11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Lekkernijen

Koffie en chocolade zijn een schijnbaar eenvoudige maar moeilijk te matchen combinatie van smaken, die elkaar perfect aanvullen.

Lekkernijen

De chocolade heeft een grijzige kleur – wijst dit erop dat de chocolade bedorven is?

Kwaliteitschocolade is uiterst gevoelig voor de veranderingen van de temperatuur.…
Meer informatie

Kwaliteitschocolade is uiterst gevoelig voor de veranderingen van de temperatuur. Bij een temperatuur van 18 °C of hoger begint de chocolade te smelten en dit induceert de vorming van cacaoboterkristallen. Door dit natuurlijke proces raakt de chocolade bedekt met grijs gekleurde resten, maar de kwaliteit wordt nog steeds goed geacht en de smaak van de chocolade wordt er niet door beïnvloed. Hoe groter de temperatuurschommelingen zijn, hoe waarschijnlijker het is dat de chocolade van kleur verandert. Dit is vooral zichtbaar in de zomer, wanneer binnenshuis airconditioners gebruikt worden of wanneer om smelten te voorkomen de chocolade in de koelkast bewaard wordt en er dan weer uitgehaald wordt om op kamertemperatuur te komen.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat is het verschil tussen pure, melk en witte chocoladebestanddelen?

Pure chocolade (zonder toevoegingen) wordt gemaakt van cacaomassa, cacaoboter, suiker…
Meer informatie

Pure chocolade (zonder toevoegingen) wordt gemaakt van cacaomassa, cacaoboter, suiker en emulgatoren. Aan melkchocolade worden magere melkpoeder en melkvet toegevoegd. Witte chocolade daarentegen bevat helemaal geen cacao. Hij wordt gemaakt van suiker, cacaoboter, mager melkpoeder en een emulgator.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat maakt Galler chocolade bijzonder?

Galler chocolade wordt sinds 1976 gemaakt en wordt beschouwd als…
Meer informatie

Galler chocolade wordt sinds 1976 gemaakt en wordt beschouwd als een van de beste chocolades in heel België. Het succes van deze chocolade, zowel in België als in de rest van de wereld, is te danken aan zijn producten van hoge kwaliteit, zijn exclusieve recepten en zijn verantwoordelijke manier van zaken doen. Alle grondstoffen voor Galler chocolade worden volgens de Fairtrade normen gekocht - tegen een competitieve prijs en alleen van die cacaoplantages die de mensenrechten respecteren. De recepten van Galler chocolade vallen op door hun uitzonderlijke combinaties. Ze bevatten geen palmolie en de hoeveelheid suiker is beperkt tot het minimum dat nodig is om een goede consistentie te verkrijgen. Het assortiment is zorgvuldig uitgekozen en heeft zijn weg al gevonden naar de harten van onze klanten. Voor het dagelijkse dessert - chocoladerepen met verschillende vullingen (pistachenoten, noten, enz.), voor een koffiepauze met collega's - chocoladetabletten (75 - 85% pure chocolade, limoen en pure chocolade of combinaties van framboos en witte chocolade). Voor verjaardagen, Kerstmis, Valentijnsdag of gewoon als geschenk zonder speciale gelegenheid - de altijd favoriete Galler sets. We hebben één unieke eigenschap van Galler chocolade opgemerkt - klanten komen altijd terug om hem opnieuw te kopen...

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe kun je bepalen of de chocolade van goede kwaliteit is?

Kwaliteitschocolade heeft altijd een beetje glans. Vooral als het om…
Meer informatie

Kwaliteitschocolade heeft altijd een beetje glans. Vooral als het om pure chocolade gaat. Hoe matter de chocoladereep lijkt te zijn, hoe meer suiker hij bevat. Een andere manier om kwaliteitschocolade te herkennen zonder hem te proeven is door een stuk te breken. Als je een chocolade van hoge kwaliteit gekocht of cadeau gekregen hebt, moet hij in grote stukken breken en bijna niet verkruimelen. Een ander kenmerk van kwaliteitschocolade is de oplosbaarheid. Door de natuurlijke oliën die hij bevat, smelt chocolade snel als je hem in de handen houdt, maar als hij in de mond zit wordt hij stroperiger en laat rijke, lang aanhoudende smaken achter. Je moet bij het proeven van chocolade niet veel zoetheid of bitterheid voelen. Deze smaken moeten samen in evenwicht zijn. Als het om donkere chocolade gaat - kan de kwaliteit ervan onderscheiden worden door de bitterheid, zoetheid en lichte fruitigheid die zich met elkaar vermengen als je de chocolade in de mond stopt.

Was het nuttig?
Toon minder