
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Deze voortreffelijk aromatische, perfect uitgebalanceerde koffie zal zeker gewaardeerd worden door echte koffiekenners. Het smaakpalet omvat enkele van de populairste koffietonen: chocolade, kardemom en zwarte thee.
Deze opmerkelijke koffie is afkomstig van de Colombiaanse boerderij van Nestor Lazo. Lazo begon als plukker bij een andere boer, maar door te sparen kon hij uiteindelijk zijn eigen boerderij kopen, die hij “El Rubi” noemde. El rubi is Spaans voor “robijn”, één van de meest luxueuze edelstenen ter wereld: Lazo koos deze naam voor zijn boerderij omdat hij wilde dat het zijn droom weerspiegelde om te streven naar iets unieks en ongeëvenaards in de koffiewereld.
Toen Colombiaanse koffieboeren merkten welk effect bladroest op hun gewassen had, werden ze al snel doorverwezen naar de Pink Bourbon koffiesoort, een suboort die roestbestendig is en koffie van een uitstekende kwaliteit produceert. Het gebied San Adolfo in Huila, waar deze koffie wordt geproduceerd, staat vooral bekend om exotische koffiesoorten zoals deze: de boeren uit deze streek hebben altijd de durf gehad om te experimenteren. Meestal leiden deze experimenten tot een beter inkomen voor hen en buitengewone smaakervaringen voor liefhebbers van specialty koffie.
Deze bonen hebben een speciaal dubbel fermentatieproces ondergaan: de eerste 20 uur werden ze samen met de kersen gefermenteerd, daarna werden ze ontdaan van hun schil en mochten ze nog eens 40 uur fermenteren. Om het proces te voltooien, werden de bonen de volgende 18 dagen in de zon gedroogd op Afrikaanse droogbedden.
Het aanbod van deze koffie is extreem klein en daarom behoort deze tot onze Limited Edition lijn.
Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduidt als Specialty. Volgens het SCA-classificatiesysteem krijgt het een score van 87 op 100.
LAND: Colombia
REGIO: Huila, San Adolfo
PRODUCENT: Nestor Lazo
BOERDERIJ: El Rubi
HOOGTE: 1800-2000 m
KOFFIESOORT: Roze Bourbon
VERWERKING: Natuurlijke / Dubbele gisting van 60 uur
ROOSTERPROFIEL: Medium licht
SMAAKTONEN: Chocolade, Kardemom, Zwarte thee
Aanbevolen zetmethoden: alle handmatige zetmethoden (V60, Chemex, enz.), maar ook rechtstreeks in een kopje.
Ingrediënten: gebrande koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Reviews