“BLACK CROW WHITE PIGEON”. BIJZONDERE KOFFIEVERHALEN.
Hoofdstuk 1
De White Pigeon presenteert:
De verleidelijke aroma’s van rijpe bosbessen, zwarte bessen en heerlijk zoete vanille vullen de lucht. Er zit ook een vleugje bergamot in, dat doet denken aan een geurig kopje Earl Grey… Een lichte zurigheid, zoals die van bosbessen, danst op uw smaakpapillen, waardoor deze ervaring nog minder snel vergeten zal worden.
Dergelijke smaken en aroma’s kunnen alleen afkomstig zijn uit de verre landen van Ethiopië, die wereldwijd bekend staan om de fruitige, bloem-, wijn- en theeachtige koffiesoorten die ze produceren. Geen wonder dat dit land ook wel “de geboorteplek van de koffie” wordt genoemd. Als u hoog over Yirgacheffe vliegt, een van de bekendste Ethiopische koffieregio’s, kunt u een groot aantal uitgestrekte velden bewonderen, die elk een andere vorm hebben, maar allemaal een bron zijn voor weelderige koffieplanten van enkele van de oudste arabica subsoorten van Ethiopië. Enorme hangmatten hangen vlakbij: ze zijn gevuld met koffiebonen die zorgvuldig met de hand geplukt en verwerkt zijn door de lokale boeren. Als er maar liefst 12 weken voorbij zijn gegaan en deze bonen met succes elk beetje zon dat ze kunnen krijgen hebben geabsorbeerd, vervolgen ze hun reis en zegenen ze vele uithoeken van de wereld met hun buitengewone smaken.
Uw White Pigeon
Samenvatting:
Land van herkomst | Ethiopië
Regio | Yirgacheffe
Producent | Kleine boeren
Hoogte | 1800-2000 m
Arabica koffiesoort | Heirloom
Verwerking | Gewassen
Roosterprofiel | Medium
SCA-score | 85 op 100
Smaaktonen | Bosbessen, zwarte bessen, vanille
Aanbevolen zetmethoden: alle zetmethodes, inclusief espresso.
Ingrediënten: gebrande koffiebonen.
Bewaarvoorschrift: afgesloten bewaren op een donkere, droge en koele plaats.
*****
De “Black Crow White Pigeon” is hier om u te verwennen met bijzondere koffieverhalen. De hoofdpersonen in dit verhaal – de Black Crow en de White Pigeon – belichamen het opmerkelijk gevarieerde smaakpalet van specialty koffiesoorten: van donkere, diepe, aardse smaaktonen tot lichte, subtiele aroma’s. Elk mogelijk smaakwonder past in dit verhaal dat begint met ondoorgrondelijke duisternis en langzaam overgaat in het soort wit dat uw de adem beneemt. Elke koffie, samen met zijn unieke verhaal, zit verstopt in een prachtige verpakking die u doet denken aan een nieuw hoofdstuk in een boek dat u aan het lezen bent: deze hoofdstukken zijn zorgvuldig genummerd en gaan van 1 tot 24. Duik diep in nieuwe ervaringen met de “Black Crow White Pigeon”: ontdek de verhalen die elk hoofdstuk u te vertellen heeft, dompel uzelf onder in unieke smaken en maak een reis die zo geurig is dat u het onmogelijk kunt vergeten. Voel u vrij om uw eigen persoonlijke reis te beginnen vanaf elk hoofdstuk…
Europese Unie
100% Arabica, Specialty koffie
Koffiebonen
Single-origin
Coffee Friend
Afrika
Gemiddeld
6468474052521
85.0000
Gewassen
Heirloom
250 g
Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.
Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filterkoffie of rechtstreeks in een kopje zetten.
Bij de gewassen verwerkingsmethode worden de bonen eerst van de bessen gescheiden en vervolgens gefermenteerd en gedroogd. Op deze manier verwerkte koffie krijgt een bijzonder “zuivere” smaak, waardoor de dominante tonen gemakkelijker te herkennen zijn. De koffie is vaak ook fruitiger.
Specialty koffie omvat alleen de best beoordeelde soorten ter wereld. Wie beoordeelt die en hoe doen ze dat, vraagt u zich af? Wel, de beoordeling wordt gedaan door gecertificeerde koffieproevers. Zij beoordelen de kwaliteit van de koffie die ze gepresenteerd krijgen op basis van de schaal die de Specialty Coffee Association (SCA) heeft opgesteld. Vier criteria worden beoordeeld: de herkomst, het uiterlijk van de groene bonen, het aroma van het gezette kopje koffie en de smaakeigenschappen. Alleen koffiesoorten die tussen 80 en 100 punten scoren, krijgen het label “specialty”.
De “Ethiopia Yirgacheffe” is een van onze beste Afrikaanse specialty koffiesoorten. Zoals de meeste koffiesoorten uit deze regio heeft het een levendige zuurtegraad, die door koffiekenners over de hele wereld wordt gewaardeerd. Vergeet niet dat dit soort zuurtegraad niets te maken heeft met de overdreven zure smaak van koffie van lage kwaliteit. In tegenstelling tot deze laatste is deze aangenaam zoet, fruitig en heerlijk bessenachtig. Probeer het eens en ervaar het zelf!
Er zijn nog geen beoordelingen.
Reageer
Naam
E-mail
U kunt selecteren welke cookies wij mogen gebruiken. Sommige zijn essentieel en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Deze cookies zijn nodig om onze website goed te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze verzamelen geen gegevens die de gebruiker kunnen identificeren.
Met deze cookies kunnen wij onze website optimaliseren en de bronnen van het websiteverkeer bekijken. Wij gebruiken hiervoor het Google Analytics-platform. De verzamelde gegevens identificeren u niet en worden niet met derden gedeeld. Als u deze cookies inschakelt, kunt u onze live chat-plugin gebruiken en zo hulp krijgen van onze adviseurs.
Niemand houdt van advertenties op internet, vooral niet van volledig irrelevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij uw behoeften identificeren en u de meest relevante aanbiedingen tonen. U zult advertenties te zien krijgen, zelfs als u deze cookies niet inschakelt, maar ze zullen dan niet op uw behoeften en interesses zijn afgestemd.