
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Deze sappige Yirgacheffe koffie is het heerlijke resultaat van de speciale zorg die besteed wordt aan het productieproces in het Ajere-wasstation. Zodra Goat Story de magische afwerking van een zachte branding heeft toegepast, wordt u verwend met één van de beste Ethiopische gewassen koffiesoorten die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.
Het Ajere-wasstation werd in 1998 opgericht door Amare Tesema. Vandaag de dag wordt er door 800 tot 850 kleine boeren koffie geleverd aan het Ajere-wasstation, dat 1,9 ha groot is. Het ligt in de Gedeo-zone, die in het oosten grenst aan de Guji-zone, in het zuiden en westen aan de Borena-zone en in het noorden aan de Sidama-zone. Het station steunt plaatselijke gemeenschapsscholen, onder meer door de bouw van nieuwe klaslokalen. Ajere doet echter meer dan alleen voor de gemeenschap zorgen. Terwijl de koffie in de zon wordt gedroogd, wordt deze ook regelmatig gekeerd en geharkt om een gelijkmatige droging te garanderen. Vervolgens wordt de koffie afgedekt om hem tijdens het heetste deel van de dag tegen de middagzon te beschermen, en ‘s nachts tegen regen en vocht te beschermen. Dit resulteert in een spectaculair zoet en geurig kopje koffie.
Perfect voor: filterzetmethoden
Ook zeer geschikt voor: espresso, French press, Aeropress, cold brew
Door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Deze koffie krijgt een SCA-score van 86,5 op 100.
LAND: Ethiopië
REGIO: Gedeo
HOOGTE: 1950 m
KOFFIESOORT: Heirloom
VERWERKING: Gewassen
ROOSTERPROFIEL: Licht tot medium
SMAAKTONEN: Jasmijn, Lavendel, Abrikoos, Honing, Bloemen
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: op een droge, koele plaats bewaren.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Reviews