Specialty koffiebonen Black Crow White Pigeon Indonesia Sumatra, 250 g

8.33 -30%

Op voorraad in ons centrale magazijn (beschikbaar om online te kopen).
Levering duurt 1 – 4 werkdagen * 88% van de bestellingen worden binnen 2 werkdagen geleverd.

Details

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. BIJZONDERE KOFFIEVERHALEN.

Hoofdstuk 5

De Black Crow presenteert: 

Het aroma van rode wijn vult de lucht en wordt al snel aangevuld met de ongelooflijk geurige tonen van kaneel, karamel en gebrande suiker. Dit doet u denken aan glühwein, nietwaar?

Als u over de hooglanden van Gayo vliegt, een regio op het eiland Sumatra, ziet u beneden een uitgestrekt gebied met buitengewone koffieplanten, omgeven door prachtige landschappen en gevoed door een uniek eilandklimaat. De lokale boeren plukken de bessen die aan deze weelderige planten groeien en verwerken ze vervolgens volgens een lokale verwerkingsmethode die Giling Basah heet. Nadat de bonen gefermenteerd en gewassen zijn, worden ze niet volledig gedroogd: in plaats daarvan worden ze, terwijl ze nog vochtig zijn (met een vochtgehalte van ongeveer 25-30%), gepeld met behulp van speciale machines en krijgen ze dan pas de kans om het einde van het droogproces te bereiken. Dit resulteert in koffiesoorten die minder zuur zijn, maar over het algemeen intenser smaker – en dit is precies het smaakprofiel waar de Indonesische koffiesoorten tegenwoordig bekend om staan.

Uw Black Crow

Samenvatting: 

Land van herkomst | Indonesië

Regio | Sumatra, Atjeh, Gayo

Producent | Koptan Gayo Beseri Coöperatie

Hoogte | 1450-1700 m

Arabica koffiesoort | Tim tim, Ateng

Verwerking | Giling Basah

Roosterprofiel | Dark

SCA-score | 84 op 100

Smaaktonen | Rode wijn, bruine suiker, kaneel

Aanbevolen zetmethoden: alle zetmethodes, inclusief espresso. 

Ingrediënten: gebrande koffiebonen.

Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.

*****

De “Black Crow White Pigeon’ is hier om u te verwennen met buitengewone koffieverhalen. De hoofdpersonen in dit verhaal – de Black Crow en de White Pigeon – belichamen het opmerkelijk gevarieerde smaakpalet van specialty koffiesoorten: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma’s. Elk mogelijk smaakwonder past in dit verhaal dat begint met ondoorgrondelijke duisternis en langzaam overgaat in het soort wit dat uw de adem beneemt. Elke koffie, samen met zijn unieke verhaal, zit verstopt in een prachtige verpakking die u doet denken aan een nieuw hoofdstuk in een boek dat u aan het lezen bent: deze hoofdstukken zijn zorgvuldig genummerd en gaan van 1 tot 24. Duik diep in nieuwe ervaringen met de “Black Crow White Pigeon”: ontdek de verhalen die elk hoofdstuk u te vertellen heeft, dompel uzelf onder in unieke smaken en maak een reis die zo geurig is dat u het onmogelijk kunt vergeten. Voel u vrij om uw eigen persoonlijke reis te beginnen vanaf elk hoofdstuk…

Extra informatie

Land van herkomst

Litouwen

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Specification

Gewicht
0.25 kg
Type koffie

Koffiebonen

Soort koffie

Single-origin

Fabrikant

Coffee Friend

Regio van herkomst koffie

Azië

Roosterniveau

Donker

Land van herkomst

Litouwen

EAN

6468474052590

Gewicht

250 g

SCA-score

84.0000

Arabica koffiesoort

Andere

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Bediening & Onderhoud

Waar wordt deze koffie gebrand?

Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.

Voor welke zetmethoden zijn deze koffiebonen geschikt?

Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filterkoffie of rechtstreeks in een kopje zetten.

Wat is het verschil tussen specialty koffiebonen en gewone?

Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt ze en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het bereide kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.

Welke invloed heeft de Giling Basah verwerkingsmethode op de smaak van de koffie?

Giling Basah is een halfgewassen verwerkingsmethode, waardoor de koffie minder zuur wordt en een intensere smaak krijgt.

Zijn er voorgemalen bonen verkrijgbaar?

Ja, u kunt deze koffie hier in voorgemalen vorm vinden: https://www.coffeefriend.nl/p/specialty-ground-coffee-indonesia-sumatra-250-g/.

Beoordelingen

0
0 beoordelingen
0%
0%
0%
0%
0%

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Specialty koffiebonen Black Crow White Pigeon Indonesia Sumatra, 250 g” te beoordelen