Specialty koffiebonen Indonesia Sumatra, 150 g

Uitverkocht

Details

Koffie met een volle body en een zoet aroma van bruine suiker. Karamelachtige aroma’s met een vleugje kaneel en een nasmaak van rijke rode wijn. Exclusieve koffie die doet denken aan de smaak van warme wijn.

In de Gayo Hoogvlakte van de regio Atjeh, gelegen op het eiland Sumatra, IndonesiĆ«, zijn kleine boeren bijeengebracht in de coƶperatie Koptan Gayo Beseri om speciale koffie te verbouwen. De unieke smaak wordt bepaald door het perfecte klimaat, de rijke natuur en, zoals de IndonesiĆ«rs GILING BASAH noemen, de manier waarop de koffiebonen worden verwerkt. Bij deze methode worden de bonen na het gisten en spoelen niet volledig gedroogd. De nog vochtige bonen (die 25-30% vocht vasthouden) gaan in een speciale pelmachine voordat het droogproces wordt voortgezet. Hierdoor wordt de zuurgraad van de koffie sterk verminderd en wordt de smaak intenser – op deze manier krijgen koffiebonen de smaak van echte Indonesische koffie.

Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 84 op 100.

LAND: Indonesiƫ

REGIO: Sumatra, Atjeh, Gayo

BOERDERIJ: Koptan Gayo Beseri

HOOGTE: 1450-1700 m

SOORT: Tim tim, Ateng

PROCES: Giling Basah

ROOSTERPROFIEL: Dark

SMAAKPALET: Rode wijn, bruine suiker, kaneel

Extra informatie

Land van herkomst

Litouwen

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Specification

Gewicht
0.15 kg
Type koffie

Koffiebonen

Soort koffie

Single-origin

Fabrikant

Coffee Friend

Regio van herkomst koffie

Aziƫ

Roosterniveau

Donker

Land van herkomst

Litouwen

Gewicht

0.15 kg

SCA-score

84.0000

Arabica koffiesoort

Andere

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Bediening & Onderhoud

Beoordelingen

0
0 beoordelingen
0%
0%
0%
0%
0%

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Specialty koffiebonen Indonesia Sumatra, 150 g” te beoordelen