Specialty koffiebonen El Salvador Santa Petrona, 1 kg
Levering duurt 1 – 4 werkdagen *88% van de bestellingen worden binnen 2 werkdagen geleverd.
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Koffiebonen van Pacamara’s boerderij van “Santa Petrona” worden gekenmerkt door een uitzonderlijk evenwichtige smaak. De weelderige chocoladesmaak wordt gecombineerd met de bittere smaak van citrusschil en marsepein.
De legendarische boerderij “Santa Petrona” produceert al sinds 1927 uitzonderlijk goede koffie. Gelegen in de Santa Ana regio van El Salvador, naast de Ilamatepec vulkaan, behoort de boerderij nog steeds toe aan dezelfde Pacas Diaz familie, wiens nakomelingen nog steeds met dezelfde liefde en aandacht koffie produceren. De geschiedenis van de koffiebonen van Pacamara is rechtstreeks verbonden met die van de familie Pacas. Hoewel dit type bonen voor het eerst werd ontdekt door het Salvadoraanse Koffie-instituut toen Pacas en Maragogype koffiebonen werden gemengd, werden de Pacas koffiebonen voor het eerst ontdekt in 1956 door de familie Pacas op hun eigen boerderij.
Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCAA scoort hij 86,5 op 100.
LAND: El Salvador
REGIO: Santa Ana
BOERDERIJ: Santa Petrona van Federico Pacas Diaz
HOOGTE: 1700 m
SOORT: Pacamara
PROCES: Natuurlijk
ROOSTERPROFIEL: Medium
SMAAKPALET: Marsepein, chocolade, citroenschil
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Bij de natuurlijke verwerkingsmethode wordt de koffieboon in zijn geheel gedroogd, dat wil zeggen samen met het vruchtvlees. Op deze manier verwerkte koffie is zoeter, sappiger en bijzonder vol van smaak.
Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filter of rechtstreeks in een kopje zetten.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt ze en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling is in handen van gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het bereide kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
Dit zijn arabica koffiebonen van de subsoort Pacamara.
Stel uw vraag over het product
Beoordelingen