AANBIEDING VAN DE MAAND
Koop er 1, krijg er 1 GRATIS
Koop er 1, krijg er 1 GRATIS

Ga met ons mee op koffiepauze in Zuid-Amerika!

 

Zuid-Amerika produceert niet alleen het grootste deel van de koffie die wereldwijd wordt geconsumeerd, maar is de meest favoriete koffiesoort in de wereld. Er is geen twijfel mogelijk: Zuid-Amerikaanse koffie is een echte klassieker onder de vele koffiesoorten die van over de hele wereld afkomstig zijn.

 

  • Perfect voor wie van klassieke koffiesmaken houdt
  • Geen zuurtje! (of niet meer dan een subtiele toets)
  • Geschikt voor verschillende koffiezetmethoden

Smaken van Zuid-Amerikaanse koffie

Zuid-Amerikaanse koffies worden gekenmerkt door een evenwichtige smaak, romigheid en zoetheid. Vaak wordt er gezegd dat ze gewoon "koffieachtig" zijn! In deze koffiesoorten ontwikkelt zich op voortreffelijke wijze het palet van klassieke koffiearoma's dat de liefhebbers van deze drank zo dierbaar is: er zijn smaaktoetsen van chocolade, karamel en noten aanwezig. Als er al een zuurtje in dit soort koffie zit, is het gegarandeerd subtiel en nauwelijks waarneembaar. Laten we een reis maken langs Zuid-Amerikaanse smaken terwijl we genieten van koffie afkomstig uit verschillende landen van deze prachtige regio!

Braziliaanse koffie

Brazilië wordt vaak "het land van de koffie" genoemd - en die naam is zeker verdiend! Dit land is 's werelds grootste producent en exporteur van koffie. De traditionele smaken en aroma's van Braziliaanse koffie zorgen ervoor dat de liefhebbers van deze drank hem steeds weer kopen. Wie kan er immers weerstaan aan een kopje koffie met de zoete smaak van melkchocolade en levendige notentoetsen erin?

Colombiaanse koffie

Koffie uit Colombia - een buurland van Brazilië - wordt gekenmerkt door een levendigere smaak en een vollere body. "Donkere" tonen van pure chocolade, karamel en likeur overheersen hier, terwijl zoete tonen van gedroogd fruit en zelfs onverwachte toetsen van tropisch fruit van tijd tot tijd ook kunnen worden waargenomen. Trouwens, als u Colombiaanse specialiteitskoffie wilt proberen, bereid u dan maar voor op een verrassing: het smaakpalet kan onder geen enkele catergorie worden ondergebracht. Maar dat maakt het des te interessanter, nietwaar?

Peruaanse koffie

De schat van Peruaanse koffie is veel moeilijker te vinden. Op de bergen van de Peruaanse Andes groeit slechts een kleine hoeveelheid koffie - wat het voor echte fans van deze unieke drank des te spannender maakt. De smaak is evenwichtig en zoet, terwijl de textuur uitzonderlijk zacht is. Tonen van chocolade en honing zijn levendig te proeven, terwijl ook enkele subtiele citrustoetsen uw smaakpapillen kunnen verrassen.

Vaak gestelde vragen

Weet u nog steeds niet zeker of u de smaak van Zuid-Amerikaanse koffie lekker vindt? Vind u het moeilijk om te beslissen of u eerst Braziliaanse, Colombiaanse of Peruviaanse koffiebonen moet proberen? Kijk dan eens naar de veelgestelde vragen over Zuid-Amerikaanse koffie - ze kunnen u helpen bij het nemen van uw uiteindelijke beslissing.