APRIL TOPPER 
Trustpilot

Specialty koffiebonen Guatemala El Socorro, 200 g

Product is niet meer in productie.
Waar kunt u het product bekijken?
Märkische Str. 117, Dortmund, Deutschland
Nee
Specialty koffiebonen Guatemala El Socorro, 200 g
Specialty koffiebonen Guatemala El Socorro, 200 g
Op voorraad
99.00 69.30

Specificaties

Over het product

Deze fruitige, besachtige, zoete koffie, winnaar van de prestigieuze “Cup of Excellence”, zal zeker in de smaak vallen bij echte koffiekenners! De luxe arabica Geisha koffiesoort zal uw smaakpapillen verwennen en uw verbeelding opwekken: eerst proeft u de dominante tonen van kersen, rode bessen en granaatappels, daarna zullen de smaken veranderen en zal u geleidelijk de zoetheid van perziken, peren en abrikozenjam ontdekken. Na het drinken van deze koffiedrank voor fijnproevers zal de levendige herinnering nog lang in uw mond aanwezig zijn en een aangename, zoete en fruitige nasmaak achterlaten.

De geschiedenis van de boerderij El Socorro gaat terug tot de 19e eeuw, toen Antonio López Colom er begon te werken. Vele jaren later kocht een van Antonio’s afstammelingen, Maria Colom, samen met haar man Mario De La Cerda, een grote boerderij uit drie afzonderlijke eigendommen bestond: El Socorro, San Guayabá en Rio Arriba. Vandaag de dag zetten hun zoon en kleinzoon het werk op datzelfde land voort. Deze familieboerderij, die al aan de vierde generatie toe is, ligt op een bijzonder grote hoogte, wat zorgt voor de uitzonderlijke kwaliteit en de bekroonde smaak van de koffie die er groeit. 

Al meer dan 20 jaar heeft de “Cup of Excellence” (COE) wedstrijd een pioniersrol gespeeld op het gebied van integriteit en transparantie in de koffie-industrie. Het niveau van controle waaraan COE-koffies worden onderworpen, is werkelijk ongeëvenaard. Dit betekent dat ook de kwaliteit van deze koffiesoorten ongeëvenaard is.

De voorraad van “Guatemala El Socorro” is extreem beperkt en daarom behoort deze koffie tot de Limited Edition reeks.

Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens het SCA-beoordelingssysteem scoort hij 90,1 punten op 100.

LAND: Guatemala

REGIO: Palencia 

BOERDERIJ: El Socorro

HOOGTE: 1850 m

SOORT: Geisha

VERWERKING: Gewassen

ROOSTERPROFIEL: Licht medium 

SMAAKTONEN: Kers, Rode bes, Abrikoos, Perzik, Peer

Aanbevolen zetmethodes: alle manuele koffiezetmethodes (V60, Chemex, enz.).

Ingrediënten: gebrande koffiebonen.

Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.

Smaak-gids
Aalbes
Abrikoos
Kers
Peer
Perzik

Koffiepaspoort

Soort koffie
Single-origin
Regio van herkomst koffie
Guatemala
Roosterniveau
Medium licht

Vaak gestelde vragen

Waar wordt deze koffie gebrand?

Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.

Is dit antwoord nuttig? Nee(1) Nee(0)
Welke invloed heeft de gewassen verwerkingsmethode op de smaak van de koffie?

Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Wat is het verschil tussen specialty koffiebonen en gewone?

Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Voor welke zetmethoden zijn deze koffiebonen geschikt?

Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle handmatige zetmethoden, zoals V60, Chemex en dergelijke.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)
Waarom is deze koffie zo duur?

Dit is een koffie met een beperkte voorraad en de prestigieuze onderscheiding “Cup of Excellence” (COE). Dit betekent dat de kwaliteit van deze bonen is goedgekeurd door enkele van ‘s werelds beste koffie-experts. Omdat het aanbod van deze koffie beperkt is en de kenmerken absoluut uniek zijn, is de prijs ervan hoger dan die van de meeste andere soorten.

Is dit antwoord nuttig? Nee(0) Nee(0)

Stel uw vraag over het product

Verzend uw vraag

Beoordelingen

0
0 beoordeling(en)
0%
0%
0%
0%
0%

Wees de eerste om “Specialty koffiebonen Guatemala El Socorro, 200 g&rdquo te beoordelen;

Vertel ons meer over de goederen of diensten die je bij Coffee Friend hebt gekocht. Jouw mening doet ertoe!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling

Dit product uitgeprobeerd? Laat een beoordeling achter