AANBIEDING VAN DE MAAND
AANBIEDING VAN DE MAAND
AANBIEDING VAN DE MAAND
AANBIEDING VAN DE MAAND
Left time
 • 00

  Days

 • 00

  Hours

 • 00

  Min.

 • 00

  Sec.

AANBIEDING VAN DE MAAND
Wereldwijde verzending & gratis retourneren

vanaf €39 tot bij u thuis

9.3/10 klantbeoordeling

voor service en kwaliteit

1 mln.+ tevreden klanten

over de hele wereld

150+ koffie-professionals

staan klaar om u te helpen

Aanbieding van de maand
Charles Liégeois "Venezia" Koffie sets

Koop meer en geniet langer van heerlijke koffie terwijl u minder betaalt.

Tijdelijke aanbieding
 • 00

  D.

 • 00

  u.

 • 00

  Min.

 • 00

  Sec.

Over de Charles Liégeois "Venezia" koffiebonen

"Charles Liégeois ""Venezia"" Koffie sets"

Gebrand door Charles Liégeois in België, "Venezia" combineert koffiebonen die afkomstig zijn uit 3 verschillende regio's: Sumatra, Guatemala en Brazilië. Deze 100% arabica melange zal u aangenaam verrassen met een intens aroma, een volle body en subtiele, natuurlijk zoete smaken. In het kopje koffie worden tonen van chocolade, amandelen en geroosterd granen onthuld.

 

OORSPRONG

Sumatra, Guatemala, Brazilië

KOFFIESOORT

100% arabica bonenmelange

BRANDNIVEAU

Medium

SMAAKPALET

Chocolade, Amandelen, Geroosterde granen

Vaak gestelde vragen

Als u nog twijfelt of een koffieset kopen echt de moeite waard is, kunnen onze antwoorden op de meest gestelde vragen u misschien helpen beslissen.

Als u een koffieset koopt, kunt u meer koffie kopen voor een lagere prijs en er dus langer van genieten.

In tegenstelling tot de meeste voedingsproducten, heeft koffie niet echt een houdbaarheidsdatum. Fabrikanten geven echter meestal de aanbevolen houdbaarheidsdatum aan - tot dat moment behoudt koffie zijn aroma en smaak volledig. Over het algemeen ligt deze datum tussen 12 en 18 maanden na de branddatum.

Koffie moet worden bewaard op een droge, koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Het gebruik van speciale vacuüm koffie-oplagdozen is ook een goed idee - deze beschermen uw koffie tegen de effecten van zon, vochtigheid en lucht, waardoor de koffie langer vers blijft.

Het hangt allemaal af van de portie koffie die u gebruikt bij het zetten van één enkel kopje. In het algemeen is voor het bereiden van één kopje koffie ongeveer 10 gram koffie nodig. Met 1kg bonen kan u dus ongeveer 100 kopjes zetten. Als u de neiging heeft om een dubbele portie koffie voor uw drankjes te gebruiken, zal u de helft van het aantal koffies kunnen zetten.

Wanneer u koffie kiest, moet u rekening houden met het volgende:

1. Het type koffie. Als u op zoek bent naar subtiele smaken, kies dan 100% arabica melanges. Als u een fan bent van intense smaken, ga dan voor arabica en robusta melanges. Als u op zoek bent naar echt uitzonderlijke, gastronomische ervaringen, moet u zeker eens koffie met single-origin proberen.
2. De koffieproducerende regio. Als u het meest houdt van traditionele koffiesmaken, zijn Zuid-Amerikaanse of Aziatische variëteiten zeer waarschijnlijk het meest geschikt voor uw smaak. Liefhebbers van fruitige, bessige, exotische tonen zullen niet teleurgesteld worden door koffiesoorten uit Afrika en Midden-Amerika.
3. De verwerkingsmethode. Als u heeft besloten om koffie van één bepaalde herkomst te kopen, moet u niet vergeten om te kijken naar de verwerkingsmethode: droog verwerkte koffie is zoeter en sappiger, terwijl de gewassen methode de bonen fruitigheid, levendigheid en een zekere puurheid van smaak geeft.
4. De graad van het branden. Hoe donkerder de branding van de bonen, hoe dichter hun smaak bij die van de klassieke Italiaanse koffie komt, die gekenmerkt wordt door intensiteit en bitterheid. Hoe lichter de branding, hoe meer fruitige, bessige tonen de koffie heeft.
5. De smaaktonen. Een koffie kiezen op basis van de overheersende smaaktonen en smaakbeschrijving is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om een beslissing te nemen. Welke combinatie klinkt u op dit moment goed in de oren: chocolade, cacao en karamel, of bosbessen, zwarte bessen en vanille?