SPECIALE AANBIEDING
SPECIALE AANBIEDING |
Tot -40% op CAPRISETTE Belgique koffiebonen
Koop MEER - bespaar MEER

Over de CAPRISETTE Belgique koffiebonen

Maak kennis met een van de bestsellers van Coffee Friend! Deze in België gebrande melange van koffiebonen uit Brazilië en Honduras wordt gekenmerkt door een intens aroma en een volle body. Eenmaal gezet vult het de kamer met de heerlijke geuren van pure chocolade, zoete karamel en toffee.
OORSPRONG: Brazilië, Honduras
KOFFIESOORT: Koffiemelange (80% arabica / 20% robusta)
ROOSTERPROFIEL: Medium licht
SMAAKTONEN: Pure chocolade, karamel, toffee
AROMA ●●●●●●●●○○
INTENSITEIT ●●●●●●●○○○
FRUITIGHEID ●●●○○○○○○○
Veelgestelde vragen
Als u nog niet zeker weet of het aankopen van een koffieset wel echt de moeite waard is, kunnen onze antwoorden op de meest gestelde vragen u misschien helpen om te beslissen.
Als u een koffieset koopt, kunt u meer koffie kopen voor een lagere prijs en er dus langer van genieten.
In tegenstelling tot de meeste voedingsproducten, heeft koffie niet echt een houdbaarheidsdatum. Fabrikanten geven echter meestal de aanbevolen houdbaarheidsdatum aan - tot dat moment behoudt de koffie zijn aroma en smaak volledig. Dit ligt meestal tussen 12 en 18 maanden na de datum van branding.
Koffie moet op een droge, koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht bewaard worden. Het gebruik van speciale vacuüm-koffiebewaardozen is ook een goed idee - die beschermen uw koffie tegen de effecten van zon, vochtigheid en lucht, en houden deze dus langer vers.
Dat hangt allemaal af van de hoeveelheid koffie die u gebruikt voor het zetten van één kopje. In het algemeen is voor het bereiden van één kopje koffie ongeveer 10 gram koffie nodig. Met 1kg bonen kunt u dus ongeveer 100 kopjes koffie zetten. Als u de neiging heeft om een dubbele portie koffie te gebruiken voor één kopje koffie, kunt u dit aantal halveren.
Houd met de volgende dingen rekening wanneer u koffie kiest:
1. De koffiesoort. Als u op zoek bent naar subtiele smaken, kies dan 100% arabica melanges. Als u een fan bent van intense smaken, ga dan voor arabica en robusta melanges. Als u op zoek bent naar echt uitzonderlijke, gastronomische ervaringen, moet u zeker eens koffie van single-origin proberen.
2. De regio waar de koffie wordt verbouwd. Als u het meest houdt van traditionele koffiesmaken, zijn Zuid-Amerikaanse of Aziatische koffiesoorten zeer waarschijnlijk het meest geschikt voor u. Liefhebbers van fruitige, bessige, exotische tonen zullen niet teleurgesteld worden door koffiesoorten uit Afrika en Midden-Amerika.
3. De verwerkingsmethode. Als u besloten heeft om koffie van één bepaalde herkomst te kopen, moet u niet vergeten rekening te houden met de verwerkingsmethode: droog verwerkte koffie is zoeter en sappiger, terwijl de gewassen methode de bonen fruitigheid, levendigheid en een zekere zuiverheid van smaak geeft.
4. Het niveau van branding. Hoe donkerder de branding van de bonen, hoe dichter hun smaak bij die van de klassieke Italiaanse koffie komt, die gekenmerkt wordt door intensiteit en bitterheid. Hoe lichter de branding, hoe meer fruitige, bessige tonen er in de smaak van de koffie waar te nemen zijn.
5. De smaaktonen. Een koffie kiezen op basis van de overheersende smaaktonen en de smaakbeschrijving is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om een beslissing te nemen. Welke combinatie ziet er op dit moment voor u aantrekkelijke uit: chocolade, cacao en karamel, of bosbessen, zwarte bessen en vanille?