Specialty koffiebonen Goat Story Kenya Kiaga AA, 250 g

Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Misschien heeft u al eens een lekker kopje koffie gedronken, maar als het gaat om de echte complexiteit van smaken, dan is “Kenya Kiaga AA”, met liefde geproduceerd door de boeren van Othaya, zeker een waardige concurrent van de rest. Het is simpelweg één van de beste Keniaanse koffiesoorten die we ooit hebben geproefd.
Deze uitzonderlijke gewassen koffiesoort wordt geproduceerd door de Othaya Farmers Co-operative Society, die bestaat uit ongeveer 420 producenten die hun eigen drooginstallatie in Gatuyaini runnen. De fabriek beschikt ook over een eigen laboratorium voor kwaliteitsanalyse.
Keniaanse koffie uit de Nyeri-regio wordt gekenmerkt door het feit dat hij langzaam en op grote hoogte groeit, waardoor er superharde, compacte bonen worden geteeld. Deze dichtheid van de bonen zorgt ook voor de dichtheid van de smaak! Dat samen met de unieke rode vulkanische bodem die rijk is aan fosfor, zorgt het voor een koffie uit het hart van Kenia die je gegarandeerd terug laat komen voor meer. En meer. En nog meer.
Perfect voor: pour-over (filter) koffiezetmethoden
Ook zeer geschikt voor: French press, Aeropress, cold brew, espresso
Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Deze koffie krijgt een SCA-score van 88 op 100.
LAND: Kenia
REGIO: Nyeri
HOOGTE: 1900 m
KOFFIESOORT: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
VERWERKING: Gewassen
ROOSTERPROFIEL: Licht
SMAAKTONEN: Zwarte thee, Braambes, Rode biet, Sleedoorn, Rabarber
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: op een droge, koele plaats bewaren.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Beoordelingen