11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Ga met ons mee op koffiepauze in Zuid-Amerika!

 

Zuid-Amerika produceert niet alleen het grootste deel van de koffie die wereldwijd wordt geconsumeerd, maar is de meest favoriete koffiesoort in de wereld. Er is geen twijfel mogelijk: Zuid-Amerikaanse koffie is een echte klassieker onder de vele koffiesoorten die van over de hele wereld afkomstig zijn.

 

  • Perfect voor wie van klassieke koffiesmaken houdt
  • Geen zuurtje! (of niet meer dan een subtiele toets)
  • Geschikt voor verschillende koffiezetmethoden

Smaken van Zuid-Amerikaanse koffie

Zuid-Amerikaanse koffies worden gekenmerkt door een evenwichtige smaak, romigheid en zoetheid. Vaak wordt er gezegd dat ze gewoon "koffieachtig" zijn! In deze koffiesoorten ontwikkelt zich op voortreffelijke wijze het palet van klassieke koffiearoma's dat de liefhebbers van deze drank zo dierbaar is: er zijn smaaktoetsen van chocolade, karamel en noten aanwezig. Als er al een zuurtje in dit soort koffie zit, is het gegarandeerd subtiel en nauwelijks waarneembaar. Laten we een reis maken langs Zuid-Amerikaanse smaken terwijl we genieten van koffie afkomstig uit verschillende landen van deze prachtige regio!

Braziliaanse koffie

Brazilië wordt vaak "het land van de koffie" genoemd - en die naam is zeker verdiend! Dit land is 's werelds grootste producent en exporteur van koffie. De traditionele smaken en aroma's van Braziliaanse koffie zorgen ervoor dat de liefhebbers van deze drank hem steeds weer kopen. Wie kan er immers weerstaan aan een kopje koffie met de zoete smaak van melkchocolade en levendige notentoetsen erin?

Colombiaanse koffie

Koffie uit Colombia - een buurland van Brazilië - wordt gekenmerkt door een levendigere smaak en een vollere body. "Donkere" tonen van pure chocolade, karamel en likeur overheersen hier, terwijl zoete tonen van gedroogd fruit en zelfs onverwachte toetsen van tropisch fruit van tijd tot tijd ook kunnen worden waargenomen. Trouwens, als u Colombiaanse specialiteitskoffie wilt proberen, bereid u dan maar voor op een verrassing: het smaakpalet kan onder geen enkele catergorie worden ondergebracht. Maar dat maakt het des te interessanter, nietwaar?

Peruaanse koffie

De schat van Peruaanse koffie is veel moeilijker te vinden. Op de bergen van de Peruaanse Andes groeit slechts een kleine hoeveelheid koffie - wat het voor echte fans van deze unieke drank des te spannender maakt. De smaak is evenwichtig en zoet, terwijl de textuur uitzonderlijk zacht is. Tonen van chocolade en honing zijn levendig te proeven, terwijl ook enkele subtiele citrustoetsen uw smaakpapillen kunnen verrassen.

Vaak gestelde vragen

Weet u nog steeds niet zeker of u de smaak van Zuid-Amerikaanse koffie lekker vindt? Vind u het moeilijk om te beslissen of u eerst Braziliaanse, Colombiaanse of Peruviaanse koffiebonen moet proberen? Kijk dan eens naar de veelgestelde vragen over Zuid-Amerikaanse koffie - ze kunnen u helpen bij het nemen van uw uiteindelijke beslissing.

Het traditionele palet van koffiesmaken omvat tonen van chocolade, karamel en noten, terwijl toetsen van fruit - of de zogenaamde zurigheid - zelden worden aangetroffen. De eerste zijn het soort smaken dat door koffiedeskundigen "koffieachtig" wordt genoemd. Deze smaken overheersen vooral in Zuid-Amerikaanse koffiesoorten (hoewel er ook uitzonderingen zijn).

De Braziliaanse koffie wordt gekenmerkt door het typische smaakprofiel van Zuid-Amerikaanse variëteiten. Wij raden u aan de speciale koffie "Brazil Santa Luzia" eens te proberen - u vindt hem in ons koffieassortiment. De goed uitgebalanceerde drank combineert zoete tonen van melkchocolade en karamel, terwijl het subtiele aroma van rijp fruit hem een verfrissende kwaliteit geeft.

Zuid-Amerikaanse koffiesoorten zijn bijzonder universeel, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende zetmethodes. Zowel espressomachines als filterkoffiezetapparaten geven hun smaak even goed weer. Vergeet echter niet om bij de koffiekeuze rekening te houden met de brandingsgraad en de aanbevolen zetmethode!

Een echte koffiekenner is altijd op zoek naar iets uitzonderlijks en unieks - dat is precies wat Coffee Friend's limited-edition specialty koffie "Colombia Geisha" is. De heerlijke noten van tropische kiwi's en jasmijn spelen hier de hoofdrol. Ze worden vergezeld door de traditionele smaak van honing.

Bijna alle koffiesoorten die Coffee Friend verkoopt, zijn geschikt voor koffiezetapparaten (tenzij in de beschrijving wordt aangegeven dat er filterkoffie wordt aanbevolen). Als u geïnteresseerd bent in melanges met Zuid-Amerikaanse koffie, raden wij de zeer populaire "Caprissimo Fragrante" aan, die perfect is voor een alledaags kopje, of de luxe single-origin koffiebonenmelange genaamd "Parallel 36". Liefhebbers van speciale koffie zullen genieten van "Brazil Santa Luzia", een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Coffee Friend, waar onze klanten al verliefd op zijn geworden.