Specialty koffiebonen Goat Story Brazil Sul de Minas, 250 g

Niet geproduceerd

Details

Zacht en romig, deze bonen zijn perfect voor zoete espresso’s en aromatische ibrik! “Brazil Sul de Minas” is een absolute aanrader voor alle koffieliefhebbers die houden van een klassiek kopje koffie dat echt naar koffie smaakt, maar geen enkel spoor vertoont van de “verbrande” smaak die kenmerkend is voor donkere brandingen. Deze klassieke, volle, natuurlijk bewerkte koffie uit Brazilië smaakt net zo goed met als zonder melk.

Zodra u dit pak koffie openmaakt, zult u iets anders opmerken. Zijn deze koffiebonen niet het schattigste dat u ooit heeft gezien?! Een beetje ronder, een beetje kleiner, een heel stuk mooier dan je gewone bonen. Dat komt omdat Goat Story dit jaar een werkelijk unieke koffiesoort tegenkwam. Deze bonen worden “peaberries” genoemd. Wat is er zo speciaal aan, vraag u?

Een peaberry is het resultaat van een natuurlijke mutatie binnenin de koffiebes. Normaal gesproken bevat elke vrucht twee koffiezaden (of, zoals wij ze noemen, bonen) die plat tegen elkaar liggen – net als twee helften van een pinda. Er gebeurt echter iets vreemds met ongeveer 5% van alle koffie die in de wereld wordt verbouwd. Een koffievrucht produceert één kind in plaats van een stel tweelingen. U weet hoe het daarna werkt… Een enkel kind krijgt meer aandacht omdat het niet hoeft te delen met zijn broer of zus. Omdat peabessen alle liefde krijgen die normaal gesproken door de koffietweeling wordt gedeeld, zijn deze bonen meestal zoeter en voller van smaak dan de standaardbonen.

In Braziliaanse koffies worden peabessen meestal gemengd met gewone bonen. Maar toen Goat Story een geselecteerde reeks peabesbonen uit Brazilië tegenkwam, gingen ze er natuurlijk helemaal voor. Hier is het: de Braziliaanse peabes uit een van de beroemdste koffieproducerende regio’s in de wereld, Sul de Minas.

Perfect voor: espresso

Ook lekker voor: ibrik, moka koffiepot

Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. SCA kwaliteitsscore: 83 punten op 100.

LAND: Brazilië 

REGIO: Sul de Minas

HOOGTE: 950 m

SOORT: Pioenroos

VERWERKING: Natuurlijk

ROOSTERPROFIEL: Medium

SMAAKTONEN: Hazelnoot, Donkere chocolade, Druif

Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.

Bewaarvoorschrift: op een droge, koele plaats bewaren.

Extra informatie

Land van herkomst

Slovenië

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Specification

Gewicht
0.25 kg
Type koffie

Koffiebonen

Soort koffie

Single-origin

Fabrikant

Goat Story

Regio van herkomst koffie

Brazilië, Zuid-Amerika

Roosterniveau

Gemiddeld

Land van herkomst

Slovenië

EAN

3830054683884

Gewicht

250 g

SCA-score

83.0000

Arabica koffiesoort

Andere

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Bediening & Onderhoud

Beoordelingen

0
0 beoordelingen
0%
0%
0%
0%
0%

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Specialty koffiebonen Goat Story Brazil Sul de Minas, 250 g” te beoordelen