiegel, in rijke, vulkanische grond. Omdat de bonen worden geplant volgens een speciale agroforestry-permacultuur techniek en worden verwerkt volgens de vastgestelde normen van de specialty coffee, is dit product ook milieuvriendelijk.
De voorraad van deze koffie is zeer beperkt en daarom behoort hij tot de Limited Edition reeks.
Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens het SCA-beoordelingssysteem scoort deze 87 punten op 100.
LAND: Indonesië
REGIO: Kamojang Berg, West-Java
BOERDERIJ: Rimbun Jaya Abadi
HOOGTE: 1650 m
SOORT: Andungsgari
VERWERKING: Gewassen
ROOSTERPROFIEL Licht medium
SMAAKTONEN: Bosbes, Rode pruim, Rode druif
Aanbevolen zetmethodes: alle manuele koffiezetmethodes (V60, Chemex, enz.).
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle handmatige zetmethoden, zoals V60, Chemex en dergelijke.
Ja, dit zijn arabica koffiebonen van de subsoort Andungsgari.
Stel uw vraag over het product
Beoordelingen