
Specificaties
ALGEMENE KENMERKEN
AFMETINGEN EN GEWICHT
Over het product
De gezette koffie heeft een zeer zuivere en evenwichtige structuur en smaak. Sterke aroma’s van rijpe bosbessen, zwarte bessen, vanille en zelfs Earl Grey thee openbaren zich bij het zetten. De zoete en zure smaak van bosbessen zijn duidelijk aanwezig in de smaak, die later een lichte en zoete nasmaak behoudt die nog lang blijft hangen. Een echte schat voor liefhebbers van Afrikaanse koffie.
In het zogenaamde thuisland van de koffie, Ethiopië, groeien al millennia lang wilde koffiebomen. Koffieliefhebbers van over de hele wereld kijken ernaar uit om nieuwe variëteiten van koffiebomen te ontdekken en te genieten van wat ze al hebben ontdekt. Ethiopische koffiesoorten worden zeer gewaardeerd om hun karakteristieke smaakkenmerken – licht, bessig, bloemig en zelfs op thee gebaseerd. Deze oude Ethiopische Arabische koffiebonenvariëteiten uit de beroemde Yirgacheffe-regio zijn nat behandeld en gedurende ten minste 12 weken op natuurlijke wijze gedroogd in hangmatten.
Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en smaak wordt deze koffie aangeduid als Specialty. Volgens de SCA scoort hij 85 op 100.
LAND: Ethiopië
REGIO: Yirgacheffee
BOERDERIJ: Kleine boeren
HOOGTE: 1800-2000 m
SOORT: Heriloom
PROCES: Gewassen
ROOSTERPROFIEL: Medium
SMAAKPALET: Bosbes, zwarte bes, vanille
Koffiepaspoort
Vaak gestelde vragen
Stel uw vraag over het product
Reviews