Specialty koffiebonen Brazil Santa Luzia, 1 kg
Levering duurt 1 – 4 werkdagen

Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
Deze uitzonderlijke Speciality koffie uit Brazilië zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van traditionele koffiesmaken. De evenwichtige smaak van deze koffie combineert zoete tonen van melkchocolade en karamel met verfrissende, subtiele aroma’s van rijp fruit.
Eerst kocht José een hoed, toen kwamen de kniehoge laarzen, toen een vrachtwagen, en uiteindelijk, in 2004, kon hij zijn levensdroom waarmaken en zijn eerste koffieplantage kopen. Het enige wat hij ooit wilde, was de wereld kennis laten maken met uitzonderlijke koffie uit zijn geboortedorp Campos Altos (gelegen in de Braziliaanse regio Minas Gerais).
José Maria de Oliveira bracht zijn jeugd door met spelen op een kleine koffieplantage die eigendom was van zijn grootvader. José kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongetje koffiebessen plukte en rond de koffiebomen rende. Maar er braken moeilijke tijden aan en zijn familie werd uiteindelijk gedwongen de boerderij te verkopen en naar een andere streek te verhuizen. Toen hij opgroeide, vertrok José naar de grote stad en maakte hij carrière in de farmaceutische industrie, maar hij bleef dromen van Campos Altos en de uitzonderlijke koffie die daar groeit. Uiteindelijk nam José een besluit: op een dag zou hij land kopen in de regio van Campos Altos en koffieboer worden. Al snel keerde hij terug naar zijn geboortestreek en zette hij de koffietraditie voort die in zijn jeugd zo jammer genoeg weg stopgezet.
In 2014 bouwde José zijn eigen droogmolen en besloot hij zijn aandacht te richten op de kwaliteit en maximale traceerbaarheid van zijn koffie. In 2015 richtte hij twee koffiebedrijven op: het ene, genaamd Cafe Campos Altos-Coffee Export, was gevestigd in Brazilië, terwijl Our Coffees in Noord-Californië gevestigd was. De klanten waren verbaasd: een koffieboer die de export van zijn koffie controleert, is een uiterst zeldzaam om te zien.
Tijdens veelvuldige reizen naar Californië ontwikkelde José nauwe banden met de beste deskundigen van de koffie-industrie en leerde hij over de vele vernieuwingen in de koffiewereld, die hij al snel toepaste op zijn eigen boerderijen. José begon zijn aandacht te richten op de hoogste kwaliteit koffiespecialiteiten en de kwaliteit van zijn producten bereikte al snel nieuwe hoogten. Het is een van zijn unieke boerderijen – de Fazenda Santa Luzia – waar deze buitengewone Braziliaanse koffie vandaan komt.
Vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. De SCA heeft hem 84 van de 100 punten toegekend.
LAND: Brazilië
REGIO: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
BOERDERIJ: Fazenda Santa Luzia
HOOGTE: 1200 m
SOORT: Red Catuai
PROCES: Natuurlijk
ROOSTERPROFIEL: Medium
SMAAKTONEN: Melkchocolade, Karamel, Rijp Fruit
Ingrediënten: geroosterde koffiebonen.
Bewaarvoorschriften: verzegeld bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filterkoffie of rechtstreeks in een kopje zetten.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt ze en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het bereide kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die ergens tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
Bij de natuurlijke verwerkingsmethode wordt de koffieboon in zijn geheel gedroogd, dat wil zeggen samen met het vruchtvlees. Koffie die op deze manier wordt verwerkt is zoeter, sappiger en bijzonder vol van smaak.
Hoewel specialty koffiesoorten meestal behoorlijk fruitig zijn, zijn Braziliaanse soorten meestal het minst zuur. Daarom is deze specifieke koffiesoort goed geschikt voor degenen die net zijn begonnen met het verkennen van de wereld van de specialty koffie en dus willen beginnen met smaken die traditioneler zijn.
Stel uw vraag over het product
Beoordelingen