11+ jaar ervaring | > 1 miljoen tevreden klanten | 200 000+ kg koffie per jaar

Redbeans

Prijs
Merken
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Filter 
Sorteer
Filter 

Toont alle 3 resultaten

Hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt?

Cafeïne - is een in water oplosbare stof, dus de…
Meer informatie

Cafeïne - is een in water oplosbare stof, dus de extractie ervan uit koffie is heel eenvoudig en natuurlijk. Groene (ongebrande) koffiebonen worden geweekt. Daarvoor wordt stoom en water gebruikt. Later blijft met behulp van actieve koolfilters de cafeïne in het water en worden de gedroogde bonen geroosterd. Het eindresultaat kan echter nog een klein beetje cafeïne bevatten - tot 0,1 pct. (3mg). Het is belangrijk te vermelden dat cafeïne zelf smaak- en geurloos is. De extractie ervan uit koffie heeft dus geen noemenswaardig effect op de smaak. Wie op zoek is naar zijn favoriete cafeïnevrije koffie moet het volgende weten - net als alle andere koffiesoorten kunnen ze in verschillende landen verbouwd worden, van verschillende soorten zijn of een verschillende brandingsgraad hebben.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe kies je gemalen koffie?

Bij het kiezen van gemalen koffie is het raadzaam te…
Meer informatie

Bij het kiezen van gemalen koffie is het raadzaam te bedenken wat je ervan verwacht en op welke manier hij gezet zal worden. Elke koffie heeft unieke smaken, aroma's en afhankelijk van de koffiesoort, de mate van branding, de verwerking en het zetten kan hij verschillende kleuren onthullen. Voor overgiet-koffie is het bijvoorbeeld aan te bevelen om medium gebrande en medium gemalen koffie te gebruiken omdat deze gemalen koffies makkelijker bezinken en de temperatuur van het ingeschonken water ze niet verbrandt. Als gemalen koffie echter gebruikt wordt met een espressomachine of met een koffiepers, kun je fijner gemalen koffie kiezen. Bij het zetten van koffie op deze manieren wordt druk gebruikt, wat betekent dat het hete water vrij snel door samengeperste gemalen koffie wordt geperst, maar zich toch aroma's en smaken toeëigent. Opgemerkt moet worden dat bij het maken van dranken van gemalen koffie, hoe heter het water - hoe meer bitterheid het in de drank zal creëren. Ook geldt dat hoe fijner de maling is, hoe langzamer het water er doorheen sijpelt waardoor de koffie intenser, geuriger en sterker van smaak zal zijn. Als je aarzelt welke koffie uit de beschikbare selectie het beste is voor de koffiezetmethode die jouw voorkeur heeft, helpen onze medewerkers je altijd bij het uitzoeken, telefonisch of in de dichtstbijzijnde winkel.

Was het nuttig?
Toon minder

Waarom verschillen de prijzen van koffiecapsules van verschillende producenten/ Is het de moeite waard goedkopere alternatieven voor capsules te zoeken?

De prijs van de koffiecapsules hangt af van verschillende factoren.…
Meer informatie

De prijs van de koffiecapsules hangt af van verschillende factoren. Ten eerste - de koffiesoort en de kwaliteit ervan. Hoe hoger de kwaliteit, hoe zeldzamer, interessanter hij is - hoe hoger de prijs. Ook moet aandacht besteed worden aan de kwaliteit van de capsules en waarvan ze gemaakt zijn. Momenteel zijn de duurdere koffiecapsules die van biologisch afbreekbaar plastic gemaakt zijn ("zijn milieuvriendelijk"). In de gemiddelde prijscategorie vind je "door de tijd beproefde" en door de klant geprefereerde, vanwege de verhouding kwaliteit en prijs, koffiecapsules. Natuurlijk zijn er ook bijzonder goedkope alternatieven op de markt. Tijdens het koffiezetten kunnen ze echter in sommige gevallen stuk gaan. Dit kan niet alleen de smaak van de koffie beïnvloeden, maar ook de werking van de koffiemachine. De achtergebleven restjes koffiecapsules kunnen ernstige schade aanrichten. Helaas geldt in dit geval de garantie van de onderhoudsvoorwaarden niet.

Was het nuttig?
Toon minder

Bevatten koffiecapsules oploskoffie?

Of koffiecapsules al dan niet met oploskoffie gevuld zijn hangt…
Meer informatie

Of koffiecapsules al dan niet met oploskoffie gevuld zijn hangt af van de producent en de soort drank. Meestal wordt het niet gebruikt voor zwarte koffiedranken terwijl koffiecapsules voor dranken met melk wel oploskoffie kunnen bevatten.

Was het nuttig?
Toon minder

Welke koffiecapsules zijn geschikt voor mijn koffiezetapparaat?

Alvorens koffiecapsules te kopen is het belangrijk te weten voor…
Meer informatie

Alvorens koffiecapsules te kopen is het belangrijk te weten voor welke koffiemachine ze gebruikt zullen worden. We bieden twee soorten koffiecapsules aan - Dolce Gusto en Nespresso. Deze benamingen geven de vorm van de capsules aan. Deze informatie vind je op onze webpagina onder elke beschrijving van de koffiecapsules.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoeveel kopjes koffie kunnen uit 1 kg koffiebonen gemaakt worden?

Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12…
Meer informatie

Een portie koffie wordt meestal gemaakt van 8 tot 12 g koffie, dus uitgaande van het gemiddelde kunnen uit 1 kg ongeveer 100 kopjes koffie gemaakt worden. Deze berekening kan verschillen naargelang de gekozen koffiesterkte, d.w.z. de hoeveelheid gemalen koffie.

Was het nuttig?
Toon minder

Heeft het branden invloed op de koffiesmaak?

Bij het kiezen van koffie is het raadzaam om op…
Meer informatie

Bij het kiezen van koffie is het raadzaam om op de brandingsgraad te letten. Deze stap in de verwerking van de bonen is heel belangrijk en kan de smaken onthullen en in evenwicht brengen of ze verpesten. Kies licht gebrande koffie als je de echte smaak uit de natuur wilt proberen. Meestal worden licht gebrande bonen van hoge kwaliteit gebruikt, om al hun fijnste kwaliteiten te benadrukken en naar voren te brengen. Medium sterk gebrande koffie is erg populair in blends, als het de bedoeling is de smaak van verschillende soorten of bonen die in verschillende streken verbouwd worden in evenwicht te brengen. Donker branden kan een donkere kleur en chocoladeachtige bitterheid opleveren en is daarom vooral geschikt voor Italiaanse, Belgische en Franse koffiemelanges. Donker gebrande koffie moet echter niet verward worden met verbrande koffiebonen. Zeer vette en stekende koffiebonen hebben niets gemeen met donkere brandingen van hoge kwaliteit. Dit soort producten kun je voor een heel lage prijs vinden, maar de smaak zal niet zo aangenaam zijn.

Was het nuttig?
Toon minder

Welke invloed heeft de herkomst van de koffie?

Het is belangrijk te vermelden dat de beste omstandigheden voor…
Meer informatie

Het is belangrijk te vermelden dat de beste omstandigheden voor het verbouwen van koffie in de buurt van de evenaar liggen, daarom is het aantal landen waar je koffieplantages kunt vinden - zeer beperkt. Dit gebied wordt de "Koffiegordel" genoemd. Door de eigenaardigheden van bodem en klimaat zijn de plaatselijke boeren echter geneigd de meest opbrengstgevende plantensoorten te kiezen (er zijn ongeveer 150 Arabica soorten in de wereld, Robusta - ongeveer 50). Om deze reden is koffie in elke streek heel verschillend. Koffie afkomstig uit verschillende Amerikaanse streken heeft bijvoorbeeld de neiging een tamelijk universele smaak te hebben. De meeste hebben weinig zuurheid (fruitigheid), de overheersende smaken zijn nootachtig, mogelijk smaak je een lichte bitterheid en bloemenaroma's. Het is ook belangrijk te vermelden dat het grootste deel van de hele wereldkoffie in Brazilië wordt verbouwd, daarom wordt de koffie uit dat land als een klassieke smaakstandaard beschouwd. Koffie die in Afrikaanse streken wordt verbouwd is fruitiger, de smaak kan een zachtere of sterkere zuurgraad hebben. Deze koffie heeft een gemiddelde intensiteit en valt vooral in de smaak bij koffieexperts. De rijkst smakende koffie uit deze streek komt vaak uit Ethiopië, dus om kennis te maken met de smaken van deze streek kies je koffie uit dit land. Intussen is de koffie die in Azië verbouwd wordt meestal de "zwaarste". Als deze koffie gezet is heeft hij een donkere, intense kleur en de nasmaak is lang voelbaar. Overheersende tonen - chocolade, kruiden en ze kunnen zelfs aarde- of houtaroma's hebben. Koffie uit Sumatra bijvoorbeeld heeft door zijn streek van herkomst, maar ook door de speciale plaatselijke verwerking, bijna geen zuurgraad. Bruine suiker, kaneel en karamel zijn in deze koffiesoort voelbaar. Als je de voorkeur geeft aan een klassieke koffiesmaak - kan koffie uit Sumatra je startpunt worden op de reis om kennis te maken met kwaliteitskoffie.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe herken je koffie van hoge kwaliteit?

De koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand.…
Meer informatie

De koffie van de hoogste kwaliteit is meestal licht gebrand. Bijgevolg zullen zijn kleurtonen altijd lichtbruin zijn. Bonen van hoge kwaliteit zullen een klassieke vorm hebben, gezond, zonder noemenswaardige beschadigingen. Het aroma zal altijd aangenaam zijn en lijken op natuurlijke, in de natuur bestaande geuren - bloemen, vruchten, hout, aarde. Terwijl bonen van lage kwaliteit olieachtig zijn, vochtig zijn en schimmelgeur kunnen hebben. Verbrande bonen worden ook als koffie van lage kwaliteit beschouwd. Ze hebben een doordringende smaak, niet alleen na het openen van de verpakking, maar ook na het zetten van de koffie. Alleen bij koffie van lage kwaliteit zijn bitterheid en onaangename zuurheid tegelijk voelbaar. Deze, tijdens de verwerking ontwikkelde zuurheid, heeft niets te maken met de fruitige zuurheid van limoen, framboos, veenbes of andere vruchten en bessen.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat maakt specialty koffiebonen uitzonderlijk?

Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden…
Meer informatie

Koffiebonen die door de American coffee association gecertificeerd zijn, worden specialty coffee genoemd. Dit keurmerk wordt toegekend aan koffiebonenproducenten die zorgen voor een hoge kwaliteit van de groei van de koffiebonen, van de oogst, van de verwerking, en op het eind resulteren in goed uitgebalanceerde smaken en aroma's. Deze soort koffiebonen zal altijd de juiste vorm hebben, droog zijn (niet olieachtig) en geurig. Deze koffiecategorie omvat alleen de koffie die een score van meer dan 80 punten heeft behaald. "Ethiopië Burtukaana" wordt bijvoorbeeld beoordeeld met 88 punten, en "Kenia Kariru" met 87,5 punten. Specialty koffie kan ook een limited edition zijn, in bijzondere omstandigheden verbouwd, verzameld en verwerkt. Een van deze koffiesoorten "Kivu" is uniek in die zin dat hij alleen bij het Kivu meer, in de democratische republiek Congo, wordt verbouwd. Een andere koffie die opvalt door zijn buitengewone groeiplaats heet "Blue mountain". De koffiebonenstruiken ervan groeien in een bergachtig gebied, vandaar dat het oogsten ervan uiterst moeilijk is. Bovendien wordt de status van "blue mountain" alleen gegeven aan koffie die op 910 m en hoger boven de zeespiegel groeit. Doordat hij in deze omstandigheden groeit, blinkt deze koffie uit door zijn uitzonderlijke smaak en wordt hij zeer gewaardeerd door koffieliefhebbers. Vanwege de unieke manier waarop de koffiebonen verwerkt worden, wordt "Kopi Luwak" beschouwd als een van de duurste koffiesoorten ter wereld. Deze koffie geeft meer om fair trade en dierenmishandelingsvrije handelscertificaten dan om andere kwaliteitsvalidaties. Zo wordt "Kopi Luwak" zelfs zonder de hoogste beoordeling een speciale, limited edition koffie genoemd.

Was het nuttig?
Toon minder

Wat is arabica en robusta?

Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica-koffiebonen hebben de neiging…
Meer informatie

Zowel Arabica als Robusta zijn koffieboonsoorten. Arabica-koffiebonen hebben de neiging intenser van smaak te zijn, fruitiger, en hebben een van nature zoete smaak. Terwijl Robusta koffiebonen bitterder zijn en tot 2 keer meer cafeïne bevatten. Door het hoge cafeïnegehalte hebben schadelijke plagen de neiging om geen schade aan Robusta-bonen te veroorzaken, zodat ze gemakkelijker te verbouwen zijn. Arabicakoffie is bijzonder populair. Maar nu wordt vaker dan vroeger Robusta aan koffiebonenmengsels toegevoegd. Als ze goed uitgebalanceerd zijn, kunnen deze twee koffieboonsoorten een geweldige koffie opleveren, vol met gebrande karamel of zwarte chocolade bitterheid smaak, donkere kleur en een drankje dat bijzonder goed samengaat met melk.

Was het nuttig?
Toon minder

Hoe kies je koffiebonen uit?

Om je favoriete koffie te vinden, moet je jezelf de…
Meer informatie

Om je favoriete koffie te vinden, moet je jezelf de volgende vraag stellen - welke koffie vind ik het lekkerst? Geef je de voorkeur aan een lichte, maar fruitige zurigheid of aan een sterke, misschien een beetje bittere smaak? Of geef je misschien de voorkeur aan gewoon een goede en eenvoudige kop zwarte koffie? Of drink je hem met melk? Het is belangrijk te vermelden dat de smaak van koffie beïnvloed wordt door een paar factoren:

  • KOFFIEBOONSOORT: Arabica is zachter, wat zoeter, geuriger. Terwijl melanges met Robusta bitterder, harder zijn en meer cafeïne bevatten.
  • LAND VAN HERKOMST: Afhankelijk van het land van herkomst kunnen de overheersende smaken en aroma's in koffie verschillen. Een eervolle plaats in de koffiewereld wordt ingenomen door koffiemelanges. Daarin proberen producenten de beste combinaties van verschillende koffiebonen te vinden en, met de juiste keuze van brandingsomstandigheden, een evenwichtige smaak te verkrijgen.
  • ROOSTERING: Licht roosteren helpt om de natuurlijke koffiesmaak te behouden - zachte fruitigheid, geur en lichtbruine koffieboontonen. Hoe sterker de koffiebonen gebrand worden, hoe donkerder, sterker en bitterder de koffiesmaak wordt.
Als het echter moeilijk is koffie te kiezen op basis van de informatie in de beschrijving, kun je altijd onze fysieke winkels bezoeken. We veranderen voortdurend de koffie die we aan onze klanten aanbieden, dus elke maand kun je proeven en vertrouwd raken met verschillende koffieboonsoorten.

Was het nuttig?
Toon minder