Specialty koffiebonen Guatemala El Injerto, 200 g
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Deze uitzonderlijke koffiesoort, die in 2021 de prestigieuze prijs “Cup of Excellence” kreeg, verdient alle aandacht die het de laatste tijd van koffiekenners gekregen heeft. De luxueuze Geisha, een van de vele arabica subsoorten, zal zeker uw smaakpapillen strelen en uw verbeelding prikkelen. De verscheidenheid aan aroma’s en smaken is werkelijk betoverend: van tropische passievrucht en mango tot perziken, kersen en zwarte thee.
Deze bonen bereiken ons helemaal vanuit de koffieplantage El Injerto in Guatemala, die al sinds 1874 bestaat. Het landgoed El Injerto strekt zich uit over 447 ha grond: het grootste deel ervan ligt op 1500-2000 meter boven de zeespiegel. De boerderij staat vol met koffieplanten, geurige fruitbomen, talrijke graansoorten en kleurrijke bloemen. Het gebied wordt omringd door eeuwenoude bossen die grotendeels intact zijn gebleven en die de boerderij voorzien van unieke klimaatomstandigheden en zuiver bronwater uit de bergen. De omgeving van het landgoed biedt ook een schat aan flora en fauna, waardoor deze koffie deel uitmaakt van een natuurlijk, gevarieerd ecosysteem. De jaarlijkse neerslag bedraagt ongeveer 1800-2000 mm, de relatieve luchtvochtigheid is 75%, terwijl de gemiddelde temperatuur steeds rond de 23 °C schommelt. Daarnaast is de bodem vulkanisch, diep en rijk aan organisch materiaal. Dit zijn precies de omstandigheden die nodig zijn om de beste koffie ter wereld te produceren.
Al meer dan 20 jaar is de “Cup of Excellence” (COE) competitie een pionier op het gebied van integriteit en transparantie in de koffie-industrie. Het niveau van controle dat COE-koffies ondergaan, is werkelijk ongeëvenaard. Dit betekent dat ook de kwaliteit van deze koffiesoorten uniek is.
De voorraad van deze koffie is extreem klein, waardoor hij tot de Limited Edition lijn behoort.
Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Hij krijgt een SCA-score van 90,51 punten op 100.
LAND: Guatemala
REGIO: Huehuetenango
BOERDERIJ: El Injerto
HOOGTE: 1920 m
KOFFIESOORT: Geisha
VERWERKING: Gewassen
ROOSTERNIVEAU: Licht
SMAAKTONEN: Passievrucht, Kers, Zwarte thee, Mango, Perzik
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle handmatige zetmethoden, zoals V60, Chemex en dergelijke.
Dit is een koffie met een beperkte voorraad en de prestigieuze onderscheiding “Cup of Excellence” (COE). Dit betekent dat de kwaliteit van deze bonen is goedgekeurd door enkele van ‘s werelds beste koffie-experts. Omdat het aanbod van deze koffie beperkt is en de kenmerken absoluut uniek zijn, is de prijs ervan hoger dan die van de meeste andere soorten.
Stel uw vraag over het product
Beoordelingen