
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Deze uitzonderlijke koffie is bijzonder aromatisch en zoet. Het aroma doet denken aan rabarber, rijke bosbessen en zoete vanille. Hij wordt vooral gewaardeerd door liefhebbers van Afrikaanse koffie en door degenen die de voorkeur geven aan een kopje koffie van de hoogste kwaliteit.
Het koffieverwerkingsstation “Anasora”, dat eigendom is van Israel Degfa, bevindt zich in de hooglanden van de Guji Zone van Ethiopië. Het station, dat in de buurt van de rivier de Tur ligt, produceert koffie van topkwaliteit die wordt gemaakt van lokaal geplukte koffiebonen door 1000 kleine boeren uit etnische Oroma-groepen. De Ethiopische koffiewereld kent Israeli Degfa maar al te goed, hij wordt zeer gerespecteerd voor zijn zorg en steun voor de lokale koffietelers die een van de lekkerste koffies ter wereld produceren.
Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 88 op 100.
LAND: Ethiopië
REGIO: Guji
BOERDERIJ: Anasora door Israel Degfa
HOOGTE: 1600-1800 m
SOORT: Heirloom
PROCES: Natuurlijk
ROOSTERPROFIEL: Medium
SMAAKPALET: Rabarber, bosbes, vanille
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Reviews