INTERNATIONALE KOFFIEDAG
INTERNATIONALE KOFFIEDAG
Trustpilot

Philips Senseo koffiezetapparaten

Filters

Show:

Filters
Prijs
Merken
Soort
Koffiebonenreservoir
Soort bediening
Smart app
Opgeslagen gebruikersprofielen
Type koffie
Regio van herkomst koffie
Roosterniveau
Koffiefunctie
Soort koffiebonen
Bereidbare recepten
Gebruik van koffiemachines
Capsules geschikt voor
Type melksysteem
Type koffiemachine
Type
Soort koffie
Type de moulin à café
Type koffiemolen
Bouw van de koffiemolen
Geschikt voor
Voor
Serie
Serie
Hoeveelheid
Merken
Ingebouwde koffiemolen
Aantal drankjes
Capaciteit van de moka koffiepot
Houdt warmte vast gedurende
Portiekeuze voor koffie met melk
Portieselectie voor zwarte koffie
Methode van decaffeïneren
Capaciteit
Door de gebruiker aangemaakte recepten
Soort
Soort
Soort
Arabica koffiesoort
Drankenrecept
PID temperatuurregelaar
Soort chocolade
Cycli
Drukmeter
Dranken met melk
Portiegrootte
Scherm
Functies
Aantal bonenreservoirs
Watertank
Koffiecapsule bevat
Heetwaterpijp
Kopjesverwarmer
Extra kenmerken
Melkreservoir
Eigenschap
Proces
Aantal producten in de set
Soort
Soort
SCA-score
Acties

Philips Senseo Koffiemachines

De Philips Senseo koffiemachines werden in 2001 geïntroduceerd en het duurde niet lang voordat ze een echte trend waren. Vandaag de dag worden ze in heel Europa gebruikt en nemen ze een respectabele positie in op de markt van moderne koffiemachines. Heerlijke koffie die gemakkelijk wordt gezet, een schone en ongecompliceerde bereiding, eenvoudig onderhoud, compacte afmetingen, een prachtig ontwerp en een prijs die vrijwel iedereen kan betalen – dat zijn de kwaliteiten waardoor de Senseo in 2008 totaal 20 miljoen verkochte machines heeft bereikt!

Philips Senseo koffiemachines: Hoe werken ze?

Dit zetsysteem, dat is ontwikkeld door de Nederlandse bedrijven Philips en Douwe Egberts, is echt uniek. Dat komt omdat het dranken bereidt met behulp van koffiepads. Koffiepads zijn papieren zakjes met gemalen koffie erin. Om een kopje heerlijke koffie te zetten, hoeft u alleen maar water in uw padmachine te doen, er een koffiepad in te leggen en op een knop te drukken. Dat is het: nu kunt u genieten! Doordat de zetdruk tijdens de bereiding een paar bar bereikt, wordt de resulterende drank bedekt met een lichte crèmelaag. Het resultaat is een drank die het midden houdt tussen filterkoffie (vanwege de lichte consistentie) en een echte espresso van 9 bar (door de crèmelaag).

Wat is het geheim achter het succes van het Philips Senseo zetsysteem?

Laten we de redenen achter de opvallende populariteit van de Philips Senseo koffiemachines eens van dichtbij bekijken. Hoe hebben ze precies de harten veroverd van miljoenen koffieliefhebbers over de hele wereld?

Heerlijke koffie in enkele seconden gezet. Om te beginnen is het zetten van padkoffie heel eenvoudig: u hoeft alleen maar een pad in uw Senseo machine te plaatsen en op een knop te drukken. Het kost u maar een paar seconden, zodat u meer tijd heeft om achterover te leunen en te genieten van een heerlijk kopje koffie!

Netheid. Als u geobsedeerd bent door het schoonhouden van uw aanrecht, dan is dit de perfecte koffiezetmethode voor u! U hoeft zich geen zorgen meer te maken over gemalen koffie die per ongeluk is gemorst, of over gebruikt koffiedik dat moet worden opgeruimd. Met Senseo wordt uw koffie veilig verpakt in een papieren pad. Het enige wat u na het zetten hoeft te doen, is de gebruikte koffiepad weggooien. Geen gedoe meer! 

Eenvoudig onderhoud. Senseo koffiemachines zijn ook zeer gemakkelijk te onderhouden. Het dagelijks onderhoud beperkt zich tot het vullen van de koffiemachine met water en het weggooien van de gebruikte koffiepads. Ook het ontkalken van uw Senseo machine moet af en toe gebeuren, maar ook dat is heel eenvoudig. Hier vindt u enkele goede ontkalkers die geschikt zijn voor padkoffiemachines.

Compact formaat en aantrekkelijk ontwerp. Compactheid is een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen tegenwoordig kiezen voor padkoffiemachines. Ze besparen kostbare ruimte en passen makkelijk op het kleinste aanrecht. Niet alleen dat, maar deze apparaten zien er ook zeer stijlvol uit en zullen zeker in elke keuken passen. 

Betaalbare prijs. Aantrekkelijke prijzen zijn natuurlijk ook belangrijk. Een koffiemachine dat niet meer dan enkele tientallen euro’s kost, is een uitstekende oplossing voor wie van heerlijke koffie wil genieten zonder de bankrekening te plunderen.

Senseo Koffiemachines: Welk model moet u kiezen?

Bent u er al van overtuigd dat een padkoffiemachine de juiste keuze is voor u? Zo ja, laten we het dan eens hebben over de modellen die worden aangeboden. U kunt kiezen uit een aantal verschillende: 

Philips Senseo “Original Plus CSA210”. Dit is een klassieke padkoffiemachine met een ontwerp dat typisch is voor de eerste Senseo apparaten op de markt. Er zijn een paar verschillende kleuren beschikbaar: u kunt kiezen uit grijs, zwart en wit. Dankzij de ingebouwde Coffee Boost technologie zijn de dranken die in dit apparaat worden bereid nog geuriger dan die van voorgaande modellen. Een ander element dat deze padkoffiemachinelijn onderscheidt van de rest is de nieuwe Intensity Select functie. Met een simpele druk op de knop kunt u het kopje koffie minder sterk of juist intenser maken. Dit model is ook milieuvriendelijk: als uw koffie eenmaal gezet is, schakelt de machine automatisch uit en het helpt u dus energie te besparen. Bovendien is het gemaakt van gerecycled plastic. 

Philips Senseo “Quadrante”. Duizenden koffieliefhebbers zijn al voor dit model gevallen! Wat de Quadrante zo bijzonder maakt, is zijn waterreservoir, dat twee keer zo groot is als dat van andere Senseo apparaten. Terwijl de Original lijn een waterreservoir heeft met een inhoud van 0,7 L, heeft de Quadrante een inhoud van maar liefst 1,2 L. Het is een uitstekende oplossing voor degenen die graag meerdere kopjes lekkere padkoffie achter elkaar drinken, maar ook voor degenen die deel uitmaken van een grote familie van padkoffiefans. Bovendien beschikt dit model over een in hoogte verstelbaar plateau met drie verschillende standen, zodat u koffie kunt serveren in zowel kleine kopjes als hoge glazen. De kenmerkende vierkante vorm van de Quadrante machines zorgt ook voor veel fans.                                                      

Enkele extra’s die u naast uw Senseo apparaat wilt aankopen

Voor een echt voortreffelijk kopje koffie zijn er misschien wat extra’s nodig, dus het is een goed idee om van tevoren na te denken over een aantal dingen die u mogelijk in huis wilt halen:

Koffiepads. Deze zijn natuurlijk absoluut onmisbaar: zonder kunt u uw padkoffiemachine niet gebruiken. Gelukkig heeft Coffee Friend een heleboel verschillende koffiepads in de aanbieding. Kies uit enkele van ‘s werelds bekendste merken, zoals JDE, Charles Liégeois en Coffee Premium. U vindt vast wel iets dat bij uw smaak past. Houd er wel rekening mee dat het aantal koffiepads in de verschillende verpakkingen sterk verschilt: van 8 tot maar liefst 100 stuks!

Let er ook op dat u koffiepads niet verwart met koffiepods! Deze laatste kunnen alleen worden gebruikt in podkoffiemachines en halfautomatische apparaten. Ze zijn kleiner en de koffie die erin zit is aangestampt: koffiepods zijn ontworpen voor de espresso-zetmethode, wat ook de reden is waarom de meeste koffiepodverpakkingen zijn voorzien van de afkorting E.S.E. (Easy Serving Espresso).

Melkopschuimers. Senseo koffiemachines zetten gewone zwarte koffie en zijn niet uitgerust met melksystemen. U kunt echter pads kopen met daarin gemalen koffie gemengd met melkpoeder. Met één druk op de knop zet u dan koffie met melk (zie bijvoorbeeld deze SENSEO® “CAFÉ LATTE” koffiepads). Als u echter een groot liefhebber bent van koffierecepten met melk, dan kunt u overwegen om een melkopschuimer aan te kopen. Er zijn zowel manuele als automatische melkopschuimers verkrijgbaar.

Kopjes. Natuurlijk, de kans is groot dat u al een paar kopjes in uw kast heeft staan, maar bij een nieuwe koffiemachine hoort natuurlijk ook een nieuw koffiekopje, toch? Het assortiment van Coffee Friend omvat tal van prachtige kopjes die uw koffie ongetwijfeld nog lekkerder zullen maken. We raden u aan om ook eens te kijken naar onze selectie thermosbekers en thermosflessen: met deze exemplaren kunt u overal heerlijke padkoffie mee naartoe nemen.

We hopen dat we u hebben geholpen om meer te weten te komen over de Senseo apparaten en dat u heeft kunnen beslissen of dit de juiste keuze is voor u!

Meer informatie