Single origin koffiebonen Kopi Luwak, 250 g

87.50 -30%

Details

Intense, rijke en zeer dikke koffie met een chocolade- en notenaroma. De smaak doet denken aan karamel en laat een langdurige zoete nasmaak achter.

Kopi Luwak is een luxueuze delicatesse in de wereld van de koffie. De buitengewoon beperkte voorraad Indonesische koffie wordt op een speciale manier verwerkt – in het maag-darmkanaal van de Aziatische palmcivet (“luwak”). De eekhoornachtige dieren voeden zich met koffiebessen en verwijderen vervolgens de rest van de boon via het spijsverteringskanaal. Op deze manier veranderen de koffiebonen van structuur en krijgt de koffie zijn speciale aroma en smaak.

De bijzondere smaak van Kopi Luwak is het resultaat van het proces zelf. De enzymen in de maag van de palmcivet tasten de koffiebonen aan en breken het eiwit af. Voordat de bonen worden verwijderd, blijven ze nog in de maag waar ze beginnen te kiemen. In feite is het proces hetzelfde als bij de productie van mout. Het resultaat is dat de koffie al zijn bitterheid verliest en een exclusieve smaak ontwikkelt.

VERHAAL: Als je voor het eerst over Kopi Luwak hoort, rijst altijd de vraag – wie heeft deze koffie ontdekt? Tijdens de Nederlandse kolonisatie werd alles van de plantages geoogst en verloren de lokale boeren de kans om zelf koffie te proeven en te verkopen. Zij merkten echter al snel dat er koffiebonen te vinden waren in de ontlasting van de plaatselijke palmmusangs. De plaatselijke bevolking verzamelde de bonen, waste, droogde en roosterde ze voor eigen gebruik. Tot hun verbazing was de smaak van de koffie nog verbluffender dan anders – zo werd deze exotische koffie ontdekt. Aan het einde van de 20e eeuw verspreidde Kopi Luwak zich over de westerse wereld en zorgde voor een ware sensatie.

De voorraad van deze koffie is zeer klein, dus behoort het tot de LIMITED-EDITION lijn.

LAND: Indonesië
REGIO: Midden-Java
BOERDERIJ: Kleine boeren
HOOGTE: 1500 m
SOORT: Typica
PROCES: Luwak
ROOSTERPROFIEL: Dark medium
SMAAKPALET: Chocolade, hazelnoot, karamel

Extra informatie

Land van herkomst

Litouwen

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Specification

Gewicht
0.25 kg
Type koffie

Koffiebonen

Soort koffie

Single-origin

Fabrikant

Coffee Friend

Regio van herkomst koffie

Azië

Roosterniveau

Medium donker

Land van herkomst

Litouwen

EAN

646847408977

Gewicht

250 g

Arabica koffiesoort

Typica

Soort koffiebonen

100% Arabica, Specialty koffie

Bediening & Onderhoud

Waar wordt deze koffie gebrand?

Deze koffie wordt gebrand door onze partners in Litouwen, in een van de beste lokale branderijen.

Voor welke zetmethoden zijn deze koffiebonen geschikt?

Deze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethoden, of het nu gaat om espresso, filterkoffie of rechtstreeks in een kopje zetten.

Zijn dit arabica of robusta bonen?

Dit zijn arabica bonen van de subsoort Typica. Ze zijn verwerkt in het spijsverteringskanaal van Aziatische palmcivets, plaatselijk bekend als “luwak”.

Is deze koffie veilig om te drinken?

Ja, deze koffie is volkomen veilig om te drinken: zodra deze bonen door de palmcivets zijn verteerd, worden ze extra verwerkt en gebrand.

Beoordelingen

0
0 beoordelingen
0%
0%
0%
0%
0%

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Single origin koffiebonen Kopi Luwak, 250 g” te beoordelen