
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
De bereide koffie onthult tonen van sinaasappel, steenvruchten, zwarte thee, en heeft een lichte kruidigheid en nootachtig en bloemig karakter. De koffie is zeer sappig en met een langdurige aangename nasmaak, zal deze koffie gewaardeerd worden door liefhebbers van Afrikaanse koffie.
Deze koffie is afkomstig van het Mulish koffieverwerkingsstation in de Guji regio van Ethiopië. In de nabijgelegen Danbi Uddo Mountains wonen 850 kleine boeren die 2 tot 5 hectare land bezitten en hun verbouwde koffie verkopen aan het Mulish verwerkingsstation.
Perfect voor filterkoffiebereidingswijzen, maar ook geschikt voor bereiding met de French Press, Aeropress en Espresso koffiemachines. We raden ook aan om hem te gebruiken voor Cold Brew koffie.
Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak is deze koffie aangemerkt als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 86,5 op 100.
LAND: Ethiopië
REGIO: Guji
HOOGTE: 1950 – 2250m
SOORT: Heirloom
VERWERKING: gewassen
ROOSTERPROFIEL: Licht
SMAAKTONEN: Sinaasappel, Steenvruchten, Zwarte thee, Kruiden, Hazelnoot, Lichte bloemen
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Reviews