
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Goat Story zegt dat ze al heel lang op zoek zijn naar een zachte “one-for-all”-koffie – de soort koffie die je kunt zetten met een filter of onder druk in je espressomachine. De biologische “Guatemala Finca Bremen” voldoet aan deze eis en blinkt uit in elke bereidingswijze. Hij wordt gekenmerkt door een zachte zuurgraad en een zachte melange van hibiscus, geroosterde hazelnoten, melkchocolade en rode appels.
De koffieboerderij “Finca Bremen” werd bijna 130 jaar geleden opgericht door Roberto Thomae. Al drie generaties lang staat dezelfde familie aan het hoofd van de boerderij, die allen geleerd hebben duurzame teelt en biologische koffie boven alles te stellen. De boerderij ligt in de Purulha-regio en er worden variëteiten zoals Caturra en Catuaí geteeld. Kalksteengrond geeft de bonen een zeer bijzonder smaakprofiel. Gemiddeld groeit de koffie op een hoogte van ongeveer 1100 meter.
Perfect voor: pour-over (filter) zetmethodes
Ook zeer geschikt voor: espresso, ibrik, French press, Aeropress, cold brew
Vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. De SCA heeft deze koffie een score van 85,5 van de 100 punten gegeven.
LAND: Guatemala
LANDGOED: Finca Bremen
HOOGTE: 1100 m
SOORT: Caturra en Catuai
PROCES: gewassen
ROAST PROFIEL: Licht medium
SMAAK TONEN: Hibiscus, Geroosterde hazelnoten, Melkchocolade, Rode appels
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Opslagcondities: bewaren op een droge, koele plaats.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Reviews